BÖLGE
Giriş Tarihi : 30-07-2022 01:06

Manavgat’ımız Yeşermeye Başladı

Vali Ersin Yazıcı 28 Temmuz 2021 Büyük Antalya Yangını Yıl Dönümü Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi’ne katıldı.

Manavgat’ımız Yeşermeye Başladı

Dokumapark Sanat Galerisi’nde düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve vatandaşlar katıldı.

Bu Sergiyi Bütün Antalyalılar Görmeli
Fotoğraf Sergisi’nde açılış konuşmasını yapan Vali Ersin Yazıcı; “Bir yıl önce bugün Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınına tanık olduk. Ciğerlerimiz yandı. Büyük Manavgat yangınında 60 bin hektara yakın bir alan yandı. Can kayıplarımız oldu. Bir orman yandığı zaman sadece ağaçlar kül olmuyor içinde ki bütün canlar da kül oluyor. Hala o hayvanların sesleri kulaklarımda ama toparlanıyoruz devletimiz güçlü, milletimiz hayırsever. Yangının ardından bu gücü ve yardımseverliği sonuna kadar hissettik. Ben tüm haklımızı ve tüm kurumları şimdiden uyarıyorum çok dikkatli olalım. Çünkü yangın ulaşılması güç bir noktada başladığında kontrol altına almak gerçekten çok zor. Yer ekiplerinin ulaşmaması halinde yangının kontrol altına alınması neredeyse mümkün değil. Gücümüz kuvvetimiz var ama esas olan böyle bir mağduriyetin başlamamış olması bunun içinde sadece dikkatli olmamız gerekiyor. Riskli alanlarda ateş sigara ve benzeri yangına sebebiyet verecek işleri yapmayacağız. Yapanları ikaz edeceğiz, gerekiyorsa Kolluk Kuvvetlerimize ve orman teşkilatımıza haber vereceğiz. Manavgat’ımız yeşermeye başladı 3-5 yıl içinde yemyeşil olacak. Orman Teşkilatı’mız bugün bir farkındalık oluşturmak ve yaşanan her şeyi tüm halkımızın görmesi için bir sergi düzenledi. Bu sergiyi tüm Antalyalıların görmesini istiyorum.” dedi.

Vatandaşlarımız Konutlarına Kavuşuyor
Yangında evleri yanan vatandaşların konutlarına kavuştuğunu belirten Vali Yazıcı; “Konut sahibi olmak isteyen, başvuran herkesin konutlarının teslimi başladı. Bir kısmı teslim edildi bir kısmı telsim edilmeye devam ediyor. Devletimizin gücü ve milletimizin katkılarıyla zor zamanlardan hep birlikte daha da kuvvetlenerek çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

31 Ekim’e Kadar Dikkatli Olalım
Vali Ersin Yazıcı, Antalya’nın orman yangınlarında 31 Ekim’e kadar hassas bir dönem geçireceğini belirterek; “Antalya’nın hassas dönemi 31 Ekim gibi bitiyor. Bu aralar daha da dikkatli olmamız lazım. Ben sizler vesilesi ile tekrar ölen vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Mağdur olan vatandaşlarımıza sağlık ve afiyet diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, yangın esnasında ve sonrasında destek olan kurumlara teşekkür belgelerini takdim etti.
 
Manavgatımız Yeşermeye Başladı 01
Manavgatımız Yeşermeye Başladı 02
Manavgatımız Yeşermeye Başladı 03
Manavgatımız Yeşermeye Başladı 04

Gazete AntalyaGazete Antalya