GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-06-2019 21:09

Recai Kutan, Şevki Yılmaz'ın asılsız sözlerine cevap verdi

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Recai Kutan, kendisine ve Lütfi Doğan’a ilişkin asılsız bir ithamda bulunan Şevki Yılmaz'a milligazete.com.tr aracılığıyla cevap verdi.

Recai Kutan, Şevki Yılmaz'ın asılsız sözlerine cevap verdi
31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası YSK tarafından verilen karar ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin 23 Haziran 2019’da gerçekleştirilmesine hükmedilmişti.
23 Haziran 2019’da gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, AKP ve MHP’nin adayı Binali Yıldırım, CHP ve İYİ Parti’nin adayı Ekrem İmamoğlu ve Vatan Partisi Adayı Mustafa İlker Yücel yarışacak. Parti adaylarının yanı sıra bağımsız adayların da katılacağı seçime günler kala bazı çevrelerce ‘Seçime iki aday katılıyor’ algısı oluşturulmak istenirken AKP’ye yakın isimler tarafından da yakışıksız bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu doğrultuda; zaman zaman Saadet Partisi aleyhinde açıklamalarda bulunan AKP’li Şevki Yılmaz da bir algı çalışmasına imza attı.
Yılmaz, 23 Haziran 2019’da gerçekleşecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AKP ve MHP’nin adayı Binali Yıldırım’a desteğini açıkladı.

TEK DERDİ AKP'YE OY TOPLAMAK

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya katılan Şevki Yılmaz, konuşmasında Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Recai Kutan ve Lütfi Doğan’a ilişkin asılsız bir ithamda bulundu. Yılmaz, AKP’ye destek verdiği cümlelerinin devamında “Lütfi Doğan hocam ve Recai Kutan ağabey de bizimle aynı görüşte. Particilikle bir yere varamayız” ifadelerini kullandı.
Şevki Yılmaz, asılsız sözler sarf ettiği konuşmasında, 23 Haziran’da gerçekleşecek olan seçime kendi adayı ile katılan Saadet Partisi’nin CHP’ye destek verdiğini de iddia etti.
Şevki Yılmaz, asılsız sözlerle dolu konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Pireye kızarak vatan yorganını oylarla yakmamalıyız. Ben partiyi değil Türkiye’nin geldiği noktayı destekliyorum. Çok ağır bedeller ödedik. Lütfi Doğan hocam ve Recai Kutan ağabey de bizimle aynı görüşte. Particilikle bir yere varamayız. En büyük parti Türkiye'dir. En büyük ırk Türkiye'dir. Vatan olmazsa parti olur mu? Hırslarımızla bu gemiyi vatanı bölecek korsanlara teslim edersek şehitlerimizin yüzüne nasıl bakacağız. Saadet Partililer, Erbakan hocamızı mahkum eden partiye nasıl destek verebilirler."

SAADET PARTİSİ ADAYININ DESTEKLENMESİ GEREKİR

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Eski Genel Başkanı Recai Kutan, Şevki Yılmaz’ın kendisi ile alakalı asılsız sözlerine milligazete.com.tr aracılığıyla cevap verdi.
Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu ifade eden Kutan, “Bir Milli Görüşçü olarak seçimde Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın desteklenmesi kanaatindeyim” dedi.
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Eski Genel Başkanı Recai Kutan'ın konuya ilişkin milligazete.com.tr'ye yapmış olduğu açıklama şu şekilde:
 
“Bir grup eski siyasi önümüzdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sırasında AK Parti’nin adayını destekleyeceğini ifade ettikten sonra benim ve Lütfi Doğan hocamızın da aynı görüşü paylaştığımızı söyledi.
Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı var. Yani bir Milli Görüşçü olarak seçimde Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın desteklenmesi kanaatindeyim. Lütfi Doğan hocamızın da aynı kanaatte olduğunu biliyorum. Bu açıklamayı yapmakta zorunluluk gördüm.

milligazete.com.tr | Bekir Şirin

Gazete AntalyaGazete Antalya