SPOR
Giriş Tarihi : 20-11-2022 17:04

Muratpaşa uğurlu geldi

​Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanan down sendromlu sporcu Ceylin Kurtoğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret etti.

Muratpaşa uğurlu geldi

Antalya’da yaşayan Semra ve Ali Kemal Kurtoğlu, 4 yıl önce down sendromlu kızları Ceylin’in hem sosyalleşmesi hem de fazla kilolarından kurtulması için yüzme kursuna göndermeye başladı. Ceylin’deki yeteneği keşfeden antrenörü, ailesini ikna etti ve ikili şampiyonalar için hazırlanmaya başladı.

Ceylin, ilk katıldığı özel sporcular okullar arası yüzme şampiyonasında 4 birincilik elde etti. Haftada 3 gün antrenman yaparak çalışmaya devam eden Ceylin, yüzme başladığının henüz ilk yılında 7 madalya kazandı. Hayalinin Avrupa ve dünya şampiyonlukları olduğunu anlatan 14 yaşındaki Ceylin, 14-16 Kasım tarihlerinde Muratpaşa Belediyesi Süleyman Erol Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etti. Ceylin, 50 metre sırtüstü ve kelebekte Türkiye şampiyonu oldu.

Başarılı özel sporcu Ceylin, babası Ali Kemal Kurtoğlu ve madalyalarıyla Başkan Uysal’ı makamında ziyaret etti. Başkan Uysal, başarılı sporcuyla zafer pozu verdi, Ceylin’i kutladı. Ceylin’in gösterdiği azmin herkese örnek olması gerektiğini belirten Başkan Uysal, “Ben, kendisinin Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazanarak hayallerine ulaşacağına kesinlikle inanıyorum. Bu yolda Muratpaşa Belediyesi olarak biz de kendisine mümkün olan her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Gazete AntalyaGazete Antalya