GÜNDEM
Giriş Tarihi : 26-07-2022 00:38

Vali Yazıcı Deniz Harp Okulu Öğrencilerini Kabul Etti

Vali Ersin Yazıcı Türkiye Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu öğrencilerini makamında kabul etti.

Vali Yazıcı Deniz Harp Okulu Öğrencilerini Kabul Etti
Türkiye Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu 3'üncü sınıf öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti Gemisi (TCG) Bayraktar ve TCG Sokullu Mehmet Paşa gemileri ile 14 Temmuz-04 Ağustos 2022 tarihleri arasında Ege ve Doğu Akdeniz'de Açık Deniz Eğitimi kapsamında Antalya Limanı’nı ziyaret etti. Açık Deniz Eğitimi seyri kapsamında genç bahriyeliler, “14 Temmuz’da Tuzla’dan yola çıkarak, 19 Temmuz’da KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına, ardından da 25 Temmuz’da sabah saatlerinde de Antalya Limanı’na demirlediler.

Vali Yazıcı, Antalya Deniz Komutanı Dz. Alb. N. Koray Salar, Eğitim Filotillası Komodoru Dz. Alb. Burak Atak, TCG Bayraktar Komutanı Dz. Alb. Lütfi Sezgin, Dz. H. O. 3’üncü sınıf öğrencileri Mehmet Akif Alemdaroğlu ve Doğukan Duran kabul etti.
Türkiye Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu 3’üncü sınıf öğrencilerinin aldıkları eğitimi pratiğe döktüklerini belirten Antalya Deniz Komutanı Dz. Alb. N. Koray Salar; “Öğrencilerimiz 1 sene okuduktan sonra Teğmen çıkarak açık deniz eğitimi kapsamında teorik bilgilerini pratiğe döküyorlar. Gemide 20 gün kalıyorlar bunun yarısı liman, yarısı seyir oluyor. Biz 14 Temmuz’da tuzladan yola çıktık. Marmaris’e uğradık bir nakliyat yaptık oradan da Kıbrıs’ın Kurtuluş Günü’ne iştirak ettik. Bugün de sabah saatlerinde Antalya Limanı’na geldik. Buradan da önce İzmir’e sonrasında da Çanakkale’ye geçeceğiz.” dedi.

Rüzgarınız Kolayına, Denizleriniz Sakin, Neşeniz Daim Olsun
Mavi Vatanın güvenliği için, gece gündüz demeden, her türlü iklim koşulunda, görev yapan komutan ve öğrencilere hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Sahillerimizin, karasularımızın korunmasında ve emniyetinin sağlanmasında üstlendiğiniz görevleri başarıyla yerine getirerek bizleri gururlandırıyorsunuz. Sahil Güvenlik Komutanlığımızın yetiştirdiği kıymetli öğrencilerimizin gözleri ışıl ışıl parlıyor. Komutanlığımızın üstlenmiş bulunduğu görev ve sorumlulukları, her kademedeki nitelikli ve donanımlı personeliyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada başarıyla devam ettireceğine inanıyorum. Kıymetli gençler; rüzgarınız kolayına, denizleriniz sakin, neşeniz daim olsun.” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Vali Ersin Yazıcı, komutanlar ve öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Vali Yazıcı Deniz Harp Okulu Öğrencilerini Kabul Etti 01
Vali Yazıcı Deniz Harp Okulu Öğrencilerini Kabul Etti 02
Vali Yazıcı Deniz Harp Okulu Öğrencilerini Kabul Etti 03
Gazete AntalyaGazete Antalya