EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-12-2022 12:41

Enerya'yla doğal gaza geçene altın

Türkiye’nin öncü enerji şirketi Enerya Enerji, Antalya’da doğal gazın konforunu ve ekonomik faydalarını yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ediyor. Yıl sonuna kadar Antalya’da doğal gaz bağlantı anlaşması yapan her abone altın kazanacak. Üstelik yeni aboneler için bağlantı bedeline 10 taksit fırsatı sunulacak.

Enerya'yla doğal gaza geçene altın

Ahlatcı Holding bünyesinde faaliyet gösteren, Türkiye’nin en yaygın ikinci özel doğal gaz dağıtım şirketi olan ve 1,8 milyona yakın aboneye hizmet veren Enerya Enerji, her geçen gün daha fazla abonesini doğal gazın konforuyla buluşturuyor. Antalya’da 2006 yılından bugüne temiz, ekonomik ve verimi yüksek bir yakıt olan doğal gaz dağıtımında kesintisiz hizmet sağlamaya devam eden Enerya Enerji, yeni abonelerine özel yaptığı kampanyalara bir yenisini daha ekliyor. 2022 yıl sonuna kadar, Antalya’da doğal gaz bağlantı anlaşması yapan her abone altın kazanacak. Enerya Enerji, ‘doğal gazsız ev kalmayacak’ anlayışıyla, altın kampanyasına ek olarak, bağlantı bedeline 10 taksit fırsatıyla da doğal gaza geçecek abonelere kolaylık sağlıyor. Taksit kampanyasından da yıl sonuna kadar yararlanmak mümkün olacak. Bağlantı bedeli, doğal gaz aboneliği başlangıcında bir defaya mahsus ödeniyor.

218 bin aboneye ulaşacak
Enerya Enerji A.Ş. Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukcu Antalya’da bugün itibarıyla 1.719 kilometrelik doğal gaz hattı ile 113 mahallede 200 binden fazla aboneye ulaşıldığını hatırlatarak, “2022 sonuna kadar 113 mahallede 218 bin aboneye ulaşmış olacağız” dedi.
Antalya’da 2006 yılından bugüne abonelerini doğal gaz ile buluşturduklarını belirten Tulukcu, “Doğal gaz, en sağlıklı ısınma sistemi olarak karşımıza çıkarken, temiz enerji sayesinde hava, ortam ve çevre kirliliğine de yol açmıyor. Enerya olarak Antalya’da 1.746 kilometre doğal gaz şebeke uzunluğu ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2022 yılı sonunda ise 113 mahalleye doğal gaz götürerek, 218 bin aboneye ulaşmış olacağız” dedi. Tulukcu ayrıca “Antalya’da yılsonuna kadar doğal gaz bağlantı anlaşması yapan herkes altın kazanacak, üstelik bağlantı bedeline 10 taksit fırsatı sunarak yeni abonelerimize ödeme kolaylığı sağlayacağız” dedi.
 
En çok dikkat çeken il
Antalya’nın doğal gaz yatırımları ve talepleri konusunda en çok dikkat çeken il olduğunu belirten Tulukcu, “Antalya’da 720 metreküp bir tüketim bulunuyor. İç Anadolu’da daha soğuk bölgelerdeki illerde ise 800 metreküp tüketimde bulunuyor. Antalya’nın diğer illere göre daha sıcak bir şehir olduğunu düşünenlerin bu noktada yanıldıkları ortaya çıkmaktadır. Antalya’da bizim 25 kişilik bir saha elamanımız bulunmakta. Biz abone bağlantı anlaşmalarının yüzde 66’sını bilfiil ev de ve iş yerinde gerçekleştirmekteyiz. Biz müşteriye gidiyoruz. Yeni şebeke yaptığımız mahallelerde mobil ofisler kurmaktayız. Vatandaşın ayağına hizmet götürmekteyiz. Antalya’da diğer şehirlerden farklı olarak ısınma ya da soğutmada tek alternatif elektrik bulunmakta. Doğal gaz ile ısınmanın yüzde 53 daha ekonomik olduğunu belirtmek isterim" dedi. Tulukcu, Kemer ile ilgili sorular bir soruya ise 42 kilometrelik bir mesafe olduğunu belirterek, “Kemer yolunun sol tarafı deniz sağ tarafı orman. Bu kez Kumluca tarafından gelen hattı Kemer'e ulaştırılması düşünülmektedir" diye konuştu.  Tulukcu, dağıtım şirketi olarak Antalya’da doğalgaz yatırımlarında Enerya’nın  sorumlu olduğunu aktardı.

Gazete AntalyaGazete Antalya