SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Giriş Tarihi : 27-06-2021 15:18

Genel Başkan Mesajı Antalya'dan Verdi

​Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Antalya’da temsilcilerle bir toplantı gerçekleştirirken masadaki gündem 6.dönem toplu sözleşme oldu.

Genel Başkan Mesajı Antalya'dan Verdi

Enflasyonun altında kalmış değil; enflasyonun üstüne çıkmış, ücret artışlarıyla çalışanların hak ve menfaatleri doğrultusunda bir toplu sözleşme süreci geçirmeyi amaçladıklarını söyleyen Ömer Budak, “Önemli konu başlıklarımızdan biri de eşit işe eşit ücret konusudur. Aynı yerde, aynı işi yapan çalışan arkadaşlarımız, farklı statülerde gösteriliyorlar ve ücret anlamında da ciddi seviyede farklılıklar yaşıyorlar.  Bunun yanı sıra eş durumu mağduriyetleri, tayin meseleleri ve KİT’lerde çalışan taşeron arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesi önemli sorunlarımız arasındadır. Bunlara benzer önemli sorunlar Toplu Sözleşmeye taşıyacağımız önemli başlıklardan olacaktır” dedi.
 
BUDAK: BİZDEN BEKLENTİLERİN FARKINDAYIZ
Sadece sesi değil sözü de yükseltmenin zamanı olduğunu söyleyen Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, “Çünkü, ‘Bizim iddiamız, idealimizdir’ Türkiye’nin örgütlü gücü Memur-Sen olarak; raporlama çalışmalarımızla, analizlerimizle, sempozyumlarımızla ve benzer çalışmalarla bir adım daha öteye gitme mecburiyetimiz var. Dünkü yaptıklarımızın tamamı bizim kazanımlarımız olarak milletin hafızasında ve hiç kimsenin unutamayacağı şekilde önümüzde duruyor. Bu açıdan bundan sonraki süreci şekillendirmek, bundan sonraki süreci düzgün yönetebilmek açısından çok daha fazla istişareye, çok daha fazla örgütlü, nitelikli bilgiyi ve üretimi ortaya koymaya ihtiyacımız var. Çünkü yaptıklarımız önemli ama bundan sonra yapacaklarımız son derece kıymetlidir. Üyemizin, milletimizin ve yerkürenin de bizden beklediği budur. Kazanımlarımızın her biri çok önemli ve değerli elbette ama bizlerin üyemiz ve ülkemiz için hep daha fazla mücadele etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bunun için mücadelemizi hep daha güçlü bir biçimde sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 
TAVİZ VERMEDEN ÇALIŞIYORUZ
Genel Başkan Budak, “Toplu Sözleşme görüşmelerine giderken Hizmet Kolu boyutuyla ; ‘Talebiniz, teklifimiz olsun’ diyerek bu toplantıyı düzenlemiş olmanız çok anlamlı ve önemli. Bu süreç Sendika Genel Merkezlerimiz ile il ve Şube Başkanlıklarımızın istişareleri ile yürüyor. İstiyoruz ki beklentilerimiz karşılansın, taleplerimiz kazanım skalasına kaydolsun. Bunun için Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak akademik hizmet sendikacılığı yaklaşımımızdan taviz vermeden kamu çalışanlarımızın mali ve sosyal hakları için kazanımlarımızı artırmak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
KARACA: AYNI SEVDAYA GÖNÜL VERDİK
Katılımlarından dolayı Genel Başkan Ömer Budak ve Genel Başkan Yardımcılarına teşekkür eden Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca ise şu ifadelere yer verdi: ““Duruşu ve hedefi net olanın, doğru olanın, hak olanın, hakikat olanın; yolu da akıbeti de daima hayrolur. Bizler davayı omuzlayarak, gücü birlikten alarak, zafere inanarak yola çıktık. Teşkilat olarak daima insan, insan onuru, emek ve özgürlük için mücadele ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Derler ki; ‘Gönül memleketi bir olanlar; aynı yola revan olurlar.’ Bizler; aynı sevdaya gönül veren, aynı sevdayı sinelerimizde büyüten, aynı sevda için yola revan olan bir ekibiz.”
 

Gazete AntalyaGazete Antalya