TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 04-06-2022 22:35

Şeyhanlı Dernek Başkanı Barış Elçisi Gibi..

Şanlıurfa Şeyhanlı Derneği Başkanı Abdülkadir Tankçı, bölgede adeta barış elçisi gibi çalışıyor. Bu güne kadar birçok husumeti barış ile sonlandıran Tankçı, son olarak Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Kuskunlu köyünün Arcabulak, Akıncak ve Yeniköy mezarları arasında uzun süreden beri devam eden husumeti barış ile sonlandırdı.

Şeyhanlı Dernek Başkanı Barış Elçisi Gibi..
Yıllardan beridir mera anlaşmazlığı yüzünden aralarında husumet yaşanan Bucak ve Şeyhanlı aşiret mensuplarının da barışını sağlayan Abdülkadir Tankçı, desteklerinden dolayı Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan’ı makamında ziyaret ederek şükranlarını iletti.
 
Bir husumetin daha barışla sonlandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten  Şeyhanlı Derneği Başkanı Abdulkadir Tankçı, şu  açıklamalarda bulundu;
 
 “Hilvan İlçemize bağlı Kuskunlu Köyünün; Arcabulak, Akıncak ve Yeniköy mezraları arasında, uzun süreden beri mera kullanımı hususunda bazı anlaşmazlıklar yaşanmaktaydı. Devlet büyüklerimizin dirayeti ve Kanaat önderlerimizin feraseti ile çok şükür bir husumet daha barış ile sonuçlandırılmıştır. Maalesef bölgemizde, hala incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerle kavgalar yaşanmakta, çoğu zaman telafisi mümkün olmayan sonuçlara kadar ileri gidebilmektedir. Oysa aklıselim ile hoşgörü ile iyi komşuluk ve akrabalık ilişkileri ile paylaşılamayacak ve çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Dinimiz de akrabalık ve komşuluk ilişkilerine büyük önem vermektedir. Peygamber efendimiz bir hadisinde, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyor… İnşaallah bölgemizde bir daha vatandaşlarımız arasında anlaşmazlık, huzursuzluk meydana getiren olaylar yaşanmaz ve din kardeşliğimiz, can kardeşliğimiz ilelebet devam eder.  Allah Devletimize zeval vermesin. Bizlerin, çözümde acze düştüğümüz her konuda devletimizin ilgili mercileri devreye girerek orta yolu bulmakta ve sorunu çözmektedirler. Bu köylerimiz arasındaki anlaşmazlıkta da Devletimizin değerli mensupları yine sabır ve sebat göstererek, bu sorunun fazla büyümeden çözümünü sağlamada desteğini esirgememişlerdir. Bu vesile ile, Başta Sayın Hilvan Kaymakamımız Coşkun Doğan Bey olmak üzere ilçe Jandarma ve Emniyet güçlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca sorunun çözümünde gösterdikleri olgunluk için Bucak Aşireti mensuplarına da teşekkürü borç bilirim. Bu mealde sağduyu gösteren herkesten Allah razı olsun.” Dedi..
 
Hamdullah IŞIK
Gazete AntalyaGazete Antalya