SPOR
Giriş Tarihi : 12-01-2023 16:25

Avrupa öncesi moral depoladı

Avrupa öncesi moral depoladı Konyaaltı Belediye SK, Hentbol Kadınlar Süper Ligi 10’uncu hafta mücadelesinde deplasmanda Üsküdar Belediyesi’ni farklı mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Avrupa öncesi moral depoladı
Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı, Süper Lig’in 10’uncu haftasında deplasmanda Üsküdar Belediyesi ile karşılaştı. EHF Avrupa kupasında son 16 turu mücadelesi veren Mavi Kelebekler, öte yandan Süper Lig’de de zirve takibini sürdürüyor. Üsküdar maçı öncesine kadar oynadığı 9 karşılaşmanın 6’sını kazanarak 3’üncü sırada yer alan Konyaaltı, Üsküdar maçından da 28-35 gibi farklı bir skorla galip ayrılarak sıralamadaki yerini korudu ve deplasmanda karşılaşacağı SL Benfica karşılaşması öncesinde moral depoladı. Karşılaşmanın ilk yarısını da 18-20 önde tamamlayan Mavi Kelebekler’de Alena 8 gol ile yıldızlaşırken, Elif Sıla Aydın da rakip ağlara bıraktığı 7 gol ile skora önemli ölçüde katkı yaptı.

SIRADA BENFİCA VAR
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nin yanı sıra EHF Avrupa kupasında da yoluna devam eden Konyaaltı Belediye SK, ilk maçta Antalya’da 35-35 berabere kaldığı SL Benfica ile bu maçın rövanşında Portekiz’de karşı karşıya gelecek. Rövanş maçını kazanarak Antalya’yı Avrupa’da temsil etmeye devam etmek isteyen Mavi Kelebekler, kazanması halinde Avrupa’da ilk 8 takım arasına adını yazdıracak. Rövanş karşılaşması, 15 Ocak Pazar günü saat 18:30’da Lizbon'daki Pav. Luz No. 2 salonunda oynanacak. Takımlarının Avrupa kupaları öncesinde güzel bir galibiyet alarak moral depoladığını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Avrupa kupalarında kentimizi en iyi şekilde temsil eden takımımızın Pazar günü oynanacak maçtan da iyi bir sonuçla ayrılarak yoluna devam edeceğine inanıyorum’’ dedi.






Gazete AntalyaGazete Antalya