POLİTİKA
Giriş Tarihi : 20-11-2020 20:49

Erdoğan'dan 'faiz' kararı yorumu

Merkez Bankası'nın 475 baz puan birden arttırarak yüzde 15'e çıkarma kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Erdoğan, "Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız" dedi.

Erdoğan'dan 'faiz' kararı yorumu

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda konuştu. Erdoğan faiz kararını, "Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız, faiz artışını böyle değerlendiriyorum." dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
- Ülke olarak hem milletimizin sağlığını korumaya hem de üretimin ve istihdamın aksamadan yürümesini temin etmeye çalışıyoruz.
- Salgınla mücadele konusunda gereken her şeyi yapıyor, bilim insanlarımızın tavsiyeleri doğrultusunda atılması gereken adımları da atıyoruz.
- Şartları en doğru şekilde değerlendirerek bu süreci fırsata dönüştürme konusunda kararlıyız.
- Salgının 2. dalgasının tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde de nispeten daha iyi bir görünüme sahibiz.
- Bizimle birlikte yeni bir anayasa hazırlamaktan kaçanların, daha sonra karanlık mahfillerde başka gayretler içerisine girdikleri ortaya çıktı.
- Ekonomide ve demokraside ülkemizi yeni bir yükseliş dönemine sokmakta kararlıyız.
- Hem ekonomi politikalarımızı tahkim edecek hem demokrasimizin ve özgürlüklerimizin çıtasını yükseltecek hem milletimizin günlük hayatında rahatlamaya yol açacak hazırlıklar içindeyiz.
- Üretim ve ihracat merkezli kurumların güçlerini birleştirmeliyiz.
- Her şeyden önce yurt dışındaki tasarruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz.
 - Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız, faiz artışını böyle değerlendiriyorum.
 - Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz sebeptir. Enflasyon neticedir. Bunu böyle bilelim. Enflasyon sebep değildir. Faiz netice değildir, kendimizi aldatırız. Faiz her şeyden önce bir defa paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir.
Gazete AntalyaGazete Antalya