GÜNDEM
Giriş Tarihi : 25-07-2022 23:53

AGC’den 24 Temmuz jesti

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 24 Temmuz Basın Bayramı sebebiyle üyelerine yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

AGC’den 24 Temmuz jesti
Antalya'nın dünyaca ünlü rafting merkezlerinden biri olan Köprüçay’da rafting etkinliği yapan gazeteciler parkur boyunca doyasıya eğlendi.
Rafting etkinliğinin ardından Antalya Gazeteciler Cemiyeti başkanı İdris Taş günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
İstanbul’da çıkan gazetelerin 24 Temmuz 1908 günü sansür memurlarını içeri sokmama ve gazetelerini sansüre yollamadan basma kararı vermesinin ardından 24 Temmuz’un Basın Bayramı olarak ilan edildiğine dikkat çeken İdris Taş 1971 yılından sonra da bugünün "Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü" olarak kullandığını hatırlattı.
24 Temmuz'un bayram değil basın özgürlüğü için ortak mücadele günü olduğuna işaret eden İdris Taş, "Sektörümüzün bugün en önemli sorunu Gazetecilik Meslek Yasası olmamasıdır. Bizler görevlerimizi gerçek manada yerine getirebilmemiz için gazetecilik meslek yasasının bir an önce çıkması gerekir. Bu yasa olmadığı için bugün dileyen herkes yetişmiş insan gücüne bakılmaksızın gazeteciyim diyerek mesleğe başlayabilmektedir. Oysa gazetecilik özel eğitim, emek gerektiren bir meslektir." dedi.
İdris taş gazetecileri işletmesinde ağırlayan Eco Family Park ailesi ve satış pazarlama müdürü Orhan Eren'e de teşekkür etti.
Bu özel günde moral psikoloji klinik sahibi Uzman Psikolog Melisa Burçin Oral da gazetecilere stresle baş etme yöntemini anlatan bir sunum yaptı.
Oral, gazetecilerin sorunlarını ve karşılaştıkları zorluklarla mücadele ederken nelere dikkat etmeleri gerektiğini yönelik açıklamalarda bulundu. Vücudumuzdaki tüm hastalıkların psikolojik kaynaklı olduğuna dikkat çeken Oral, nefes egzersizi yaparak da stresten uzak durulabileceğinin altını çizdi.
Etkinliğe katılan gazeteciler Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmanın mutluluğunu dile getirdi.
Gazete AntalyaGazete Antalya