POLİTİKA
Giriş Tarihi : 21-02-2023 14:06

Expo 2016’yı depremzedelere konteyner şehri oluşturalım

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 1.8 milyar TL harcanan virane haldeki Expo 2016 alanını depremzedelerin kullanımına sunalım, çağrısında bulundu. Düzen, “EXPO 2016 Antalya’yı hep birlikte depremzedeler için kalıcı konteyner şehri oluşturalım” dedi.

Expo 2016’yı depremzedelere konteyner şehri oluşturalım
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 1.8 milyar TL harcanan virane haldeki Expo 2016  alanını depremzedelerin kullanımına sunalım, çağrısında bulundu.
Antalya Aksu İlçesinde 1121 dekarlık arazide, kısa süre sonucunda tamamlanan, 23 Nisan 2016 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan Türkiye'nin ilk botanik organizasyonu 'Expo 2016 Antalya', kaderine terk edildiğini belirten Düzen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz günlerde ülkemiz de büyük bir deprem faciası yaşandı. Bu depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce yaralılarımız mevcut. Ve binlerce vatandaşımız evsiz barksız kaldı. Yüreğimiz yanıyor. Acımız ve kayıplarımız çok çok büyük. Tekrar depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza Cenâb-ı Allah’tan acil şifalar niyaz ediyor ve depremden olumsuz etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu nedenle diyorum ki; Gün, acılarımızı paylaşma günüdür. Gün, dayanışma günüdür, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, hep birlikte yaralarımızı sarma günüdür. Bu zorlu günleri de birlikte aşabiliriz.
 
Bizler de yetkilere seslenerek; Antalya Expo 2016 alanı 1121 dekarlık arazide Türkiye’nin ilk Expo’su olarak “Çiçekler ve Çocuklar” sloganı ile 23 Nisan-29 Ekim 2016 tarihleri arasında hizmet vermesi planlanan Aksu ilçemizdeki Expo alanı için 1,8 Milyar lira para harcandı. O zamanki kur ile bu harcanan para 600 milyon Amerikan Dolarına karşılık gelmekteydi. Güncel dolar kuru ile hesap ettiğimiz zaman ise güncel değer olarak 11,5 Milyar lira ediyor. Gerek projedeki eksiklikler gerekse 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi neticesinde uçuşların kapatılması ve diğer gerekçelerle turistlerin de gelemediği Expo Alanı geçtiğimiz 6 yıldan fazla süre içerisinde atıl olarak kalmış ve yapılar, peyzajlar kaderine terkedilmiş 11,5 milyar TL’lik büyük bir millî servet çürümeye terk edilmiştir. Yeniden elbirliğiyle  virane haldeki Expo 2016  alanını depremzedelerin kullanımına sunalım, çağrısında bulunmak istiyorum. Bu alanı depremde etkilenen ve evsiz ve barksız kalan vatandaşlarımıza kalıcı konteyner şehri oluşturalım. Ve kendilerine tahsis edelim”
 
AYDIN ÇEVİK / ANTALYA
Gazete AntalyaGazete Antalya