EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-07-2022 13:07

Vali Yazıcı, LGS Şampiyonlarını Ağırladı

Vali Ersin Yazıcı, LGS 2022’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan ve Türkiye 1’incisi olan öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini makamında ağırladı.

Vali Yazıcı, LGS Şampiyonlarını Ağırladı

Antalya Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen sohbette Vali Ersin Yazıcı’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, 2022 LGS birincileri Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’ndan Elanur İrez, Mecdude Başakıncı Ortaokulu’ndan Tolga Recep Kalaycı, Muhammed Hamdi Yazır Ortaokulu’ndan Erkam Berat Gökçe, Antalya Bilim Ortaokulu’ndan Hasan Dağ, Antalya Akant Ortaokulu’ndan Öykü Şengülen, İstek Antalya Lara Ortaokulu’ndan Pamir Başaran ile dereceye giren öğrencilerin aileleri, öğretmenleri ve okul müdürleri eşlik etti.

Sizlerle Gurur Duyuyorum
Öğrenci ve ailelerini tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Bugün Antalya’nın eğitim alanında şampiyonlarını ağırlamaktan dolayı hem çok mutlu hem de çok gururluyum. Başarınız daim olsun. Gönlünüzden geçenlerin gerçekleştiği bir yaşamınız olsun. Lakin öncelikle hep mutlu olun, önce siz mutlu olun ki aileleriniz de sizinle birlikte mutlu olsun.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı, LGS birincisi öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştirerek, öğrencilere başarılarının sırlarını sordu. Tüm öğrenciler bilinçli ve verimli çalışmanın başarıyı getirdiğini vurguladı. İleriye dönük hedef ve hayalleri hakkında da öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerin üniversite seçimi ve meslek tercihleri hakkında da sorular sordu.

AHENK Projesi İle Daha Fazla Kitap Okuduk
LGS 2022 birincilerinden Elanur İrez, başarısında kitap okumanın çok büyük bir katkısı olduğunu belirterek; “Başarıya giden yolda zincirleme bir düzene ihtiyaç duyuluyor. Ben çalışmaya 7’nci sınıfta başladım. Her gün düzenli olarak 3 saat çalıştım. Ben asıl başarımı kitap okumama borçlu olduğumu düşünüyorum. Okulumuz bize bu konuda çok fazla imkân sağladı. AHENK Projesiyle de daha fazla kitap okumak için vaktim oldu. Bu projenin çok faydalı ve başarıma da katkısı olduğunu düşünüyorum. Gerek AHENK Projesi gerekse öğretmenlerimizin özverileri ile bu başarıyı yakaladım.” şeklinde konuştu.
Vali Ersin Yazıcı, Elanur İrez’in kitap okuma vurgusu ve AHENK Projesi ile ilgili düşüncelerinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, kitap okumanın sadece okul hayatında değil, kişisel gelişim ve sosyal hayatta da çok önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Vali Yazıcı, LGS 2022’de dereceye giren öğrencilerin alileri ile de tek tek sohbet edip tebriklerini iletti. Veliler, çocuklarının başarılarından dolayı mutluluk duyduklarını ancak başarılarından ziyade daha çok hayatları boyunca mutlu olmalarını önemsediklerini belirterek, çocuklarının iyi ve merhametli insanlar olarak yetişmelerini istediklerini vurguladılar. Okul yönetimi ve öğretmenlerin çocuklarının başarılarında çok büyük bir payı olduğunu belirterek teşekkür ettiler.

Kitap ve Spor Hayatınızda Hep Olsun
Öğretmen ve velilerin yakalanan başarıda çok büyük bir payı olduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Okul müdürleri ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz. Onların emeği, katkısı ve yönlendirmesiyle bu iş oluyor. Anne babaları da özellikle tebrik ediyorum. Çünkü benim de 4 tane çocuğum var. Çok zor bir süreç özellikle anneler için. Moral ve motivasyonunu düşürmeyelim, üzmeyelim, kırmayalım derken çok zorlanıyorlar. Gençler her şeyin başında bu işi siz başardınız. Sizin azminiz ve kendinize koymuş olduğunuz hedefle ve bunu bütün bir yıl sürdürmenizle bu başarıyı yakaladınız. Benim sizden bir ricam var. Önce iyi insan olmanızı istiyorum. İyi insan olmak için de insan sevgisi ve insana saygıdan başlayan birtakım değerlerin kalbimizde olması gerekiyor. Bir de yaşamınızda mutlaka bir spor dalı ile ilgilenin. Yaşamınızda hep spor olsun. Bu hem mental hem de beden sağlığınız için çok önemli. Benim sizlere tavsiyem hayatınızda kitap okumak ve spor yapmak hep olsun. İnanıyorum ki, üniversitede de istediğiniz bölümlere gideceksiniz. Bu azimli öğrenciler bunu başarır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.
Karşılıklı sohbetin ardından Vali Ersin Yazıcı, LGS 2022 birincilerine ödüllerini takdim ederek aileleri ve öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Vali Yazıcı LGS Şampiyonlarını Ağırladı 01
Vali Yazıcı LGS Şampiyonlarını Ağırladı 02
Vali Yazıcı LGS Şampiyonlarını Ağırladı 03
Vali Yazıcı LGS Şampiyonlarını Ağırladı 04

Gazete AntalyaGazete Antalya