DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Seyyid Hüseyin Ağaçkıran-Zerraki
Seyyid Hüseyin Ağaçkıran-Zerraki
Giriş Tarihi : 15-11-2018 00:09

Namazda ehl-i beyte salavat getirmeyenin namazı batıl olur!!!

Üstünlük takva iledir hükmü Hucûrat Suresi, 13.ayet-i kerimenin bir bölümüdür.
Şüphesiz Allah'ın katında en üstün olanınız, en takvâ olanınızdır" buyurulmuştur.
Bu ayet-i kerime, Allah katından seçilmiş ve sevilmiş olan Hz. Peygamber ve Ehli beytinin seçilmiş oluşuna yada onların, insanların arasında en üstün ve en takvalı olmalarına mani değildir. Zira onlar, zaten insanlığın en takva kullarıdır.Ehli beytin seçilmişliği de zaten Kur'an ve Sünnet ile sabittir.
Hiç kimse bu ayet-i kerimeyi Ebu Cehil edasıyla ve müşrik mantığıyla istismar edemez,Ehlibeytin yüceliğini örtmek için kullanılamaz
Bu âyet-i kerimeyi öne sürmek,görünüşte islamî görünse de; Müşrik dönemlerindeki kibir ve gurur damarları devam edenlerin sarıldıkları bir dayanaktır...
Üstünlük nasıl olur? 
Cenâb-ı Hak:
De ki: Ben sizden yakınlarımı sevmekten başka bir karşılık istemiyorum  allah'u teâlânın anayasası
Kur'ani kerim de Şûrâ, suresi 23 ayette göre Peygamber Efendimizin, peygamberliğinin mükâfâtı olarak,bize, O’nun yakınlarını böyle bir sevgiyle sevmemizi emretmiştir.Takvalı olanları sevin'mi deniyor? Hayır; Peygamber Efendimiz Sallâllâhu aleyhi ve sellem-yine Ehl-i Beyt’i kastederek şöyle buyurmuşlardır:
Allâh’a yemin ederim ki,ümmetim de mümin ve müslümanlar sizi Allah için ve benim yakınlığım dolayısıyla sevmediği müdetçe onların kalbine îman girmiş olamaz.
Nesaî,Tirmizî.
Size bahşettiği nimetler sebebiyle Allah'u Tealâ’yı sevin. Beni'de Allah sevgisi için sevin. Ehl-i beytimi de benim sevgimden dolayısıyla sevin.” Tirmizî, Menâkıb, 31/3789)
"İMAM ŞÂFİİ Hazretleri de Ehl-i Beyt’in muhabbetiyle ilgili olarak şöyle diyor:
“Ey Rasûlullâh’ın Ehl-i Beyt’i! Sizi sevmek, Allah tarafından Kur’ân’da farz Kılınmıştır.Size bu Kadar Büyüklük ve Fazilet Yeter ki; 
Size Salavât Göndermeyenin Namazı Bâtıldır,kabul görmez...
"Resulullah'ın Ehl-i Beytini Önemsemeyenler? Üstünlük Takvadadır Diyenlere hitap ediyoruz..
NAMAZDA EHLİBEYT
Şüphesiz namaz en temel ibadet şeklidir ve insanın Allah'a en yakın olduğu andır. Namaz Allah'ı zikretmektir.
Taha Suresi 14. ayetinde buyuruyor:
"Kuşkusuz ben kendisinden başka ilah olmayan Allah'ım. Bana ibadet et ve beni zikretmek (anmak) için namaz kıl."
Her ne kadar namaz emri Kur'an'da verilmişse de uygulamalar Hz.Peygamber Peygamberimiz  tarafından öğretilmiştir. Peygambere salât getirmek de namazın uygulamalarındandır. Allah'ın bu konudaki emri Kur'an'da şu şekilde yer alır:
Ahzap Suresi 56. ayette buyuruyor:
"Kuşkusuz Allah ve melekleri peygambere salât ederler. Ey iman edenler! (Siz de) Ona salât edin ve en mükemmel şekilde selamlayın."
 Bu ayetin tefsiriyle ilgili bütün sünni kaynaklarda Hz. Muhammed'den şu hadis nakledilmiştir: 
Ka'b b. 'Acere'den rivayet edilmiştir: 
"Ey Allah'ın Resulu! Allah size nasıl selam vereceğimizi bize öğretti, peki siz Ehli beyt'e salât (salavat) nasıldır?' dedik. (Peygamber) şöyle buyurdu: 'Allah'ım! İbrahim ve İbrahim ailesine salât ettiğin gibi, Muhammed ve Muhammed Ailesine de salât eyle. Şüphesiz sen Hamid ve Mecid'sin. Allah'ım İbrahim ve İbrahim Ailesini bereketlendirdiğin gibi Muhammed ve Muhammed'in Ailesini de bereketlendir. Şüphesiz sen, 
Hamid ve Mecid'sin.
Hadiste geçen ve Türkçe'de "Salli ve Barik duaları olarak bilinen bu duaların Arapça telaffuzu şu şekildedir: 
Allahümme salli ala Muhammedin ve ala Al-i Muhammed, kema sallayte ala İbrahime ve ala Al-i İbrahime inneke hamidun mecid. Allahümme barik ala Muhammedin ve ala Al-i Muhammed, kema barakte ala İbrahime ve ala Al-i İbrahime inneke hamidun mecid."
Eksik sâlavat uyarısı
Peygamberimiz  kendisine salâvat getirirken Ehli beyt'ini  anmaktan kaçınanları da kesin bir dille uyarmıştır.
Hz. Muhammed  buyurdu ki:
Bana eksik salâvat getirmeyin." Sordular): Eksik salâvat nedir? Şöyle cevap verdi: Allahumme salli ala Muhammed Allah'ım Muhammed'e salât eyle, deyip bırakmanızdır.Bilakis şöyle deyiniz: "Allahumme salli ala Muhammed ve ala Al-i Muhammed Allah'ım Muhammed'e ve ailesine salât eyle.
Şafii Mezhebi'nin imamı, İmam Şafii bir şiirinde şöyle diyor:
Ey Resulullah’ın Ehlibeyti sizin sevginiz,
Allah'ın Kur'an'da indirmiş olduğu bir farzdır
Şu yüce üstünlük kâfidir ki size
Size salâvat getirmeyenin namazı yoktur geçersizdir
Şiirin aktarıldığı Sünni kaynaklar: Yenebi'u'l-Mevedde el-Kunduzi, Sayfa: 354 Sava’ıku’l-Muhrika, El-Heytemi C1, S.435
Açıklama: 
Peygamberimizin  dinin direği olarak tarif ettiği, insanların Allah'la en önemli iletişim aracı olan namazda, Peygamber ailesinin  Allah ve Resulü  ile birlikte zikredilmesi anılması Ehli beyt'in  makamının yüceliğinin ortaya koyması açısından aslında tek başına yeterlidir. İnsanların Allah'a en yakın olduğu an ve en üstün ibadet şekli olan namazda Allah ve Resulü'yle birlikte yer almak, başka hangi makamla kıyaslanabilir? 
Bu dahi Ehlibeyt'in Allah ve Resulü'nden sonraki makam olduklarının göstergesi değil midir? Bazı müslümanların Allah'a yaklaşmak için, önce namaz kılıp Ehli beyt'i Allah ve Resul'le  birlikte anması, ancak daha sonra onların haklarını gasp eden ve onları katledenlere "hazreti" demesi, onları yüceltmesi, ne kadar garip ve aslında kendisi için ne kadar acı bir durumdur. Kerbela'da Ehli beyt'in  hayatta kalan son ferdi Hz. Hüseyin'i ve yanındakileri kuşatan Yezid'in ordusundakilerin, kuşatma sırasında bir yandan namaz kılıp, Hz.Hüseyin'in de dâhil olduğu Ehlinbeyt'e salâvat getirirken, diğer yandan Hz. Hüseyin'i  katletmenin hazırlığını yapmaları kadar garip… Böyle bir ikiyüzlülüğün dünya tarihinde ikinci bir örneği yoktur. 
Şu ayet adeta bu ikiyüzlülüğü anlatmaktadır:
Maun Suresi 4.ve 5. ayette buyuruyor:
"Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki onlar, namazlarında gaflet içerisindedirler."
Yani, bir yandan namazında Allah'ın ve Resulünün  emriyle Ehlibeyt'e  salâvat getir, diğer yandan onları katlet veya katillerinin yolundan git, bundan büyük bir gaflet olabilir mi? Bir insanın sırf atalarını ve mensubu olduğu toplumu yüceltmek adına Allah'ın ve Peygamber'in hak yolunu elinin tersiyle itmesi ne acıdır? Hâlbuki hesap günü ailesinin dahi kendisine bir faydası olmayacaktır.
Abese Suresi 34-37. ayetlerde buyuruyor:
"İşte o gün, kişi, kardeşinden  annesinden, babasından eşinden ve çocuklarından kaçar. O'gün herkesin kendine yeter bir derdi vardır."
Ancak bir insanın kalbi körelmişse artık gözün gerçeği görmesi imkânsızdır. 
Hac Suresi 46. ayette buyuruyor:
"Gerçek şu ki,gözler kör olmaz; fakat göğüslerdeki kalpler kör olur."
Salavat Nedir?
 Salavat kelimesi salat kelimesinden türetilmiş bir kelimedir. Kelimenin kökeni Arapçadır. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ve onun soyundan gelen kişileri anmak amacı ile okunan dualara salavat denilmektedir. Kur'an-ı Kerim'de de salavat getirmenin emri yüce Allah tarafından buyrulmuştur. Ahzap suresi 56.Ayetinde yüce Allah şöyle buyuruyor;
 " Allah ve melekler peygambere salât ediyorlar; ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun."
 Salavat Müslümanlar tarafından Hz. Peygamber'e edilen bir duadır. Allah'ın Peygamber efendimize rahmet etmesi, onun şanının yüceltmesini Müslümanlar tarafından istenmesine verilen duaların tümüne salavat denilmektedir. Salavat getirmek için okunacak dualar bulunmaktadır. Salavat getirmek için herhangi bir özel günün beklenmesine gerek yoktur.
Her Müslüman her gün ve her saatte salavat getirebilir. Salavat sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'i anarak ona selam göndermektir. Peygamber efendimiz salavat getirmenin önemini hadis-i şeriflerinde vurgulamıştır.
 Öyle ki peygamber efendimiz bir hadis-i şerifinde şu şekilde buyurmuştur:
 Kim bana bir salavat getirirse Allah'ta ona on katı merhamet eder." Bir diğer hadis-i şerifinde sevgili peygamberimiz şu şekilde buyurmuştur;
Kim bana bir salavat getirirse,allah salavat getirenin selamımı almam için ruhumu ona iade eder. 
 Hz. Ali (r.a)'den Peygamber efendimiz yine bir Hadis-i Şerif’inde şu şekilde buyurmuştur.
 Esas insanların en cimrisi birisi yanında bana salavat getirdiğinde bana salavat getirmeyen kişidir."


Seyyid Hüseyin Ağaçkıran Zerraki Araştırmacı Yazar
Dünya Seyyidler ve Şerifler Kültür ve Araştırma Derneği Genel Başkanı İstanbul Türkiye

صلاة الناس الذين لا يحضرون السلفات إلى EHL-I BAYT في الثناء هو صادق !!!

 شرط "السيادة مع التقوى" هو جزء من الآية 13 من سورة الحجرات.
 قيل: إن أكرمكم عند الله تقوىكم.
 تشير هذه الآية إلى هرتز.  ولا يمنع اختيار النبي وأهل البيت من اختيارهم ومن أسمى وأتق الناس.  لأنهم أكثر عباد التقوى للبشرية ، واختيار أهل البيت محدد بالفعل بالقرآن والسنة.
 لا يمكن لأحد أن يستغل هذه الآية بروح أبي جهل ومنطق المشركين ، ويستغلها في التستر على عظمة أهل البيت.

 على الرغم من أنه قد يبدو إسلاميًا في الظاهر ، إلا أن طرح هذه الآية ؛  إن عروق الغطرسة والكبرياء في عهود المشركين ركيزة يتشبث بها المتشبثون بها.

 كيف التفوق؟
 الله سبحانه وتعالى:
 "... قل: لا أريد منك شيئًا غير محبة أقاربي ، دستور الله تعالى
 وبحسب الآية 23 من سورة الشورى ، أمرنا نبينا أن نحب أقاربه بهذه المحبة كمكافأة على نبوته.  لا؛  كما قال نبينا صلى الله عليه وسلم في إشارة إلى أهل البيت:
 "أقسم بالله أنه حتى أمتي المؤمنين والمسلمين لا يحبونكم في سبيل الله وبسبب قربتي لا يدخل الإيمان قلوبهم" (نساي ، الترمذي)
 "أحبوا الله ما أنعم عليكم.  أحبني من أجل حب الله.  أحببت أهل البيت من أجل حبي ".  (الترمذي ، مناقب 31/3789).
 كما يقول حضرة الإمام الشافعي ما يلي في ما يتعلق بحب أهل البيت:
 "يا أهل البيت رسول الله!  حبك فرضه الله عليك في القرآن ، فالكثير من العظمة والفضيلة يكفيك ؛
 صلاة من لم يرسل لك صلاة باطلة !!!!!!
 "من لا يبالي بآل البيت على رسول الله صلى الله عليه وسلم يكرس لمن يقول التفوق في التقوى".

 EHLIBEYT في الثناء
 لا شك أن الصلاة هي أبسط أشكال العبادة وهي اللحظة التي يكون فيها الإنسان أقرب إلى الله.  الصلاة ذكر الله.
 تقول سورة طه في الآية 14:
 "إنني أنا الله لا إله إلا هو. اعبدوني وادعو لي أن تذكرني".
 على الرغم من أن ترتيب الصلاة ورد في القرآن ، إلا أن الشعائر كانت من نبينا.  والصلاة على النبي هي أيضا من ممارسات الصلاة.  وقد جاء أمر الله بهذا الأمر في القرآن على النحو التالي:
 تقول سورة أحزاب في الآية 56:
 "إِنَّ اللَّهَ وَمُلَائِكَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ. يَا أَيُّهَا الَّذِي آمَنُونَ!
  وفي المصادر السنية حول تفسير هذه الآية هز.  تم نقل الحديث التالي عن محمد:
 كعب ب.  وروي عن عسير:
 "يا رسول الله ، علمنا الله كيف نسلم عليك ، ولكن كيف هي الصلاة على أهل البيت؟"  قلنا وبارك عائلة
 أنت حميد وماجد ".
 النطق العربي لهذه الصلوات الواردة في الحديث والمعروف باللغة التركية "صلي وبارك" على النحو التالي:
 "الله صلي على محمدين وعلى آل محمد ، كيما صلي على إبراهيم وعلى الإبراهيم إنكي حميدون مسيد"
 تحذير السلفات المفقودة
 كما حذر نبينا بشدة من تجنب إحياء ذكرى آل البيت عند إرسال الصلاة إليه:
 هرتز.  قال محمد:
 "لا تجلب لي صلاة ناقصة".  قالوا): ما هي الصلاة الناقصة؟  فأجاب: "اللهم صلي على محمد وعلى محمد (اللهم صل على محمد وعلى آله)".
 يقول إمام الشافعي المذهب في إحدى قصائده الإمام الشافعي:
 يا اهل البيت رسول الله حبك
 إنه فرض أنزله الله في القرآن.
 هذا التفوق المطلق كافٍ لك
 من لا يصلي عليك فلا صلاة.
 المصادر السنية التي نقلت عنها القصيدة: ينابيع الميفيد الكندوزي ، صفحة: 354.  صفيق المحركة ، الهيتمي ، ج 1 ، ص 435

 تفسير:
 حقيقة ذكر آل بيت النبي مع الله ورسوله في الصلاة ، وهي أهم وسيلة للتواصل بين الناس والله ، والتي وصفها نبينا بعمود الدين ، تكفي في حد ذاتها لإعلان الجلالة. من رتبة اهل البيت.  ما هي الرتبة الأخرى التي يمكن مقارنتها بالمشاركة مع الله ورسوله في الصلاة ، وهي اللحظة التي يكون فيها الناس أقرب إلى الله وأعلى عبادة؟
 أليس هذا حتى دلالة على أن آل البيت هم مرتبة بعد الله ورسوله؟  يا للعجب بل والغريب أن يصلي بعض المسلمين ويذكرون أهل البيت مع الله والرسول ، ثم يدعو من اغتصب حقوقهم وقتلهم ، وتمجيدهم ، فهذا موقف مؤلم.  آخر من بقي على قيد الحياة من أهل البيت في كربلاء  بينما صلى أولئك في جيش يزيد ، الذين حاصروا حسين ورفاقه ، أثناء الحصار وسلموا صلاة إلى إيهلينبيت ، بما في ذلك هرتز.  بقدر ما كانوا يستعدون لقتل حسين غريب ... لا يوجد مثال ثان لمثل هذا النفاق في تاريخ العالم.
 الآية التالية تصف هذا النفاق:
 تقول سورة ماون في الآيات 4 و 5:
 "وَيْلٌ لِلَّذِينَ يُصَلُّونَ الَّذِينَ تَغَافِلُونَ فِي صَلاَتِهِمْ".
 أي أن تبارك على أهل البيت بأمر الله ورسوله من جهة ، ومن جهة أخرى تقتلهم أو تتبع طريق قتلةهم ، فهل يمكن أن يكون هذا مزيد من الغفلة؟  كم هو محزن أن يرفض الإنسان صراط الله والنبي لمجرد تمجيد أجداده والمجتمع الذي هو عضو فيه؟  لكن حتى أهله لن ينتفعوا به يوم الحساب.
 أبيس سورة 34-37.  يقول في آيات:
 "في ذلك اليوم ، يهرب الشخص من أخيه وأمه وأبيه وزوجته وأطفاله. كل شخص لديه ما يكفي من المتاعب لنفسه في ذلك اليوم."
 ومع ذلك ، إذا كان قلب الشخص مصابًا بالضمور ، فلن يعود بإمكان العين رؤية الحقيقة.
 تقول سورة الحج في الآية 46:
 "الحقيقة أن العيون ليست عمياء ولكن القلوب في الصدور عمياء".
 ما هو Salavat؟
 كلمة صلاة مشتقة من كلمة صلاة.  أصل الكلمة عربي.  نبينا الحبيب هرتز.  يُطلق على الصلوات التي تُتلى لإحياء ذكرى محمد (S.A.V) وذريته اسم الصلوات.  أمر الله بالصلاة في القرآن.  في الآية 56 من سورة أحزاب قال الله تعالى:

 "وصلى الله والملائكة على النبي يا أيها الذين آمنوا وسلموا عليه أيضا".
 Salavat من قبل المسلمين  إنها صلاة على النبي.  كل الصلوات التي تؤدى للمسلمين يسألون الله أن يرحم سيدنا الرسول وأن يرفع مجده تسمى صلاة.  هناك دعاء يجب قراءتها لجلب الصلاة.  لا داعي لانتظار أي يوم خاص لإحضار صلاة.  يمكن لكل مسلم إحضار صلاة كل يوم وكل ساعة.  Salavat ، نبينا الحبيب هرتز.  هو إحياء ذكرى النبي محمد (صلى الله عليه وسلم) وإرسال التحية إليه.  أكد سيدنا الرسول على أهمية الصلاة في أحاديثه.
 لدرجة أن سيدنا الرسول قال في حديث ما يلي ؛
 "من صلى عليّ رحمة الله عليه بعشر أضعاف".  وفي حديث آخر قال نبينا الحبيب:
 "من صلى عليّ ، رد الله روحي عليه لأستقبل من أرسل صلاة".
 هرتز.  كما روى علي (رضي الله عنه) قال نبينا في حديث آخر على النحو التالي:
 أبخل الناس الحقيقيين هو الذي لا يرسل لي صلاة عندما يحضر لي صلاة ".
ترجمت إلى التركية عام   (٢٠١٥)    سيد حسين زراقي   آغاجقيران  باحث مؤلف
 رئيس جمعية السادة والشريفين العالمية للثقافة والبحوث اسطنبول تركيا

Seyyid Hüseyin Ağaçkıran-Zerraki
15 / 11 / 2018

NELER SÖYLENDİ?
@
Seyyid Hüseyin Ağaçkıran-Zerraki

Seyyid Hüseyin Ağaçkıran-Zerraki

DİĞER YAZILARI Hz.Ali'nın Ateist ve Deistler'e verdiği cevap.!!!
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1GALATASARAY3081
  • 2FENERBAHÇE3079
  • 3TRABZONSPOR3049
  • 4BEŞİKTAŞ3046
  • 5KASIMPAŞA3043
  • 6RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ3042
  • 7ÇAYKUR RİZESPOR3042
  • 8BITEXEN ANTALYASPOR3041
  • 9YUKATEL ADANA DEMİRSPOR3039
  • 10CORENDON ALANYASPOR3039
  • 11EMS YAPI SİVASSPOR3038
  • 12YILPORT SAMSUNSPOR3036
  • 13MONDİHOME KAYSERİSPOR3036
  • 14MKE ANKARAGÜCÜ3033
  • 15ATAKAŞ HATAYSPOR3033
  • 16TÜMOSAN KONYASPOR3033
  • 17GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ3031
  • 18VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK3030
  • 19SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL3029
  • 20İSTANBULSPOR3013
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA