DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nevzat AKSOY
Nevzat AKSOY
Giriş Tarihi : 02-02-2023 21:11

​Bilinmeyen Mezralarda Hapis Olmuş İnsanlık

Toplum olarak, insanlık olarak, nereye gidiyoruz? Yönünü ve istikametini gerçekten sağlam bir zeminde sarf ediyor muyuz? Yoksa bir yaprak misali, rüzgârın hangi yönde gelirse gelsin savrulan bir toplum ve insanlık anını mı yaşıyoruz?
 
      Bugün geldiğimiz, aşama, insanlık olarak gerçekten, ne istediğimizi bilen idrakli ve sağduyulu bir anlayış hâkimiyetine sahip olmadığımız, ibresinde. Uyanmamız ve silkelenmenin artık kaçınılmaz bir uyarı olarak önümüzde hayatın her safhasında bizlere uyarı veriyor. Hayat mı zorlaştı, geçinemiyor muyuz? Devlet ve millet olarak bir çatışma içeresinde miyiz? Toplum salcılıktan bireyselliğe dümen mi?
Çevirdik, paylaşımcı ve milliyetçi ruhumuzu mu kaybettik? Neler oluyor bize? Uçsuz ve bucaksız bu kâinat, dünya bize dar mı geldi? Neden uyanmıyoruz? Neden paylaşmasını bilmiyoruz? Hâlbuki bu dünya herkese yeter. Nedir bu coğrafyada insanlığı ve toplumları bitiren ve birbirine düşman eden etken ne? Tükenen bir nesil, her gün biraz daha yok oluşa kayan bir dünya hayatı hiç mi bizi kamçılamıyor mu? Demek ki biz duyu organlarımızı kaybettik. Düşünme ve idrak etme şuurumuzu devreye koyamıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesini kendimize bir pusula olarak vazgeçilmez bir anlayış olarak, görmemiz lazım. Gerçekten bugün dünyada ve toplumda görülen aksaklıklar, biz insanlığın görmediği ve kabul etmediği, yanlış ve doyumsuz, isteklerin bilinmeyen mezralara bizleri sürükleyici bir kulvarda zarar ve ziyanını yaşıyoruz. Uyanmamız lazım. Nereye gideceğimizi, ne istediğimizi bilmemiz lazım. Değerli okuyucularımız bu konuyu daha iyi anlamak için aşağıdaki bir hikâye ile süslemek istiyorum
 
RÜZGÂR İLE YAPRAK
Rüzgâr ile yaprak dost oldular. Artık rüzgâr savurmuyordu yaprağı.
-"Söyle dostum, nereye istersen oraya götüreyim seni" dedi rüzgâr yaprağa.
Yaprak düşündü taşındı, aklına hiçbir şey gelmedi.
Tekrar sordu rüzgâr:
- Hadi söyle seni istediğin yere taşıyayım.
Tekrar düşündü yaprak, aklına yine bir şey gelmedi…
- "Bilmiyorum rüzgâr kardeş, aklıma hiçbir şey gelmiyor. Sen söyle ?" dedi.
Rüzgâr:
- Gideceğin yeri bilmedikten sonra rüzgâr dostun olsa neye yarar… Savrulur gidersin!
dedi ve bildiği gibi esti tekrar. Yaprak yine savruldu…
Üstelik de bu sefer savuran dostuydu.
 
İnsanın bu dünyada ne istediğini bilmesi gerek. Bilmediğin zaman bir yaprak misali savrulursun oradan oraya.
 
   Savrulan bir dünya, bir ülke, bir insanlık geçmişten günümüze bize sürekli mesaj verdi. Halen uyanamadık, kendimize gelemedik, biz hatayı ve eğriliği kendimizde görmediğimiz için, hep başkalarında aradık durduk. Buda bize bilmediğimiz bir anlayışla kaybeden bir zamanın insanı olduk.
NELER SÖYLENDİ?
@
Nevzat AKSOY

Nevzat AKSOY

DİĞER YAZILARI Ölümü Derinden Düşünerek Hatırlamak Mum Gibi Eriyen Aile ve Kardeşlik Sorgulanması Gereken Yıllar Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır ADALETİN KILCAL DAMARLARIYLA OYNANMASIN Zaman Sevdiklerimizi Çalmadan Biz Sevdiklerimizin Kapısını Çalalım ​Tedbir Ve Önleme Bir Musibet Değil, Yüz Musibet Bile Yetmedi ​Özle Buluşmayan Niyet -Özle Buluşmayan Niyet- İhmalkarlık ucuz ölü getirir ​İyiliğinde Zalimliğinde Tohumunu Biz Çimlendirdik Muassır Medeniyete Asrın Hastalığı Vetosu Başkanlık Sistemiyle Baltayı Taşa Vurduk İnsanlık Deformasyona Uğramanın Bedelini Ödüyor ​Özde Olmak, Yarınları Getirir Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? ​Her Bir Siyasi Parti, Demokrasi İçin Alternatif Bir Zenginliktir ​Bilgi Cehaleti Kaldırır… ​Aç Tavuk Kendini Darı Ambarında Sanır Yıllar Geçtikçe Daha Da Batmak Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hazine Garantli Rantların Millete Verdiği Zararların Acısı Geçmez Dereyi Geçene Kadar Siyaset… ​Bir Kaç Oy Yükseltmek, İktidar Olmak Kaygısı ve Sevdası… Bahanelerle Ülke Yönetilmez Hasta İnsan ve Yorgun Dünya Emar da? Kurtuluş ve Şifa Ayı Ramazan Cennet ucuz değil; cehennem de lüzumsuz değil... Dünya ve Dünyalık Sevgisi, İnsana Yatırımı Bitirdi Başkanlık Sistemi Türkiyeye Uymadı Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Bu Ağır Buhranın Müessibbi Kim? ​Altına Değeri Sarraf, İnsana da Koranavirüs Verdi İçimizdeki gizli düşmana teslim ettik Gönüllerin Sultanı olmak ​Sınır Tanımayan Bonkör Savurganlık Vatan kutsaldır Farkındalık Tüm Zamanı Kuşatmalı Covid-19 siyasete bakışı değiştirir mi? Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık Tarihe Nazaran Aynı Hatalara Düşmek ​Millet İradesinin Onayı Alınmadan Yapılan Yardımlar ...? Türkiye'de Refah Seviyesi Kan Kaybediyor Soruyoruz Yönetmek Bu Mu? Hayat mesajını verdi acaba aldık mı? ​Sevaba Açılan Penceremiz Kurban Geçmişten Bugüne Eriyen Vicdan Ve İnsanlık İnsanlık Dünya ya ve Güzelliklere Müsilaj Saçıyor ​Hiç Zaman Tersine Döner Mi? Bilgi Cehaleti Kaldırır;.. Kişi ve kişiler içinde yaşadığı toplumun aynasıdır Türkiye İsrafa Baba, Kanayan Yaramız İşsizlik Ve Yoksulluğa Üvey Baba Olmamalı Vatanımız Ve Milletimiz Kaybedeceğine Menfaatli, Siyasi Egolar Kaybetsin Umut Tacirliği Üzerine Bina Edilmiş Sahte Düzenler Kararlılık Engel Tanımaz Doğru ve hakikatın mı yoksa menfaatin mi izindeyiz? Dünya Ve İnsanlık İçinde Alev Verdiği Zulmün İklimini Yaşıyor Yönetmek Vizyon Gerektirir Sunni Gündemler Patinajı ​Ne Ekiyorsak Onu Biçiyoruz ​Gönüllerin Sultanı Olmak Hükümetin Nabzı Millete Dönmekle Canlanır Sorunlar ve sıkıntılar... Başarımız ve Refahımız Reformlarda Değil Kazanılan Kazanımlarımız, Bugün Korlanmış Ateşle Buhar edildi
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA