EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-03-2023 22:49

‘İstiklal Marşı tarihsel bir meydan okuyuştur’

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, İstiklal Marşı’nın kabulünün 102.yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı’nın, milletimizin, yenilmez, yorulmaz kararlılığıyla, silah üstünlüklerine ve kaba güçlerine güvenerek bizi dize getireceklerine inanan işgalci devletlere karşı tarihsel meydan okuyuşu olduğunu söyledi.

‘İstiklal Marşı tarihsel bir meydan okuyuştur’
Özgürlük ve Direniş Yemini
Miran, “İstiklal Marşı, bizim için sadece törenlerde okunan bir şiir değildir. İstiklal Marşı, milletimizin varoluş manifestosu; millî mutabakat metni, evrensel bir istiklal, özgürlük ve direniş yeminidir. İmanıyla zalimlere, sömürgecilere, emperyalistlere direnme, dahası dersini verme iradesinin özlü öğretisini içeren veciz bir metindir, İstiklal Marşı, varlık temellerimizi, esaslarımızı, amaç ve idealimizi aşkın bir dille ifade eden tarihsel manifestodur. İstiklal Marşı, milletimizin, yenilmez, yorulmaz kararlılığıyla, silah üstünlüklerine ve kaba güçlerine güvenerek bizi dize getireceklerine inanan işgalci devletlere karşı tarihsel meydan okuyuşudur” dedi.

‘Rahmet ve minnetle anıyoruz’
Eğitim-Bir-Sen olarak, İstiklal Marşı’nın, milletimizin tarihsel bakış ve duruşunu tanımladığı kadar, gelecek kuşakların onur, gurur ve bağımsızlığına da ilham verdiğinin ve vereceğinin bilincinde olduklarını belirten Başkan Miran, İstiklal Marşı’nın ve Akif’in iyi anlayarak, istiklal meşalesini bilgiyle, ilimle, eğitimle, erdem ve güzel ahlakla, başarıyla nesilden nesile taşımaya kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.  Miran sözlerini “İstiklal Marşı’nın Meclis’te millî marş olarak kabul edilişinin 102. yılında, Millî Mücadele şehitlerimizi ve Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” diyerek tamamladı.
Gazete AntalyaGazete Antalya