KÜLTÜR SANAT
Giriş Tarihi : 08-03-2019 01:26

Müzede kadın var

Antalya Tanıtım Vakfı çatısı altında yer alan Antalya Kadın Müzesi, Dünya Kadınlar Günü anısına “Müzede Kadın Var” adlı bir etkinlik düzenledi. Antalya Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen etkinlikte Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ndan Aslıhan Güngör’ün Arp Dinletisi büyük beğeni topladı.

Müzede kadın var
Antalya Tanıtım Vakfı çatısı altında yer alan Antalya Kadın Müzesi, Dünya Kadınlar Günü anısına “Müzede Kadın Var” adlı bir etkinlik düzenledi.Antalya Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleşen etkinliğe sanatseverler büyük ilgi gösterirken Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’ndan Aslıhan Güngör’ün Arp Dinletisi de büyük beğeni topladı.

Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege Antalya Kadın Müzesi olarak kadın ve tarih olgusunu sürekli bir arada vurguladıklarına işaret etti. Ege,  “Antalya Kadın Müzesi olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Antalya’da Roma Dönemi’nde antik çağlarda yaşamış olan kadınlar ve tanrıçalarla müzeseverleri bir araya getirerek kutlamak istedik. Geçmişte büyük iz bırakmış ve adı sayılır kadınların heykelleri şuan müzemizde. Bu kadınlarla müzeyi eşleştirelim ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte bir arp dinletisi gerçekleştirelim istedik. Antalya Arkeoloji Müzemizin olağanüstü atmosferine bir Arp dinletisi de çok yakıştı. Bu salonda çalmak her sanatçıya nasip olmayacak bir şeydir. Kendisinin de bir kadın olarak bugüne destek vermesi bizleri çok mutlu etti. Bu etkinliği düzenlememize izin veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Antalya Müzesi Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Antalya’nın tarihi, lezzeti ve tabii ki 8 Mart’ı özel yapan kadınlarımız ile müzemizde bu etkinliği yapmak oldukça önemli” diye konuştu.

Kadınlarla geleceğimiz emin ellerde
Ege sözlerini şöyle sürdürdü: “Emek sarf ederek ortaya konan eserlerin mutlak surette bu toplumu refaha kavuşturacağı, kadınların üretimde ve çalışma hayatında olmasıyla müreffeh toplumlara ulaşacağımız düşüncesiyim. Kadın müzesi olarak bugüne kadar vizyonumuzda olan da bu düşünceydi. Başarılı ve rol model olan kadınları toplumla buluşturmak, onları ölümsüz kılmak ve gelecekte de çocuklarımızın onları okuyarak ve görerek öğrenmelerini sağlamak istiyoruz. Geçmişe yön vermiş, ışık tutmuş bu kadınlar ile geleceğe yön verecek kadınlarımız ile çalışmanın ve üretmenin çok kutsal bir görev olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Çalışan ve hayatın her noktasında var olan kadınlarla geleceğimiz emin ellerde olacaktır. Üretmeyen insan yok eder o nedenle çalışmak, üretmek ve topluma faydalı olmak için varız.”

İlerleyen süreçlerde Antalya Arkeoloji Müzesi olarak yeni sergi ve etkinliklerle sanatseverlerle buluşacaklarının da müjdesini veren Ege, “ Müzemizi biraz değiştiriyoruz. Bugün değil her gün kadın için çalışıyoruz. Sadece 8 Mart değil Mart ayının tamamının bu şekilde kutlanmasının daha ahenkli olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik öncesi konuklara Antalya’nın meşhur lezzeti kabak tatlısı da ikram edildi.
CEYLAN YAŞAR
Gazete AntalyaGazete Antalya