TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 27-02-2023 21:29

Adıyaman’da enkaz altından çıkan sesler!

Erdoğan'ın helallik istediği Adıyaman'da bulunan İsias Otel’de hayatını kaybeden turizm rehberlerinin enkazdan gönderdiği sesli mesajlara ulaşıldı.

Adıyaman’da enkaz altından çıkan sesler!

 

Kahramanmaraş merkezli, 11 ili etkileyen deprem afetinin yetersiz müdahalelerle felakete dönüşmesinin ardından toplumda hükümet istifa sesleri yükselmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı bir açıklamada, “Maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum” ifadelerini kullandı.
Adıyaman İsias Otel’de, Kıbrıs kafilesinden 26’sı ortaokul öğrencisi, 9’u veli ya da öğretmen olmak üzere 35, Turizm rehberleri kafilesinden de 31 kişi hayata veda etmişti.
Serbestiyet'te yer alan habere göre, Adıyaman’daki İsias Otel’inin enkazında kalarak hayatını kaybeden, Güneydoğu Anadolu Bölgesi uygulamalı eğitim gezisine katılan turizm rehberleri ile rehber adaylarından oluşan 31 kişilik kafilenin ses kayıtlarına ulaşıldı.
Kafileden biri olan Ali Osman Aydın, depremin hemen ardından enkaz altındayken WhatsApp gruplarından sesli mesajla yardım istemiş: “Biz dışarıyı görüyoruz. İnsanlar bize ulaştı ancak insanların yapabileceği bir şey değil. Buraya AFAD’ın gelmesi lazım, vatandaşla olmuyor. Belden yukarımız sağlam, belden aşağımız beton altında ezildi. Göz göre göre soluyoruz.”
SES KAYDINDAKİ SAĞIR EDEN YARDIM ÇIĞLIĞI
İsias Otel enkazında sıkışan rehberlerden Ali Osman Aydın ve Nazımcan Hartlap, depremin hemen ardından sesli mesajla WhatsApp gruplarında yardım istediler.
Ali Osman Aydın, “Belden yukarımız sağlam, belden aşağımız beton altında ezildi. Direnemiyoruz, acımız çok yüksek. Bu beton duvar kaldırılmadığı sürece buradan çıkamayız. Göz göre göre soluyoruz. Biz dışarıyı görüyoruz. İnsanlar bize ulaştı ancak insanların yapabileceği bir şey değil. Buraya AFAD’ın gelmesi lazım, vatandaşla olmuyor. Ben dışarıyı görüyorum. Burada bir otopark var. Doğru Karar Eğitim Kurumları’nı görüyorum” demişti.

AFAD ekiplerinin yardım çağrısına yetişemediği Ali Osman Aydın, depremin olduğu 6 Şubat günü öğleden sonra enkazdan çıkartıldı. İstanbul’a sevki sırasında hayatını kaybetti.

Nazımcan Hartlap, 6 Şubat akşam saatlerinde Jandarma Arama Kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkartıldı ancak o da hastanede hayatını kaybetti.
Ayrıca Adıyaman’daki İsias Otel, turnuva için Kıbrıs’tan gelen Gazimağusa Türk Maarif Koleji ortaokul voleybol takımlarının kafilesinden çok sayıda gencin hayata veda ettikleri yer olmuştu. 
Gazete AntalyaGazete Antalya