GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-02-2022 00:57

KOSGEB'den İstihdama Tam Destek…

Genç, yeni mezun ve kadın istihdamını arttırmayı hedefleyen Mikro ve Küçük Ölçekli İşletmelere Hızlı Destek Programı’ndan yararlanan mikro ve küçük işletmeler, ilk taksit ödemelerini almaya devam ediyor.

KOSGEB'den  İstihdama Tam Destek…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklanan hızlı destek programı kapsamında KOSGEB Antalya Müdürlüğü’nde de bir taraftan istihdam edilen personeller için 50.000 TL olan ilk taksitlerin ödemeleri gerçekleştirilirken bir taraftan da yoğun bir şekilde devam eden başvurular Kobi uzmanları tarafından değerlendiriliyor.

KOSGEB Antalya Müdürü Dr. İbrahim Uğur ERKIŞ destek kapsamında 5 bayan personel istihdamı gerçekleştiren BALSÜZEN Makina Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketini ziyaret ederek istihdamın ülke ekonomisi için önemine dikkat çekerken aynı zamanda hayırlı olsun dileklerini iletti.

Program kapsamında ilk taksit 250.000 TL’nin banka hesaplarına ödeme talebinde bulunduktan üç gün sonra yatırıldığını ifade eden şirket yetkilisi Abdurrahman BALSÖZEN sürecin bu kadar hızlı yürütülmesinden dolayı çok memnun olduklarını söyledi.  Tarım makine ve ekipmanlarının satışını gerçekleştiren firmalarında her zaman yatırım ve büyüme odaklı faaliyet gösterdiklerini; çıkartılan destek paketiyle amaçlarına daha hızlı ulaşacaklarını açıklayan Balsözen son olarak devlet desteğinin her şeyden öte KOBİ'ler için önemli bir güven kaynağı olduğunun altını çizdi.

KOSGEB Antalya Müdürü İbrahim Uğur ERKIŞ “Destek paketinin Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmesinin ardından yoğun bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiklerini, Alanya, Manavgat, Kumluca, Kemer ve Kaş ilçelerinde odalarımız işbirliğinde yüz yüze toplantılar düzenlenirken MÜSİAD, ATSO, TEKNOKENT, AOSB, AESOB, BAİB ve diğer birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu ile işbirliği içerisinde çevrimiçi toplantılar yapıldığını, son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi veya üniversite mezunlarını en az bir yıl boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere, 100 bin liralık faizsiz desteği vermeye son güne kadar devam edeceğiz açıklamasında bulundu.

KOSGEB Başkanı Hasan Basri KURT tarafından açıklandığı şekilde başvurularda 60.000 rakamının aşıldığını ifade eden ERKIŞ; destek kapsamında personel istihdam etmeyi düşünen mikro ve küçük işletmelerin ellerini çabuk tutmalarını tavsiye etti. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi veya üniversite mezunlarını en az bir yıl boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmeler, 100 bin liralık faizsiz desteği vermeye devam edeceğiz diyerek bir taraftan KOBİ'leri güçlendiren bir taraftan işsizliği azaltan destek paketinin tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya ekonomisi içinde önemli bir kaynak olduğunun altını çizdi.

Gazete AntalyaGazete Antalya