POLİTİKA
Giriş Tarihi : 04-02-2023 14:15

“Seçimi Millet İttifakı Kazanacak”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzen, Türkiye’nin hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetildiğinin vurgulandığı açıklamasında; “seçimin ne zaman yapılırsa yapılsın üstünlerin hukuku anlayışıyla hareket eden Cumhur İttifakı’nın değil, hukukun üstünlüğüne inanan Millet İttifakı’nın adayı kazanacak” dedi.

“Seçimi Millet İttifakı Kazanacak”
“Aday Olması Mümkün Değildir”
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Ülkenin hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetildiğini belirten Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüde yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir diyerek; “Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız. Bununla beraber, Cumhuriyetimizin 100. yılında milletimizin bu hukuksuz düzene ‘Yeter’ cevabı vereceğinden emin olan bizler, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapmayı planladığı seçime halkımızdan aldığımız destekle, kendimize olan inancımızla ve ülke sevdamızla hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” dye açıladı.
 
“Millet İttifakı Kazanacak”
Ayrıca, seçimin ne zaman yapılırsa yapılsın üstünlerin hukuku anlayışıyla hareket eden Cumhur İttifakı’nın adayı değil, hukukun üstünlüğüne inanan Millet İttifakı’nın adayı kazanacağı belirten Başkan Düzen, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“İktidar kaybettiği halk desteğini her tür hukuksuzlukla kapatmaya çalışsa da biz bu oyunu milletimizden aldığımız destekle bozacağız ve Türkiye’yi özgürlükçü demokratik bir hukuk devleti yapacağız. Bu tek adam düzenini sandıkta milletimizin iradesi ile değiştirmek için hodri meydan diyoruz! Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın TBMM’ye sunduğu başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği önerisi, başörtülü kadının ‘dini inancını’ sorgulayan şekilde kaleme alınmıştır. Başörtülü kadını korur gibi yapan bu madde aslında tam tersi sonuçlar doğuracak niteliktedir. Kadının kıyafet özgürlüğü ile başörtüsü kullanmasının amacını sorgulayan bu ifadeyi metinden çıkaran bir değişiklik önergesi verilmiştir. Son derece açık bir biçimde başını örten veya örtmeyen kadınlara tam bir anayasal güvence getirecek olan bu önerge Cumhur İttifakı tarafından reddedilmiştir. Bu, Cumhur İttifakı’nın her zaman yaptığı gibi samimiyetsiz bir şekilde kadınların başörtüsü hakkını siyasi istismar ve ranta dönüştürme amacını ortaya koymaktadır.”
 
İktidarın beceriksizliği halkımız mağdur
Düzen, iktidarın beceriksizliği halkımızı mağdur etmeye devam ettiğini söyledi. Düzen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Bir yandan Hazine ve Maliye bakanı, ‘Gözlerimdeki ışıltıyı görüyor musun?’ diyerek vatandaşla dalga geçiyor, bir yandan da Cumhurbaşkanı, ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Ancak, Türkiye ekonomik olarak her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenmeye devam ediyor. Artan ev fiyatları da iktidarın Türkiye’yi getirdiği durumun sonucu ortaya çıkan bir tablo”
 
Bir tarafta giderek artan enflasyon karşısında malının değerini korumak isteyen ev sahibinin, diğer tarafta ise üç kuruş maaşla çocuklarının okul masrafını, mutfak masrafını karşılamaya ve bunu yaparken de kirasını ödemeye çalışan dar gelirli kiracıların bulunduğunu dile getiren Düzen, “Milyonlarca insan mağdur. Bunun sonucunda ev sahipleri de kiracılar da soluğu mahkemede alıyor. Yani AKParti, ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getirmiş durumda. İktidarımızda yapacağımız ilk işlerden biri konut sorununa kalıcı çözümler getirmek olacak” dedi.
 
“Değişimin Ayak Sesleri Yükseliyor”
Düzen, seçimlere 4 aydan kısa bir zaman dilimi kaldığını belirterek Saadet Partisi olarak, bu zaman dilimini oldukça verimli kullanarak her sahada etkin bir şekilde çalışacaklarını söyledi. Teşkilat mensuplarıyla birlikte  Antalya’nın dört bir tarafında sokak sokak, dükkan dükkan, ev ev ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Düzen. şunları kaydetti:
“Birileri masa başında algı üretmeye, siyasi mühendisliklerle meşgul olmaya devam etsin. Biz sahadayız, biz çarşı-pazardayız, biz insanımızla bir aradayız. Birileri insanımızın gerçek gündemleri konuşulmasın diye her gün bir başka suni gündemi piyasaya sürsün. Biz çarşı-pazardan, evlerden, dükkanlardan yükselen sesleri gayet yakından duyuyoruz, insanımızın halini görüyor, gerçek gündemlerini biliyoruz. Birileri rakamlarla oynamaya devam etsin, TÜİK marifetiyle güllük-gülistanlık bir tablo çizmeye çalışsın. Ancak biz ay sonunu getiremeyen, alışveriş poşetlerini, sepetlerini dolduramayan yüz binlerce ailenin durumunu gayet iyi biliyoruz. Birileri ne yaparsa yapsın, hangi tuzakları kurarsa kursun; Saadet Partisi olarak biz, milletimizle birlikte kurulan bu tuzakları bozmaya kararlıyız! Değişimin ve yeni bir başlangıcın şafağındayız. Sayılı günler kaldı. Gittiğimiz her yerde hem buna olan ihtiyaç ve özlemi hem de insanımızın bu yöndeki kararlı iradesini çok net görüyoruz. Değişimin ayak sesleri Antalya’dan  ve Türkiye’nin her yerinde de yükseliyor. Değişimin işaretleri her yerden değişimin ayak sesleri yükseliyor ve tüm bunlar her geçen gün çok daha net görülüyor, duyuluyor.”

Aydın Çevik / Antalya
Gazete AntalyaGazete Antalya