TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 27-02-2023 21:39

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın helallik istiyorum sözlerine cevap

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Adıyaman'da yaptığı açıklamada, 'sizden helallik istiyorum' açıklamasına tepki gösterdi.

Davutoğlu'ndan Erdoğan'ın helallik istiyorum sözlerine cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı konuşmada, deprem felaketinin ilk günlerinde bölgeye yardım götürülmediği için helallik istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum" ifadelerini kullandı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaştığı videoda "Canlı şekilde enkazın altında benim devletim güçlü ve beni kurtarır diye bekleye bekleye son nefesini veren bir vatandaşımız, bir çocuğumuz, bir kadınımız, bir yaşlımız acaba son nefesinde sana hakkını helal etti mi?" diye sordu.
Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Neden askerlerimiz alanda değildi, vatandaşımıza güven vermedi neden arama kurtarma ekipleri, madenciler neden daha önce sevk edilmedi biliyor musun? Çünkü hepsi senin talimatını beklediler. Sorumluluk sana ait, senin ekibine ait." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun 'Helalleşelim(!)' notuyla paylaştığı videoda şunları kaydetti:

Sayın Erdoğan, depremden 21 gün sonra bugün Adıyaman'dan helallik istemişsin. Biliyorsun helallik kişiseldir, kollektif değildir. Ben depremin 4. günü bütün geceyi Adıyaman'da geçirdim. Oradaki feryatları dinledim. Gece saat 1'de torunlarının enkazının başında, torunumun sesini dün geceye kadar duydum diyen dedeleri gördüm. Madencilerimizi gördüm bir bebeği çıkarmak için çabalayan keşke daha önce gelebilseydik diyen.

Şimdi çıkmış mazeret üreterek, altyapı yetersizlikleri, soğuk iklim diyerek bu gecikmenin bedelini iklime şartlara bağlıyorsun. Evet çok büyük bir afet yaşadık. Ama sende çok iyi biliyorsun ki bu afeti dahi çok daha iyi şekilde göğüsleyebilirdik. Adıyaman'da o gece bütün vatandaşlarımız iki gün kimseyi görmedik diye feryat ettiler. Askerlerimizi ikinci günün akşamına kadar görmedik diye feryat ettiler. Neden askerlerimiz alanda değildi, vatandaşımıza güven vermedi neden arama kurtarma ekipleri, madenciler neden daha önce sevk edilmedi biliyor musun? Çünkü hepsi senin talimatını beklediler. Sorumluluk sana ait, senin ekibine ait. AFAD'ı liyakatsiz kadrolarla dolduranlara ait.

Deprem 4.17'de olmuşsa birkaç saat içinde kurtarma ekipleri oraya sevk edilmeli, birkaç saat içinde TSK alanda olmalıydı. Yapamadınız. Şimdi bir hayal et, bir düşün. Başını yastığa koyduğunda düşün. İki gün, üç gün, dört gün canlı şekilde enkazın altında benim devletim güçlü ve beni kurtarır diye bekleye bekleye son nefesini veren bir vatandaşımız, bir çocuğumuz, bir kadınımız, bir delikanlımız, bir yaşlımız acaba son nefesinde sana hakkını helal etti mi?

Sebep ne olursa olsun ister korku ister ihmal TSK alanda aynı saatte olmalıydı. Sebep ne olursa olsun arama kurtarma ekiplerinin geç kalmasına neden olmamalıydı sayın Erdoğan. Binlerce insan on binlerce Adıyaman'da Hatay'da Malatya'da Kahramanmaraş'ta her yerde devletin şefkatli kudret elini bekledi sen ise Ankara'da bekledin. Bunun helalleşmesi olmaz.

Gazete AntalyaGazete Antalya