POLİTİKA
Giriş Tarihi : 07-01-2021 12:44

“Sır gibi saklanan raporda neler var?”

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, bir süre önce denetlenen Muratpaşa Belediyesi’nde Mülkiye Müfettişleri tarafından hazırlanan raporun kamuoyu ile paylaşılmasını isteyip, Başkan Ümit Uysal’a “Bu raporu niçin paylaşmıyorsunuz. Sır gibi sakladığınız raporda neler var?” diye sordu.

“Sır gibi saklanan raporda neler var?”

 

3 KEZ İSTEDİK
Önceki gün Muratpaşa Belediye Meclis Toplantısı’nda Mülkiye müfettişlerinin Muratpaşa Belediyesi ile ilgili raporu AK Parti Grup Sözcüsü tarafından 3. kez talep edildiğini belirten İlçe Başkanı Ülker, “Belediye idaresinin bir takım yanlış işleri ve yolsuzlukları araştırmak için gelen Mülkiye müfettişlerinin belediyeye gönderdiği raporun kamuoyuna açıklanması için daha önce ilçe başkanı olarak sözlü ve basın aracılığıyla bizzat kendim talep etmiştim. İkincisinde yazılı olarak Büyükşehir Meclis Üyemiz talep etmişti. Önceki gün gerçekleştirilen Muratpaşa Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı’nda AK Parti grup sözcümüz aynı raporu 3. kez talep etti” dedi.

BU KADAR SİNİRLENECEK NE VAR?
AK Parti İlçe Başkanı Osman Ülker, “Bu raporu bizimle ve dolayısıyla kamuoyu ile paylaşmayı reddeden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, raporla ilgili konuşmak yerine; geçmişte CHP’de siyaset yapanları ima ederek “Onların lafına bakmayın, sizlere söylediklerini ciddi almayın” şeklinde cümleler kullandı. Hatta bir ara Meclis Üyemiz “Niçin raporu paylaşmıyorsunuz” diye sorduğunda sinirlerine hakim olamayarak, “Raporu onlara sorun” deyip, ardından da karşısında 2 kadın Meclis Üyemiz olmasına rağmen sesini yükselterek, “Ben raporu ne zaman istersem o zaman açıklarım” dedi ve ne acı bir tablodur ki, bu ifade CHP ve İP Meclis üyeleri tarafından alkışlarla desteklendi.

BAŞKAN UYSAL’A SORULAR..
Ülker Belediye Başkanı Ümit Uysal’a bir takım sorular da sorduğu sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Başkan, Öncelikle şunu belirtmek isterim; Sizin kendi aranızdaki iç meseleniz bizi zerre kadar ilgilendirmez. Eski CHP’liler ve Yeni CHP’liler olarak aranızdaki meselelere bizleri karıştırmamanız sizler için çok daha hayırlı olacaktır. Bizim maksadımız Mülkiye Müfettişleri raporunun savunması sırasında ortaya çıkabilecek hataları engellemeye yöneliktir. “Ben raporu ne zaman istersem o zaman açıklarım” sözünüze istinaden bizim de size şu soruları sormamız gerekiyor..
Birincisi,
Eğer, Savunmanızı yaptıktan sonra bu raporu paylaşmayı düşünüyorsanız, bu raporun içerisindeki bütün konularda ortaya çıkabilecek sonuçları tamamen üstleniyor musunuz ?
İkincisi,
Bu raporla alakalı herhangi bir mesai arkadaşınız Belediye Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri veya Belediye çalışanları hukuki bir sorumluluğa girecek midir?

BİZ SİZİN GİBİ DEĞİLİZ
Sözlerimi tamamlarken, ima ettiğiniz ve Millet ittifakının kuruluş stratejisi olan ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ fikrinin benim siyasi hayatımda yeri olmadığını ve olmayacağını belirtmek isterim. Ve yine bilmenizi isterim ki, bu yola kefenini giyerek çıkmış olan bizler; bugün meclis toplantısında ne sizin kadın meclis üyelerimizin karşısında sesinizi yükselterek dile getirdiğiniz sert sözlerinizden, ne de otoriter açıklamanızı destekler nitelikte sizleri alkışlayanlardan çekinmiyoruz, çekinmeyeceğiz. Bizler biliyoruz ki; bu millet 18 yıldır AK Parti’ye sahip çıkıyor ve çıkmaya da Allah’ın izniyle devam edecektir”
Gazete AntalyaGazete Antalya