POLİTİKA
Giriş Tarihi : 09-07-2022 14:33

Düzen, “Kavga Değil, Kardeşliği Tesis Etmemizdir”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Düzen, “Bayramların bize verdiği en önemli mesajlardan birisi; kavgaları bir kenara bırakıp kardeşliği tesis etmemizdir. İnanıyorum ki bayramlar bu gönül dirilişine vesile olacaktır” dedi.

Düzen, “Kavga Değil, Kardeşliği Tesis Etmemizdir”
Başkan Ramazan Düzen, mesajında şunları kaydetti:
“Biliyoruz ki kurban, Cenabı Hakk’a ubudiyet ve teslimiyet ile birlikte bütün mahlûkata şefkat ve merhametin simgesidir.  Bugün adaletsizliği, hırsı, kini, hoşgörüsüzlüğü terk edip yerine kardeşliği, tevazuyu, adaleti, hoşgörüyü tesis etme günüdür. Bu anlayış üzere ifa edeceğimiz Kurban Bayramı’nın birbirimizi daha iyi anlamamız, farklılıklarımıza anlayışla yaklaşmamız, birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirerek sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmamız yanında adaletin, hoşgörünün ve sağduyunun hâkim olduğu bir iklime vesile olmasını temenni ediyorum.
Yardımlaşma duygularının en ön plana çıktığı bayram günleri; dostluğun, birlik ve beraberliğin önemsenmesi gereken günlerdir. Kırgınlıkların ve dargınlıkların bir tarafa bırakılması icap eden günlerdir. Bu manada gönüllerin birbirine yakınlaşmasına vesile olan Kurban Bayramı’nın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başta ülkemiz olmak üzere yoksullukla ve açlıkla mücadele eden diğer ülkelerinde bu anlamlı günlerde unutulmaması gerekir. Bu ülkelere yardımda bulunma adına faaliyet gösteren tüm yardım kuruluşlarına da teşekkür ediyorum. Bizim halkımız nerede bir mazlum varsa yardımına koşacak, nerede bir mağdur varsa onu kucaklayacak bir geniş yürekliliğe sahiptir. Siyasilere düşen görev, halkımızın sahip olduğu bu asalete uygun bir üslup ve sorumluluk ortaya koymaktır. Kısır çekişmelerle içi boş tartışmalarla vakit harcamak yerine müreffeh, temiz, yaşanabilir bir Antalya, beraberinde büyük Türkiye’yi kurmak ve yeni bir dünya için çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşehrilerimizin, ülkemizin her bir ferdi ile birlikte tüm İslam âlemine ve insanlığa sağlık, huzur, barış ve hayır getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyor sizlerin ve ailenizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Unutmamalıyız ki bayramlar, güzelliklerin paylaşılmasına vesiledir. Sevgimizi, saygımızı ve muhabbetimizi paylaşmak temennisiyle Kurban Bayramı’nızı tekrar tebrik ediyorum.”
AYDIN ÇEVİK / ANTALYA
Gazete AntalyaGazete Antalya