GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-02-2023 01:23

Tüm Türkiye Teyakkuzda, Antalya’da Teyakkuzda

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da misafir olan depremzede vatandaşlarla buluşarak acil ihtiyaçları konusunda taleplerini dinledi. Şimdiye kadar 40 bini aşkın depremzedenin Antalya’da konaklayacakları yerlere yerleştirildiğini söyleyen Vali Yazıcı, Antalya’ya gelen misafirleri ağırlamaya devam ettiklerini ve depremzede vatandaşların daima yanlarında olduklarını belirtti.

Tüm Türkiye Teyakkuzda, Antalya’da Teyakkuzda
Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Antalya’daki çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Vali Ersin Yazıcı’da depremzedelerle ilgili çalışmaları yakından takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak Antalya Spor Salonu’nda depremzede vatandaşlara gönderilmek üzere hazırlanan yardım kolilerinin bulunduğu alanı inceleyen Vali Yazıcı, yardımların ayrılması, tırlara yüklenmesi ve ulaştırılması aşamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Öğretmenevindeki Depremzedelerle Buluştu
Deprem felaketinin yaşandığı illerden Antalya’ya gelen misafirlerle Antalya Öğretmenevi’nde buluşan Vali Yazıcı, depremzede vatandaşlarla görüşerek acil ihtiyaçları konusunda taleplerini dinledi. Depremzedelerle akşam yemeği yiyen Vali Yazıcı, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Çocuklar için oluşturulan oyun odasını ziyaret eden Vali Yazıcı, çocuklara hediyeler vererek sohbet etti.

Deprem Bölgesinden Gelen Misafirlerimizi Ağırlamaya Devam Ediyoruz
Öğretmenevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Depremzede misafirlerimizle bir araya gelerek ihtiyaçlarını ve taleplerini dinledik. Deprem bölgesinden gelen misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Şu ana kadar 36 bin depremzede vatandaşımızı otellerimize yerleştirdik. Yaklaşık 4.000 civarında da kamu misafirhanelerine misafir aldık. Toplam da 40.000’i aşkın misafirin barınma ihtiyacını karşıladık.” diye konuştu.

Otellerimiz Hazır Oldukça Misafirlerimizi Yerleştirmeye Devam Edeceğiz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte 500’e yakın otelciyle bir araya gelerek depremzedelerin konaklamaları için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Sağ olsun otelcilerimiz toplantıdan sonra kapalı olan otellerini bile açıp depremzedelerimizin hizmetine sunma sözü verdiler. Bize söz veren bir çok otelimiz kapalıydı. Özellikle Manavgat ve Alanya bölgesindeki otellerimiz kapalıydı. Hemen hızlıca açabileceklerini söylediler. Ama siz de biliyorsunuz ki tüm personeli toplayıp hazırlamak çok hızlı olamıyor. Yaptığımız toplantılar sonucu 20.000 civarı oda hazırlanmıştı. Bunların bir kısmı açıldı ve misafir almaya başladı. Bir kısmı henüz açılmadı hazırlıklarını yapıyor. Bu yüzden ufak bir sıkışıklık yaşadık. Otellerimizden 50.000’den fazla yatak sözü aldık. Otellerimiz hazır oldukça misafirlerimizi otellerimize yerleştirmeye devam edeceğiz. Kapalı olan otellerimizin de hazırlıklarını birkaç gün içinde tamamlayıp otellerini açıp misafirlerimize hizmet vereceğini değerlendiriyorum.”

Şehrimize Gelen Depremzedeler Bizlere Mutlaka Haber Versin
Depremzedelerin sağlıklı bir şekilde yerlerine yerleştirilmeleri için Antalya’ya gelen depremzedelerin yetkililere mutlaka haber vermeleri gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı; “Şehrimize gelen depremzedeler bizlere mutlaka haber versin. Şehrimizde 4.300 civarı misafirhane vardı. Bunlardan 4.000’ine depremzedelerimizi yerleştirdik. Kalan yerleri de dolduruyoruz.” ifadelerini kullandı.
Şu an Acil Olarak Seyyar Tuvalet, Çadır Ve Konteynır İsteniyor
Son olarak Antalya’daki yardımlara da değinen Vali Yazıcı; “Yoğun bir şekilde Antalya’mızdan yardımları deprem bölgesine göndermeye devam ediyoruz. Şu an acil olarak seyyar tuvalet, çadır ve konteynır isteniyor. Gelen misafirlerimize Antalya’mızda giysi yardımı yapmaya başladık. Bütün yaralarımızı inşallah en kısa zamanda saracağız. Misafirlerimizin yanında olup desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Afet Koordinasyon Merkezi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Antalya Öğretmenevi’ndeki temaslarının ardından Vali Yazıcı başkanlığında, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ve kurum müdürlerinin katılımıyla depremzedeler için Antalya’da yürütülen çalışmaların değerlendirildiği “Afet Koordinasyon Merkezi Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Yazıcı, koordinasyonla ilgili bilgiler aldı.

Tüm Türkiye Teyakkuzda, Antalya’da Teyakkuzda
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yazıcı; “Başımız sağ olsun. Çok zor bir durumdan geçiyoruz. Tüm Türkiye teyakkuzda, Antalya’da teyakkuzda. Hem bölgeye bir yandan yardımlar gönderiyoruz, hem de konaklamayla ilgili işlemleri gerçekleştiriyoruz. 30 bini aşkın misafirimizi şu ana kadar yerlerine yerleştirdik.” diye konuştu.

Öncelikle Hepinize Geçmiş Olsun
“Afet Koordinasyon Merkezi Değerlendirme Toplantısı”nın ardından Antalya Spor Salonu Afet Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Vali Yazıcı, afet bölgesinden gelen misafirlerimiz için yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Merkezdeki depremzede vatandaşlarla konuşan Vali Yazıcı; “Öncelikle hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Başımız sağ olsun. Dışarıda sizler için otobüsler hazırlanıyor. Şu an itibariyle yaklaşık 40 bin civarı misafirimizi otellere yerleştirdik. Kalan kısımları da otellerimiz hazırlıklarını tamamlayıp açtıkça yerleştirmelerini yapacağız. Tekrardan hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 01
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 02
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 03
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 04
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 05
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 06
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 07
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 08
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 09
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 10
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 11
40 Bini Aşkın Depremzedemizi Antalyadaki Yerlerine Yerleştirdik 12
Gazete AntalyaGazete Antalya