POLİTİKA
Giriş Tarihi : 30-10-2018 18:14

İddialı adaylık açıklaması

CHP'den Konyaaltı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan eczacı-optisyen Nuri Özkul, “20 yılda yapılan işleri 5 senede yaparım. Genel merkez uygun görürse Antalya Büyükşehir Belediyesi için de aday olabilirim” dedi ve ekmedi “Konyaaltı sevdam bitmedi, bitmeyecek.”

İddialı adaylık açıklaması
Konyaaltı sevdam bitmez
ATİK tenis kulübünde gazetecilerle yaptığı toplantıda Eczacı- optisyen Nuri Özkul, CHP'den Konyaaltı Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. Özkul, mesleki deneyimi ve CHP içerisinde bir çok görevlerde bulunduğunu anlattı. Özgeçmişiyle ilgili bilgi veren Nuri Özkul, aday gösterilip seçimi kazandığı takdirde Konyaaltı ilçesine 5 yılda 20 yıl yapılan hizmeti yapacağını iddia etti. Aday adayı Özkul, 5 yıl önce de Konyaaltı Belediye Başkanlığına yine CHP'den aday adayı olduğunu, ancak aday olamadığını hatırlatarak, “Konyaaltı sevdam bitmedi, bitmeyecek de. İnşallah bu defa aday olacağım” ifadelerini kullandı. Kazandığı zaman Konyaaltı için düşündüğü projelerden bahseden Özkul, “Konyaaltı ilçesinde doğanlar ve yaşayanlar çok şanslı” dedi.
 
En hızlı hizmet üretenim
Özkul, sahibi olduğu işletmelerin çevresine yaptığı düzenlemeler ile ilçe genelinde yapacağı çalışmaların küçük bir çalışmasını sonuçlandırdığını belirterek ilçeyi betona boğmadan yeşilin korunarak Konyaaltı’nın bakir duruşunu koruyacağını söyledi. Özkul,  Konyaaltı'na aday adayı olan isimlerden farkın ise şöyle açıkladı, “Birim zamanda en hızlı hizmeti üreten benim. 20 yılda yapılan işi 5 senede yapacağım. Diğer adaylardan farkım budur.  Yerel yönetimler asıl bizim uzmanlık alanımız. Ve bu işi en iyi sosyal demokratlar yapar. Çünkü bizim hizmet anlayışımızın merkezinde rant değil insan vardır” diye konuştu
 
Bazı projelerini anlattı
Özkul, “Bizler Konyaaltı’nda yaşayan hemşerilerimizin ihtiyaçlarının neler olduğunu biliyoruz. Konyaaltı'nda insanların yaşam kalitesini artırmak, hayatını kolaylaştırmak  için sağlıklı bir kent ve mutlu bir Konyaaltı yaratmak  zorundayız. Sağlıklı bir kent olabilmenin de ölçüleri var. Sağlıklı konutlaşma, Yeşil ve temiz bir Çevre, Spor olanakları, herkes için ulaşılabilir sağlık hizmetleri, Evde bakım hizmetleri, İş ve istihdam olanakları bunlardan bazılarıdır” dedi. 
 
Aday profilini açıkladı
Yerel seçimlerde başarıyı etkileyen bir çok unsurun olduğunu ifade eden  Nuri Özkul, “Ancak bunların başında doğru aday tespitleri gelmektedir. Biz Antalya ilinde başarılı olmak istiyorsak tek şey yapacağız. Gerekirse radikal kararlar alacağız.  Aday tespiti yaparken didik didik edip, ince eleyip sık dokuyacağız ve Temiz siyasetten vazgeçmeyeceğiz. Karar vereceğimiz aday profilinde ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir karakter olmayacak. Yerel yönetimler konusunda kendisini geliştirmiş, birikimli, ait olduğu bölgeye değer katan bu konuda kendisini kanıtlamış ölçüler olmalıdır. İsmi açıklandığında sadece Konyaaltı’na değil Büyükşehir seçimlerinde de oy getirisi olan bir arkadaşımız aday olmalıdır. Geçmişiyle ilgili toplum vicdanında mahkum olmuş bir öyküsü olmamalı, aksine toplumun vefa borcu olan bir figür aday olmalıdır” dedi.
 
Sporcuyum, antrenmanlıyım
Konyaaltı Belediyesi'nin mevcut başkanı Muhittin Böcek'in başarısız olmadığını da sözlerine ekleyen Özkul, kendisinin daha çok çalışacağını ve Konyaaltı ilçesine bir de özel üniversite getireceğini belirtti. Geçmiş dönemlerde üniversiteyi ilçeye getirmek için çok çaba sarf ettiğini ancak kimsenin bu işi yapacak gücü olmadığını belirten Özkul, “Ben sporcuyum. Onların bu işi yapmaya gücü olmayabilir ama benim var. Bunu yaparım" dedi. Kentte oy alamayacağı hiçbir kesim olmadığını da vurgulayan Nuri Özkul, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için adı geçen Çetin Osman Budak, Ümit Uysal ve Muhittin Böcek'in iyi adaylar olduğunu hepsinin kendi alanlarında başarılı insanlar olduğunu ifade etti. Özkul, “Adaylık konusunda partimiz bana 'Seni Büyükşehir için düşündük' derse kabul ederim. Ben parti adamıyım. Büyükşehir için dördüncü aday olabilirim, partimiz isterse” dedi.
 
CENGİZ TAŞKIRAN
Gazete AntalyaGazete Antalya