POLİTİKA
Giriş Tarihi : 24-07-2022 16:27

​Expo 2016 Tarım Kompleksi Olmalı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın 2016 yılında ev sahipliği yaptığı atıl durunda bulunan Expo 2016 alanını ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Düzen, “Expo 2016 alanı için Türkiye’nin ve dünyanın tarım kompleksi olmasını öneriyoruz” dedi

​Expo 2016 Tarım Kompleksi Olmalı
Atıl durumda bulunan Expo 2016 geleceği ile ilgili açıklama yapan Düzen, Antalya’nın Expo 2016’dan beklenilen verimi alamadığını açıklayarak; “Şu anda şehir merkezine 20 kilometre mesafede olan ve 23 Nisan 2016 tarihinde 600 milyon dolar (bugün kü kur  fiyatı ile yaklaşık On milyar altıyüzelli milyon tl ) para harcanarak Cumhurbaşkanı tarafından açılışının yapıldığı Expo 2016  alanını 30 Ekim 2016 tarihinde kapandı ve 191 günlük zaman dilimi içerisinde sadece dört buçuk milyon kişi ziyaret etti. Maalesef turizm açısından da beklentileri karşılamayınca kapatılıp 20 Nisan 2017 yılında özelleştirme kurumu tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına tahsis edildi. Ve şuan atıl durumdadır” dedi.
 
Düzen konuşmasına; ” Biz çalışma arkadaşlarımız ile alanı gezdik çok güzel bir botanik alanımızın olduğunu gördük. Öncelikle yeni çalışmalarda mevcut yapıya zarar verilmemesi konusunda tavsiyede bulunmak istiyoruz. Saadet Partisi Antalya il Teşkilatı olarak 1120 dönümlük araziye bir tarım enstitüsünün, bir tarım üniversitesinin, tarım kompleksinin oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim yetkililere teklif ve tavsiyemiz budur. Böylelikle zor bir süreçte olan tarımımız ayağa kaldırılmalıdır ve sadece Antalya’mızı değil, Türkiye’yi hatta uluslararası bütün insanları ilgilendirecek bir tarım kompleksinin ve uygulama alanlarının olması gerektiğini düşünüyoruz. Arge merkezinin, Ziraat ve Veteriner Fakültelerinin olduğu, ilgili Meslek Yüksek okullarının ve liselerin olduğu bir kompleksten bahsediyoruz” diye konuştu.
 
Türkiye’deki tarım sorunu ve yapılması istenilen tarım kompleksinin önemi hakkındaki görüşlerini de belirten Düzen konuşmasını şöyle bitirdi,”Bu vesileyle buranın Türkiye’nin ve dünyanın en büyük tarım merkezi olmasını öneriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında tarım durma noktasında Malatya’da kaysıcı, Ünye’de fındıkçı, Adıyaman’da tütüncü kan ağlıyor. Antalya’mız çilek, çiçekçilik, turfanda ve narenciye ile sadece Türkiye’nin değil Orta Asya’nın ihtiyacını karşılayacak nitelikte olan arazilere sahip durumda iken biz bu alanın tarım kompleksi olmasının çok önem arz ettiğini belirtmek istiyoruz. Bu konuda tavsiye ve önerilerimize yetkililerin kulak vermesini istiyoruz.”

Haber: AYDIN ÇEVİK
Gazete AntalyaGazete Antalya