POLİTİKA
Giriş Tarihi : 09-05-2021 18:22

​Saadet’li Başkan’dan Engelliler Haftası Mesajı

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ münasebeti ile mesaj yayımladı.

​Saadet’li Başkan’dan Engelliler Haftası Mesajı

Düzen, Türkiye’de Bünyesinde Engelli Birimi Bulunan Tek Parti Saadet Partisi’dir diyerek; ““Bir kez daha tüm engelli bireyleri daha iyi anlamak, farkındalık oluşturmak ve engelleri kaldırmak adına bu değerli haftayı en kalbi duygularımla kutlayarak, kendilerine partimiz ve teşkilatımızın selamlarını ve hürmetlerini iletiyorum” dedi.
 
Düzen, yayımladığı mesajında şunları söyledi:
“Bildiğiniz üzere, 10 – 16 Mayıs tarihleri arası “Sakatlar Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Şu anda bilinmektedir ki, Türkiye’mizin her bir ilinde Engellilerle alakalı vakıf, dernek, okul, rehabilitasyon merkezleri veya spor kulüpleri bulunmaktadır. Covid-19 virüsünden dolayı  sosyal faaliyetlerin  olmayacağı malumdur. Söz konusu hafta içerisinde ilinizde bulunan “Engelli Kuruluşları’nı ve Engelli Aileleri’ni”  aramak hem Engelli politikalarımız açısından, hem de parti faaliyetleri açısından faydalı olur kanaatindeyiz.
Kaldı ki, misyonunu taşıdığımız Milli Görüş’ün partileri bugüne kadar en iyi hizmetleri Engelliler için ortaya koymuştur.
Birkaç örnek vermek gerekirse bunlardan birisi 1991 seçimleri sonrası Meclis’te gurup kuran Refah Partisi ve o günkü Gurup Başkan Vekili Sayın Şevket Kazan ve arkadaşlarının “Engellileri Araştırma Önergesi” vermesi ve bu önergenin Meclis’te kabul edilmesidir.
Daha sonra 1996’da Refahyol Hükümeti kurulduğunda 3 Aralık 1996 “Dünya Engelliler Günü’nde o günkü Başbakan Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan TBMM’ni Engelliler gündemi ile toplamış ve kanun hükmünde kararname çıkararak o günkü adıyla “Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nı kurmuştur.
Engellilerin istihdamı, eğitimi ve rehabilitasyonları için kanuni düzenlemeler yapmıştır. Belediyeler kanununda Engelliler lehine düzenlemeler yaparak Engellilerin ulaşım ve erişiminde kolaylıklar sağlanmıştır.
Biz Saadet Partisi olarak 10 milyon Engellinin sorunlarını bilen ve en iyi çözüm yollarını ortaya koyan siyasi partiyiz. Geçmişte yapılan bu hizmetleri de referans alarak Bundan sonraki önceliklerimiz;
Engellilere eğitim ve öğretim imkanlarını sağlamak, Engellilerin işsizliğini önlemek, sosyal güvencesiz Engelli bırakmamak, Ağır Zihinsel Engelliler için “Kerim Devlet” anlayışıyla hareket edip, onları devletin himayesine almak, Engelliliğe yol açacak sebepleri ortadan kaldıracak çalışmalar yapmak, Birleşmiş Milletler “Engelli Hakları Sözleşmesi’ni yürürlüğe koyabilmek için kanuni düzenlemeler yapmak. Engellilerin ülke yönetiminde söz ve karar sahibi olmaları için imkanlar hazırlamak ve Meclislerde yeterince temsil edilmelerini sağlamak.
Yeniden Büyük Türkiye, Engelsiz Bir Türkiye, Yeni Bir Dünya kurmak, ancak Milli Görüş’le olur.”

Gazete AntalyaGazete Antalya