TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 26-11-2018 22:08

Meteoroloji'den hava durumu raporu: Sel riski yüksek

Meteoroloji verilerine göre; yağışlar yeniden başlıyor. Hafta sonunda etkili olan parçalı bulutlu görünüm, yerini şiddetli yağışa bırakıyor.

Meteoroloji'den hava durumu raporu: Sel riski yüksek

Türkiye bu hafta güney ve güneybatıdan gelen yağışlı atmosferin etkisine giriyor. Hava durumu verilerine göre; Akdeniz ve Ege bölgesinde yağışın şiddeti yükseliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava tahminine göre; bugün itibariyle başlayan yağışlar, Salı'dan itibaren tüm yurdu etkisi altına alacak. Perşembe günü sıcaklıklarda düşüş beklenirken, belli kesimler kar yağışının etkisine girecek.

Marmara bölgesinde bugün; orta kuvvette yağış geçişleri etkili olacak. Marmara'nın batısında rüzgarın saatte 60 km hıza kadar yükselmesi bekleniyor. Çanakkale'de gök gürültülü sağanak yağış ulaşımda yer yer aksamalara neden olabilir.

Ege bölgesinde bugün; meteoroloji verileri gök gürültülü sağank yağışı raporluyor. Özellikle Ege'nin kıyı kesimleri başta İzmir olmak üzere Aydın ve Muğla'da yağışlar ani su baskınlarına sebep olabilir. Bu illerde yaşayan vatandaşların hava durumuna ilişkin olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarında yarar var.

Akdeniz bölgesi de hafta başından itibaren yağışların etkisine giriyor. Başta Antalya olmak üzere Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülmesi bekleniyor.

İç Anadolu bölgesinde bugün; orta kuvvette yağışlar etkili olacak. Başta Ankara ve Eskişehir olmak üzere İç Anadolu'nun tamamında sıcaklıklar düşüyor. 

Karadeniz bölgesinde birden fazla hava durumu görünümü mevcut. Batı ve Orta Karadeniz'de yağışlar etkili olurken, Doğu Karadeniz'de parçalı bulutlu bir görünüm var. 

Güneydoğu Anadolu bölgesinde geçtiğimiz hafta sağanak yağışlar etkili olurken, bugün güneşli ve yer yer parçalı bulutlu bir atmosfer hakim oluyor. Ancak yarın itibariyle yağışlar dönüyor.

Doğu Anadolu bölgesinde meteoroloji verierine göre güneşli bir görünümden bahsetmek mümkün. Ancak Salı'dan itibaren yer yer yağmur, yer yer kar yağışlarının etkili olması bekleniyor. Radar verilerine göre; Cuma gününe gelindiğinde kar yağışı etkisini artıracak.  

Gazete AntalyaGazete Antalya