POLİTİKA
Giriş Tarihi : 20-08-2020 20:26

Bayar, “BOP Eşbaşkanı bize Anti-Emperyalizm dersi veremez” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, ABD’li başkan adayı Joe Biden’in 7 ay önceki sözlerini yeni gündemine alan AKP hükümetine karşı sert açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, “BOP Eşbaşkanlığıyla övünenler bize Anti-Emperyalizm dersi veremez” dedi

Bayar, “BOP Eşbaşkanı bize Anti-Emperyalizm dersi veremez” dedi

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı, eski başkan yardımcısı Joe Biden adlı şahsın 7 ay önce söylediği sözlerin, aradan hayli zaman geçtikten sonra AKP eliyle gündemin ilk sırasına oturmasının ardından konuyla alakalı yazılı açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Bahsi geçen şahıs şöyle demiş: “Türkiye’de darbe ile değil, muhalefeti destekleyerek iktidarı değiştireceğiz” AKP iktidarı bu sözlere mal bulmuş mağribi gibi atladı. Bir anda anti-emperyalist, bağımsızlıkçı kesildiler. Merak etmesinler; bu iktidarı ne ABD ne de başka bir emperyalist güç devirecek, bu köhnemiş, yozlaşmış iktidarı, halkımız sandıkta devirecek” şeklinde konuştu.

Başkan Bayar Sert Sözlerle Yüklendi
Açıklamasının devamında iktidara sert sözlerle yüklenen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olarak, emperyalizmle mücadelenin, tam bağımsızlığın, devrimciliğin ne olduğunu bizler gayet iyi biliriz. Otel lobilerinde kurulup, soluğu ABD Başkanı Bush’un yanında alan, 4 Temmuz 2003’te Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde sesini çıkaramayan, 1 Mart tezkeresinin geçmesi için canhıraş mücadele eden, FETÖ ve ABD ile birlikte, Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı tertip olduğu belli olan Ergenekon, Balyoz, Casusluk davalarını açıp yurtsever subayları tasfiye eden, Kozmik odaların mahremiyetini istihbarat örgütlerine peşkeş çeken , BOP’un Eşbaşkanı olmakla övünen, Irak, Suriye ve Libya’da ABD ile hareket edip, “parçala-böl-yönet” politikalarına alet olan bir iktidar dünyada hiç kimseye Anti-Emperyalizm dersi veremez” ifadelerine yer verdi.

“Emperyalizmle Mücadele Atatürk’e Sahip Çıkmakla Olur”
Emperyalizmle mücadele hamasetle olmaz! Emperyalizmle mücadele tutarsız, programsız, temelsiz “EYYYY” diye bağırıp çağırmayla olmaz! Emperyalizme mücadele çeşitli güç odaklarının gölgesine sığınarak, bir orada bir burada soluk almakla olmaz! Emperyalizme mücadele; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kuva-yi Milliye’nin kalpaklı başkumandanı, mazlum milletlerin, ezilen dünyanın önderi, dünyada emperyalizme karşı verilmiş en haklı, en destansı Kurtuluş Savaşı’nın lideri Atatürk’e sahip çıkmayla, o ruhu yaşatmayla olur! Kuva-yi Milliye ruhunu taşıyan halkımıza sesleniyoruz; Kalpaklarını dolaplardan çıkartıp tozunu alın 9 Eylül’de size bir müjdemiz var!
 

Gazete AntalyaGazete Antalya