POLİTİKA
Giriş Tarihi : 30-07-2022 17:47

Düzen: “İktidar, çiftçiyi tarıma küstürdü”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidarın, tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Düzen, “iktidar çiftçilerimize tarla yolunu unutturdu” dedi. Döşemealtı İlçe Başkanı Metin Kandemir ise, “Bu iktidarın gençlere mutlu bir hayat borcu var'' ifadelerini kullandı.

Düzen: “İktidar, çiftçiyi tarıma küstürdü”

Saadet Partisi Döşemealtı İlçe Divan Toplantısı Döşemealtı Altınkaya Mahallesinde bulunan Faruk Güllüoğlu Pastanesi ve Cafe salonunda üyelerin katılımlarıyla büyük bir coşku ve heyecan ile gerçekleştirdi. Üyelerin katılımları ile gerçekleşen Saadet Partisi Döşemealtı İlçe Divan Toplantısı’na Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen,  Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Aytur Çeteci, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Necip Gencer, Saadet Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Metin Kandemir ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partiye yeni üye olan vatandaşlar katıldı.

“İKTİDAR, ÇİFTÇİLERİMİZE TARLA YOLUNU UNUTTURDU”
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidarın, tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.
Düzen, gıda ürünlerine her geçen gün ulaşmanın zorlaştığının altını çizerek, “Maliyetler neredeyse çiftçilerimize tarla yolunu unutturdu. Üreticiyi tarlada tutmak imkânsız hale geliyor. Türkiye’de tarım toprakları azalıyor, betonlaşma artıyor, köyler boşalırken; nüfus kentlerde yoğunlaşıyor. Buna mukabil çiftçi sayısı hızla azalıyor. Bir zamanların tarım ülkesi Türkiye’de ekilen tarım alanı son 10 yılda yüzde 5, son 20 yılda ise yüzde 12 azalmış durumdadır. 2001 yılında 26 milyon 350 bin hektar tarım alanına sahip Türkiye’nin tarım toprakları 2010 yılında 24 milyon 395 bine, 2020 yılında ise 23 milyon 136 bin hektara geriledi. Gübre, mazot, elektrik ve suda fahiş maliyet artışları, yetersiz ve düzensiz destekler ile ithalat politikası çiftçiyi tarıma küstürdü” ifadelerini kullandı.

“TARIM BAKANI TÜRKİYE’YE ODAKLANMALI!”
İktidarın tarım politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Düzen, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Venezuela tarımını ve topraklarını öven açıklamalarını hatırlatarak, şöyle devam etti; “Bütün dünya sımsıkı bir şekilde tarıma sarılırken, Türkiye ise tarımdan betona dönüyor. Üreticinin tarlayı terk etmesi, pazar ve markette de yüksek fiyat olarak yansıyor. Hâl böyleyken tarım ve hayvancılığı korumak, geliştirmek, ülkedeki üretimi arttırmaktan sorumlu Sayın Tarım Bakanı, Venezuela’daki tarımsal üretime imreniyor. Sen mısır ekeceksin, şeker pancarı üreteceksin ki bunların artığı bile yem olarak sana yetecek. Ancak gelin görün ki Tarım Bakanı; tarım ve hayvancılık arasındaki bu basit bağlantıdan bile habersiz bir vaziyettedir. Tarım Bakanı bir an önce; okyanusların ötesinde tarımsal yatırım yapmak yerine kendi ülkesinde bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığı korumaya ve geliştirmeye odaklanmalıdır.”

''BAŞKANLIK SİSTEMİ FELAKETE DÖNÜŞTÜ''
Saadet Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Metin Kandemir ise, Başkanlık sistemi için felakete dönüştüğünü belirterek; ''Verin yetkiyi görün etkiyi dediler. Türkiye uçacaktı ne oldu? Türkiye değil ama dolar uçtu, borçlar uçtu. Merkez Bankası rezervleri eridi. Vatandaşın borçları 3 katına çıktı, binlerce esnaf kapandı'' dedi.
Kandemir '' Asgari ücret zammı oynanmış vergilerle yapılmıştır. Bunu insanlara bir lütuf bir imkân gibi söylemleri bizi üzmektedir. Asgari ücret zammı kısmen sevindirici olsa da hiçbir karşılığı olmadığını birkaç ay içerisinde göreceğiz. Asgari ücret açlık sınırının yüzde 65'ini zor karşılıyor'' açıklamasında bulundu.

''GARDİYAN DEĞİL GARSON DEVLET OLACAĞIZ''
Kandemir, ''KYK borçları silindi ama sıra iktidarın kalan borçları ödemesine geldi. KYK borçlarından faizin silinmesini olumlu buluyoruz. Ama bu iktidarın gençlere borcu hala duruyor. Bu iktidarın gençlere mutlu bir hayat borcu var'' ifadelerini kullandı.
 Kandemir, sözlerini şöyle tamamladı:
''Saadet partisi iktidarında gardiyan değil garson devlet olacağız. Kamu ihaleleri başta olmak üzere ranta engel olacağız. Sadakat değil liyakati baz alacağız. Hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Gıda üretimini arttıracak tarıma önem vereceğiz''
Konuşmalardan sonra partiye katılanlara il başkanı Ramazan Düzen ve İlçe başkanı Metin Kandemir ile birlikte rozet taktılar. Döşemealtı İlçe Gençlik Kolları görevine getirilen Murat Ugan’a görevlendirme belgesini İl Gençlik Kolları eski Başkanı Muhammed Necip Gencer verdi.

Gazete AntalyaGazete Antalya