POLİTİKA
Giriş Tarihi : 07-07-2022 01:47

Düzen: “Devlet, vatandaş, esnaf, çiftçi borç batağında”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle devletin de vatandaşın da borç içinde yüzdüğünü söyledi. Düzen, “Devlet, vatandaş, esnaf, çiftçi borç batağında. Vatandaşların son iki ayda bankalara olan borçları 109 milyar lira arttı” dedi.

Düzen: “Devlet, vatandaş, esnaf, çiftçi borç batağında”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Vatandaş ve esnaf her gün borç batağına saplanırken, bankaların karına kar kattığını belirten Düzen, Temel ihtiyaç maddelerine üst üste yapılan fahiş zamlar ve yüksek enflasyonla birlikte vatandaşın alım gücü eridiğini ve asgari ücrete yapılan zam, daha vatandaşın cebine girmeden üçte bir oranında azaldığını belirterek;  “Maaş daha cebe girmeden yüksek enflasyon nedeniyle eridi. Alım gücü aydan aya değil günden güne düşüyor. Vatandaş en temel ihtiyaç maddelerini bile alamıyor. Mutfakta tencere kaynamıyor. TÜİK'in açıkladığı aylık bazda %4,95 enflasyon, dünyada tam 44 ülkenin yıllık enflasyonundan daha yüksek” dedi.
 
Geliri artmadığı için enflasyon altında ezilen vatandaşların bankalara ve finansman kuruluşlarına olan borçlarının ekonomik krizle birlikte büyüdüğünü belirten Düzen, “Yüksek enflasyon ortamında art arda yapılan fahiş zamlar nedeniyle borcu borçla kapatmaya çalışan vatandaş ve esnafın ekonomik olarak darboğaza girdiğini ve her ay borçların bir önceki aya göre katlandığını” belirtti.
 
Gelirleri ve tasarrufları enflasyon karşısında eriyen vatandaşların borçlanma eğilimine girdiğini kaydeden Düzen, “Vatandaşların son iki ayda bankalara olan borçları 109 milyar lira arttı. Vatandaşların bankalara, finansman şirketlerine ve TOKİ’ye olan borcu 24 Haziran itibariyle 1 trilyon 284 milyar liraya yükseldi. Bu borcun 941 milyar lirası bireysel kredilerden, 283 milyar lirası kredi kartlarından kaynaklanıyor. Vatandaşın varlık yönetim şirketlerine 32,9 milyar, TOKİ’ye ise 27 milyar lira borcu bulunuyor” diye kaydetti.
 
Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçlarının ise 28,2 milyar lira düzeyine çıktığını bildiren Düzen, yıl başından bu yana 198 milyar liralık, toplam borçlarda ise 201 milyar liralık artış yaşandığını söyledi
 
HABER: AYDIN ÇEVİK / ANTALYA

Gazete AntalyaGazete Antalya