GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-07-2022 19:38

Yazıcı'dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

​Antalya Valisi Ersin Yazıcı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yazıcı'dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

Vali Yazıcı mesajında şöyle dedi:
"Türk basınında sansürün kaldırılışının 114’üncü yıl dönümünde milletin gözü, kulağı, sesi olma, bilgilendirme ve toplumsal haber alma hakkına katkıda bulunma görevini insanlık erdemi ve toplumsal değerlerle bağdaştırarak ilkeli ve tarafsız bir anlayışla ifa eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.
Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, temel hak ve özgürlüklerin korunması ile kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.
Türk basını Millî mücadele ve 15 Temmuz gibi olağanüstü dönemlerde milli duruşunu ortaya koyarak en zor şartlar altında bile milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiş ve bundan sonrada yerine getirmeye devam edecektir.
Basınımızın, geçmişten günümüze gerek ülkemizin, gerekse turizmin başkenti Antalya’mızın dünyaya tanıtılmasında da büyük rol oynamaktadır. Çok sayıda önemli organizasyona güven içerisinde ve başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Antalya’mızda, turizm sektörü başta olmak üzere, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da ülkemiz ekonomisine yansımasında, basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının 114’üncü yıldönümünde, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyor, tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Gazete AntalyaGazete Antalya