GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-02-2023 01:48

Gün Birlik Olma Günü

Antalya’da depremzede vatandaşlar için Manavgat ve Alanya’daki Afet Koordinasyon Merkezleri’ni gezen Vali Yazıcı, depremzede vatandaşlarla ve otel sahipleriyle bir araya geldi. Merkezleri ziyarette açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Gün birlik olma günü. Gün hep birlikte kenetlenerek depremzede vatandaşlarımıza yardımcı olma günü.” diye konuştu.

Gün Birlik Olma Günü

Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından depremzedeler için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Antalya’daki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ersin Yazıcı, Manavgat Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Deprem bölgesinden Antalya’ya gelen depremzedelerle birebir görüşerek acil ihtiyaçları konusunda taleplerini dinleyen Vali Yazıcı’ya Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve kurum müdürleri eşlik etti.
Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Yazıcı, depremzede vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve el birliğiyle bu felaketin üstesinden geleceklerini vurguladı.

Gün Birlik Olma Günü
Manavgat Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki temaslarının ardından Vali Yazıcı, Manavgat’taki konaklama tesisi sahipleri ve yöneticileri ile “Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi. Sözlerine günün birlik günü olduğunu ve depremzedelere yardım noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak başlayan Vali Yazıcı; “Gün birlik olma günü. Durumun zorluğunu ve felaketin boyutunu hepiniz çok iyi görüyorsunuz. Bütün Türkiye hatta bütün dünya ayakta. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Bu devlete, bu millete sevgisi ve saygısı olan herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Antalya’da çok sayıda yatak kapasitemiz var. Bugün bu noktada insanlarımız için daha çok işler yapmamız gerekiyor. Deprem bölgesinde şu an şartlar zor. Bölgeden bir sürü insan şehrimize geliyor. Bu noktada kapasitemizi arttırmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Depremzede Vatandaşlarımızın Mağdur Olmaması İçin Çalışıyoruz
Manavgat Afet Koordinasyon Merkezi’ni gezdiğini ve vatandaşlardan birinin 40 günlük bebeğiyle geldiğini söyleyen Vali Yazıcı; “Az önce kriz merkezindeydim. 40 günlük bebeğiyle gelmiş insanlarımız var. 40 günlük bebeğiyle kim bu kadar yolu gelir. Eğer insanlık adına bir şey yapacaksak o gün bu gündür. Bu millete bağlılığımızı, sevgimizi ve sevdamızı gösterme günü bugündür. Bizler de afet bölgesinde gibiyiz. Gece gündüz demeden depremzede vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Bu millete, bu devlete ben de sizler gibi her şeyimi feda ederim. Daha çok yanımızda olmanızı istiyoruz. Çünkü bu yüzyılın en büyük felaketi. Bu depremden toplamda 13,5 milyon insanımız etkilendi. Gün birlik olma günü. Hepinizin desteklerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Antalya’da depremzede vatandaşlar için oluşturulan afet koordinasyon merkezlerini ziyaret etmeye devam eden Vali Yazıcı, Manavgat Afet Koordinasyon Merkezi’nin ardından Alanya’da depremzede vatandaşlar için oluşturulan Alanya Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezdeki yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, depremzede vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinledi.

Bize Düşen En Büyük Görev Depremzede Vatandaşlarımıza El Vermek
Depremzede vatandaşları ziyaretin ardından Alanya’daki konaklama tesisi sahipleri ve yöneticileri ile “Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştiren Vali Yazıcı; “Hepimizin başı sağ olsun. Asrın afetini yaşadık ve binlerce insanımız vefat etti. Yüz binlerce kişi mağdur. 13,5 milyon kişi bu felaketten etkilendi. Bize düşen, Alanyalı hemşerilerimize düşen, bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olduğunuzu göstermek. Hayırsever bir şehir Antalya. Bunu çok iyi biliyoruz. Bu şehre ilk geldiğimde Alanya’da ki okulların şahıslara ait isimlerini gördüğümde çok şaşırmıştım. İl Milli Eğitim Müdürümüze bunun nedenini sorduğumda, hayırseverler tarafından yaptırıldığı için olduğunu söylemişti. Hayırsever otel sahiplerimizle depremzedeler için temin edilecek belli sayıda oda için anlaştık. Bunun için öncelikle teşekkür ediyorum. Ama bu hayırsever insanlarımızdan daha fazlasını bekliyoruz. Hep birlikte kenetlenmemiz gereken bir gündeyiz. Gün birlik olma günü. Akın akın depremde mağdur olmuş vatandaşlarımız geliyor. Bize düşen en büyük görev depremzede vatandaşlarımıza el vermek. Bu millete olan sevginizden şüphemiz yok. Ama gerçekten bunu göstermenin tam zamanı.” dedi.

Alanya’daki konaklama tesisi sahipleri ve yöneticileri ile gerçekleştirilen “Koordinasyon Toplantısı”nda Vali Yazıcı’ya Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve kurum müdürleri eşlik etti.
 
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 01
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 02
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 03
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 04
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 05
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 06
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 07
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 08
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 09
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 10
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 11
Manavgat Ve Alanyadaki Afet Koordinasyon Merkezlerini Ziyaret 12

Gazete AntalyaGazete Antalya