BÖLGE
Giriş Tarihi : 18-03-2022 22:02

Sözen'den 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yılı ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Sözen'den 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin kaderini ve dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir. Bütün imkansızlıklara rağmen canını ortaya koyan Türk milletimiz, tüm dünyaya ÇANAKKALE GEÇİLMEZ gerçeğini kabul ettirmiş ve bağımsızlığına el sürecek hiçbir gücün tehdidine imkan vermemiştir. Kahraman askerlerimizin çabasıyla Türk Milletinin varlığını dünya sahnesinde yeniden ortaya konmuştur.
Bu çok onurlu zafer, askerlerine “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Büyük Önder ve Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın kısacası tüm Türk milletinin top yekun zaferidir.
Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azminin taktik ve dehanın zaferidir.
 
Şehit ve gazilerimizin bizlere sağladığı bu bağımsız ve özgür hayatımızı, ancak gelecek nesillere de aynı duyguları aşılayarak devam ettirebiliriz. Bu vatan üzerinde özgürce, huzur içinde yaşayabiliyorsak bunun, şehitlerimizin sayesinde olduğunun bilincini taşıyor ve hiçbir zaman unutmuyoruz. Manavgat Belediyesi olarak, bu bilinci çocuklarımıza, gençlerimize aşılamak için çalışıyoruz. Millet olarak bizi biz yapan değerlere, birliğimize bütünlüğümüze, Cumhuriyetimize sıkı sıkı sahip çıkmalıyız.
 
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferimizin 107. Yıl dönümünde, her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmamız gerektiğine inanıyorum.
 
Bu duygular içerisinde Çanakkale'de imkansızlıkları aşarak kanlarıyla, canlarıyla Dünya'ya karşı büyük haklılığımızın son noktasını koyan, tüm dünyaya ders veren ve bizlere bugün, onurumuzla hür yaşamak imkanlarının önünü açan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve minnet duyduğumuz tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.
Ruhları şad olsun.”

Gazete AntalyaGazete Antalya