EĞİTİM
Giriş Tarihi : 30-05-2022 01:01

Kırkambar Projesi Öğrencilere Tanıtılıyor

Anaokulu Ve İlköğretim Okulu Öğrencileri Kırkambar Projesi Kapsamında Elmalı’dan Getirilerek Karaalioğlu Parkı’na Kurulan Tahıl Ambarını Yerinde İnceledi.

Kırkambar Projesi Öğrencilere Tanıtılıyor

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin proje ortağı olduğu, Antalya Kültürel Miras Derneği (ANKA) tarafından yürütülen Teke Yaylası Elmalı’da Geleneksel Arı Serenleri ve Tahıl Ambarlarının Belgelenmesi, Sayısallaştırılması ve Tanıtımı / Kırkambar Projesi kapsamında Karaalioğlu Parkı’nda sergilenen Geleneksel Elmalı Tahıl Ambarı ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye ve AB arasında Koruma ve Diyalog-II Hibe Programı kapsamında desteklenen proje büyük ilgi görüyor. Anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencileri Karaalioğlu Parkı’ndaki Elmalı Tahıl Ambarı’nı inceledi. Geleneksel tahıl üretimi ve tahıl ambarının işlevi hakkında bilgi verilen öğrencilere ziyaret sonunda içinde Avusturya’dan ve Türkiye Elmalı’dan arı sereni ve tahıl ambarı resimleri bulunan boyama kitabı hediye edildi.

Çocuklarımız Elmalı’nın Bu Özgün Değerini Tanısın
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı İsmail Oskay geleneksel tarım üretimi ve kırsal yaşam konusunda çocukları bilgilendirmenin önemine dikkat çekerek, “Antalya halkının ve öğrencilerimizin bu özgün değeri tanıma fırsatı bulmalarını istedik. Tarihi tahıl ambarı geleneksel tarım üretimine dikkat çeken bir semboldür. Büyükşehir Belediyesi olarak Elmalı’nın bu kültürel zenginliklerini 7’den 77’yetanıtılması konusunda desteğimiz tamdır” diye konuştu.

1658 Tahıl Ambarı Ve 79 Arı Sereni Kayıt Altında
Kırkambar projesiyle Türkiye’deki geleneksel tarım kültürünün bir parçası olan arı serenleri ve tahıl ambarlarının hak ettiği ilgiyi görmesini amaçladıklarını kaydeden ANKA Başkanı ve Proje Koordinatörü Dr. Selda Baybo, proje çalışmaları kapsamında Elmalı’nın 60 mahallesinde 1658 tahıl ambarı ve 79 tane arı serenini tespit ederek kayıt altına aldıklarını kaydetti.
Gazete AntalyaGazete Antalya