ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 11-08-2022 00:25

İMO’dan saldırıya kınama

İnşaat Mühendisi Zekeriya Mengi’nin şantiye denetimi yaptığı sırada demir ustaları tarafından darp edilmesi İMO Antalya Şubesi tarafından kınandı.

İMO’dan saldırıya kınama
Yapı denetim şirketi yetkilisi olarak 8 Ağustos tarihinde şantiyeye giden İnşaat Mühendisi Zekeriya Mengi, şantiye denetlemesi sırasında 3 demir ustası tarafından darp edildi. Meslektaşı Mengi’nin sağlık durumu hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, sırtına, göğsüne ve yüzüne darbe alan Mengi’nin yakındaki bir hastaneye kaldırıldıktan sonra hayati risk söz konusu olduğu için Anadolu Hastanesi’ne sevk edildiğini bildirdi. Kalp krizi de geçirdiği anlaşılan Mengi’nin 4-5 gün kalbi güçlendirildikten sonra açık kalp ameliyatı olacağını kaydetti.

Olaydan sonra Antalya’daki inşaat mühendisleri ayağa kalktı.

Olaya tepkilerini sert bir şekilde gösteren İMO Antalya Şubesi üyeleri, yoğun bir katılımla oda binasında basın açıklaması yaptı. İnşaat mühendislerine CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı da destek verdi.

Saldırıya uğrayan inşaat mühendisi Zekeriya Mengi’nin yapı denetim yetkilisi olduğuna dikkat çekerek görevini yapmakta olduğu sırada şantiyede çalışan demir ustalarının saldırısına maruz kaldığını kaydeden İMO Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan, “Maalesef bunlar ülkemizin gerçeği ve her geçen gün de artıyor. Görevini yapmakta olan sağlıkçılar, avukatlar, hukukçular derken sıra bize de geldi. Mühendisler de görevini yaptığı esnada şiddete maruz kalıyor” dedi.

Konu ile ilgili açıklamayı okuyan İMO Yönetim Kurulu Üyesi ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şube Başkanı Volkan Soysal ise, şu bilgileri paylaştı: “Edinilen bilgilere göre vahim saldırı, şantiyede çalışan 3 demir ustası tarafından gerçekleştirilmiştir. Şantiyede yapılan işlemlerin usulüne uygun olmadığı tespit edilmiş, gerekli düzeltmelerin yapılması için yapı denetim firması kontrol elemanları tarafından şantiye şefine ulaşılmaya çalışılmış ancak şantiye şefinin şantiyede o esnada olmaması üzerine çalışan ustalar 2 kez uyarılmıştır. 2 kez uyarı yapılmasına rağmen gerekli düzenlemeler yapılmadığından kontrol elemanı ile birlikte yapı denetim firma yetkilisi İnşaat Mühendisi Zekeriya Mengi tekrar şantiyeye denetim için gitmiştir. Meslektaşımız görevi gereği tekrar uyarıda bulunmuş olup akabinde 3 demir ustasının üzerine yürümesi ile birlikte can güvenliğini korumak adına olay yerinden uzaklaşmaya çalışmıştır. Ancak ustalar tarafından meslektaşımız şantiyeden henüz çıkamadan bina içerisinde darp edilmiştir. Sırtına, göğsüne ve yüzüne darbeler alan meslektaşımız diğer yardımcı kontrol elemanı tarafından tedavisi yapılmak üzere Akdeniz Şifa Hastanesi’ne götürülmüştür. Saldırı sonrası meslektaşımız Akdeniz Şifa Hastanesi’nde hayati tehlikesi olduğuna dair rapor verilerek Anadolu Hastanesi’ne sevk edilmiş ve bu sırada kalp krizi geçirdiği tespit edilmiştir. Acilen ameliyata alınmış, anjiyo yapılmış ve müdahale edilmiştir. Meslektaşımız halen yoğun bakımda olup sağlık durumu odamızca yakından takip edilmektedir.”
Gazete AntalyaGazete Antalya