SAĞLIK ve YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-03-2023 22:39

Trust Londra Hospital Exhibition Fuarı

The Future X Events & Exhibition, 23 Mart’ta Londra’da düzenlenecek olan “Trust Londra Hospital Exhibition Fuarı”yla, sağlık sektörünün yıldızlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Trust Londra Hospital Exhibition Fuarı
Son bir yıl içerisinde ilki The British Museum’da olmak üzere Londra da dördüncü etkinliğini yapmaya hazırlanan The Future X Events’in düzenleyeceği medikal turizm fuarı sayesinde işbirlikleri kurularak Türkiye’deki medikal sektöre katkı sağlamak amaçlanıyor. Doktorların yanı sıra hastane ve klinik yöneticileri ve seyahat acentelerinin de katılım göstereceği fuar, sağlık turizminin öncülerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

DÜNYA MEDİKAL TURİZM ÖRGÜTÜ’NÜN TÜRKİYE TEMSİLCİLERİNDEN
Farklı ülkelerde medikal turizm fuarı düzenleyerek Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunmak istediklerini söyleyen fuar organizatörü The Future X Events & Exhibition’ın Satış Müdürü Selda Kuzu, “Dünya Medikal Turizm Örgütü’nün Türkiye’deki temsilcilerinden Future X Events Fuarcılık olarak medikal turizm etkinliklerimizde çok değerli markalarla işbirliği yapmaktan ve ülkemize medikal turizm alanında katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“TÜRKİYE, EN ÖNEMLİ SAĞLIK TURİZMİ DESTİNASYONU HALİNE GELDİ”
Medikal turizmin dünyada yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Selda Kuzu, “Türkiye bu konudaki şansını çok iyi değerlendirdi ve dünyadaki birçok ülkeden hasta alan, kaliteli ve güvenilir hizmet sunan bir konuma geldi. Bizler de bu sektöre köprü olma görevini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bugün 1 milyondan fazla yıllık hasta girişiyle dünyanın en önemli medikal turizm destinasyonlarından biri haline geldik ve bu başarı daha da büyüyecek” diye konuştu.
FARKLI DESTİNASYONLARDA YENİ ETKİNLİKLER Londra’da düzenleyecekleri fuarın ardından Barcelona, Kazakistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de etkinlik düzenlemeyi planladıklarının altını çizen Selda Kuzu, “20 Haziran’da yeni ve değerli bir destinasyon olan Barcelona’ya gideceğiz. Eylül başında Kazakistan Almata ve eylül ayı sonunda New York’da Türk evinde etkinliklerimiz planlandı. Bu lokasyonlarda da amacımız Türk sağlık sektörü paydaşlarını yabancı alıcılarla buluşturmak olacak” dedi.

KATILIMCILARA BAKANLIK’TAN TEŞVİK VE DESTEK
Düzenledikleri etkinliklerde Ticaret Bakanlığı’nın teşvik ve destekleri olduğunu da hatırlatan Selda Kuzu sözlerine şöyle devam etti: “Etkinliğe katılım ücreti ve 2 kişi için uçak biletine Ticaret Bakanlığı, % 70 destek olmakta. Dünyada bu desteklerin bir benzeri bulunmamakta. Bu fuarda katılımcıların, kurumlarını tanıtma fırsatı bularak, uzun vadeli iş birlikleri kurma imkânına sahip olmaları ve söz konusu ülkelerden Türkiye’ye medikal turizm hareketlerini arttırarak Türkiye’ye daha çok hasta gelmesini sağlama amacındayız.”
Gazete AntalyaGazete Antalya