POLİTİKA
Giriş Tarihi : 20-01-2023 14:21

AK Parti iktidarına kırmızı kart

Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, beraberindeki 6 kişilik Genel İdare Kurulu üyesiyle birlikte Antalya’ya geldi. 3 günlük Antalya programı kapsamında İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Kaya, Antalya ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti iktidarına kırmızı kart
Antalya’nın içme suyunun en önemli sorunlardan olduğunu belirten Kaya, dış göç, ev fiyatları, EXPO, tarım, hipodrom ve OSB konularını ele aldı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine ilişkin de değerlendirmeler yapan Kaya, 6’lı masa, ekonomi üzerine görüşlerini belirtti. Kaya, ekonomiyle ilgili olarak AK Parti iktidarına kırmızı kart gösterdi.

Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde çalışma başlatıldığını bildiren Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 3 günlük Antalya programı kapsamında Genel İdare Kurulu üyelerinin 19 ilçenin tamamına ulaşacağını söyledi. Yaptıkları çalışmaların verimli geçtiğini ve olumlu geri dönüşler aldıklarını açıklayan Düzen, “Gördük ki halkımız Saadet Partisi’ni bekliyor. Millet İttifakı’nın yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor. Genel Başkanımızın da içinde bulunduğu bu birliktelik büyük bir katma değere vesile olmuş durumda. Bizde heyecanlıyız” dedi. Seçimlerin 14 Mayısta yapılacağına yönelik izlenimlerin oluştuğuna dikkat çeken Düzen, “Biz zaten yarın seçim varmış gibi hareket ediyoruz” diye konuştu.

Öncelikle kente ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise, “Antalya, inci diye tarif edebileceğimiz bir şehir. Her açıdan potansiyeli ile öne çıkan bir ilimiz. Turizmden tarım alanındaki gelişmelere kadar birçok alanda doğru değerlendirildiğinde önemli bir cazibe merkezi” dedi.
Genel Merkez olarak Antalya’nın sorunlarına vâkıf olduklarını belirten Kaya, “Uzun yıllardır teşkilatımız, Antalya’daki bütün problemlerin her bir aşamasında olabildiğince hayra motor, şerre fren olma düşüncesiyle doğru olanı destekleyen, yanlış olanı engellemeye çalışan bir anlayışla çalışmayı sürdürüyor” açıklamasında bulundu.

Antalya’nın bazı problemlerinin Türkiye’nin genel problemlerini de kapsadığını söyleyen Kaya, “Ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Enflasyonda dünyada 7’inci sıraya çıkmış durumdayız. Enflasyonun alım gücünü sürekli düşürdüğü, yapılan her türlü maaş zammı artışlarının bile enflasyonla 1-2 ayda eridiği bir ortamdayız” dedi. 2020 yılı Kasım ayında 2 bin 574 lira olan açlık sınırının Aralık 2022’de 8 bin 219 liraya çıktığını belirten Kaya, “Yoksulluk sınırı 8 bin 600 lira iken şuanda 29 bin 423 liraya çıkmış. 2 yıllık sürede ortaya konan bu istatistik ülkemizdeki insanların nasıl bir enflasyonla mücadele ettiğinin önemli bir delili. Bu mantıkla buradan bir çıkışın olma ihtimali mümkün değil. Öğretmen, mimar, mühendis, devlette veya özelde çalışan kaç insanımız yoksulluk sınırında maaş alıyor?” diye sordu.

Türkiye’de yüzde 80’in yoksulluk klasmanında hayatını devam ettirmeye çalıştığını belirten Kaya, “Türkiye’de gelirin yüzde 67’si yüzde 10’luk kesim tarafından paylaşılıyor. Yüzde 90 ise kalan yüzde 33’ü paylaşmaya çalışıyor. Böyle bir ekonomik modelle Türkiye’nin kendisini geleceğe taşıma imkân ve ihtimali yok. Gelir dağılımı adaletsizliğinin olduğu bir yerde bir ülkenin geleceğe güvenle bakma ihtimali yok” ifadelerini kullandı.
Dış göçün sosyolojiyi değiştirmeye başladığını belirten Kaya, “Muratpaşa ilçesi en fazla yerleşik yabancı nüfusu barındırıyor. Konyaaltı’nda her 4 kişiden 1’i yabancı. Kimi kolejlerde sınıfların tamamı neredeyse yabancılardan oluşuyor. Buralarda Türk vatandaşlarımız kendilerini yabancı hissetmeye başlamışlar. Dil artık Türkçe’den çıkmış farklı diller artık belirleyici hale gelmiş, kendi evinde yabancı, kendi ülkesinde kiracı konumuna doğru gidiyoruz” dedi.

Konut fiyatlarındaki artışa da dikkat çeken Kaya, geçmişte emekli olanların aldıkları tazminatla bir ev alabilirken bugün alamaz duruma geldiğinin altını çizdi. Ortalama daire fiyatının İstanbul’da 5 milyon, Antalya’da 2-3 milyon civarında olduğuna işaret eden Kaya, “Hangi aile, hangi çalışan, maaşıyla geçinen hangi insan aldıkları ücretle ev alabilir?” diye sordu.

Antalya’nın içme suyu sorununun kentin en önemli problemlerinin başında geldiğini söyleyen Kaya, Manavgat suyunun Antalyalıların istifadesine sunulması gerektiğini vurguladı. Karacaören Barajı suyunun kente uzak olduğuna dikkat çekerek kirlilik bakımından risk barındırdığına işaret eden Kaya, Manavgat suyunun Antalyalıların olduğunu ve vatandaşın hizmetine sunulması gerektiğini kaydetti.

EXPO alanına da dikkat çeken Kaya, 121 dekarlık alana 1 milyar 720 milyon lira harcandığını hatırlattı ve atıl durumda kaldığının altını çizdi. “EXPO eşittir Ankapark” diyen Kaya, her ikisinin de ölü yatırım olduğunu söyledi.
“Tarım bu ülkenin milli güvenlik sorunudur” diyen Kaya, “Tarıma yapılan her destek bu ülkenin geleceğine yapılan destektir. EXPO’da mutlaka tarımla ilgili bir altyapı oluşturulmalı. Tarım Üniversitesi Enstitüsü kurulabilir. Buranın Tarım Üniversitesi Enstitüsü’ne dönüştürülmesi sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin tarımına katkı verir. Sularımıza, tarım alanlarımıza gözümüz gibi bakmak zorundayız” ifadelerini dile getirdi.
Döşemealtı’ndaki hipodromun yanı başında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğuna işaret eden Kaya, “Bir tarafta OSB bir tarafta hipodrom. 813 dönümlük bir arazi. Buraya onlarca fabrika yapılabilir. OSB’ye, buranın daha da kalkınmasına ihtiyaç var” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılabileceğine işaret ettiğini belirten Kaya, 6’lı masadaki liderlerin 6 Nisan’dan önce yapılacak erken seçim tekliflerini destekleyeceklerini, 6 Nisan’dan sonra erken seçim tekliflerini desteklemeyeceklerini açıkladıklarını hatırlattı. “Bir yıl önce Seçim Yasası’nda yapılan değişiklikle Cumhur İttifakı siyaset mühendisliğine girişti. 6 Nisan bunun bir yılının dolduğu tarih. 6 Nisan’dan sonraki seçimler yeni sisteme göre yapılacak. O nedenle 6 Nisan’dan önce olursa destek vereceğimizi ifade ettik” diyen Kaya, 6 partinin bir araya gelmesinin uzlaşmanın, istişarenin ve asgari müştereklerde buluşarak ülkenin problemlerinin çözülmesi adına elin değil gövdenin konulması olduğunu kaydetti. 6’lı masanın adayının Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacağı iddiasında bulunan Kaya, ortak akılla yönetim vurgusu yaptı.
6’lı masanın dağılacağına yönelik iddiaların manipülatör olduğunu söyleyen Kaya, aksine birbirlerine olan bağımlılıklarının sürekli arttığını ifade etti.  21 yıl sonra yeniden kriz yaşanmasındaki görüşleri sorulan Kaya, şunları ifade etti:
“2017 yılında Cumhurbaşkanlığı sistemi referanduma sunulurken hızlı karar alma ve istikrar söylemi belirleyiciydi. Bütün kararları hızlı alıyorsunuz. Bir kişinin iki dudağı arasında her şeyi belirliyorsunuz ama ekonomiyi rayına oturtamıyorsunuz. Çünkü siz şeffaflığı, dengeyi, denetlemeyi, parlamentonun sorgulama yetkisini ortadan kaldırdınız. Bir kişi her şeye karar veriyor. Bu Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsı ile de ilgili değil. Böyle bir sistemin Türkiye’yi geleceğe taşıma imkân ve ihtimali yok. Olmadığı için bu krizlerle boğuşuyoruz. 21 yıl önce de kriz vardı, doğru. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistemi söylerken geçmişte parlamenter sistem çok iyiydi mantığıyla söylemiyoruz. Elbette o dönemde sıkıntılar vardı, problemler yaşıyorduk ama bizim getireceğimiz modelle parlamento yürütmeyi doğru denetlerse bu problemlerin minimize edileceğini düşünüyoruz.”
Basın toplantısı bitiminde Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret edildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ve ekibini Antalya Cemiyeti Başkanı İdris Taş karşıladı.
Kaya, Ziyaretimiz sıcak bir ortam da gerçekleştirdiklerini belirterek; "Eğer biz Türkiye'de oluşan birçok menfiliklerin yanında siyasi gerginliği ortadan kaldırmazsak ülkede huzur olmaz. Ekonomide, eğitimde, dış politikada problem, bunların hepsi zaman içerisinde telafi edilebilir. Ancak siyasi gerginlik, siyasi parti liderlerinin üslubuyla ortadan kalkar. Biz önce Türkiye'de gerginliği ortadan kaldıracak bir üslubu benimsemekle mükellefiz. Bu memleketimizin geleceği için çok daha büyük önem taşıyor. Diğer konular da bunun yanında adım adım çözülecektir" ifadelerini kullandı.
Kaya, “Basın, şehrin gözü ve kulağıdır. Protokol ve vatandaşlar arasında köprü olan basın bizler için her zaman değerli ve kıymetlidir” dedi. Kaya, parti olarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında Cemiyet Başkanı İdris Taş’a  bilgiler verdi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taş, şehrin ve meslektaşlarının sorunlarını her zaman gündeme taşımak adına çalışmalarına aralıksız devam edeceğini dile getirdi. Taş, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İl Başkanı Ramazan Düzen ve beraberindeki heyete teşekkür etti.
Ziyarette Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, Muratpaşa İlçe Başkanı Uğur Kocabey, partinin il ve merkez ilçe yönetimi kurulu üyeleri eşlik etti.
Ziyaret çekinilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Sahada çalışması kapsamında Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Muratpaşa İlçe Başkanı Uğur Kocabey, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir ekiple Antalya Muratpaşa Kapalı Yol esnaflarına ve vatandaşları ziyaret ettiler.
Vatandaşların ve esnafın özellikle mevcut ekonomi koşulları nedeniyle karşılaştıkları zorlukları dinleyen dinleyen Kaya, “Artık deniz bitti. Mevcut iktidar, hatalarına sırtını dönüp yokmuş gibi davranarak hiçbir şeyi düzeltemez. Bir tarafta boş lakırdılar; diğer tarafta boş tencereler, ödenemeyen kiralar, muhtaç olunan yardımlar var. Bir tarafta bir avuç insan milyonlarca liralık ihaleleri paylaşırken, diğer tarafta milyonlarca insan borcunu dahi nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Ekonomi politikalarını değiştirmeyen AK Parti bir kez daha seçilirse korkarım ki bu durum daha da vahim bir hâl alacak. Artık buna dur demek gerekiyor. Önümüzdeki seçimde milletçe buna dur diyeceğiz. Antalya’mıza ve ülkemize Saadet getireceğiz.”
Gazete AntalyaGazete Antalya