POLİTİKA
Giriş Tarihi : 26-06-2020 17:33

Soru önergeleri artık haber yapılamayacak!

Türkiye’de basın tarihinde büyük bir hukuk skandalına imza atıldı. Mahkeme, milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesi haberine erişim engeli kararı getirdi

Soru önergeleri artık haber yapılamayacak!
2014 yılında eski Tarım Bakanı Mehdi Eker döneminde yaptığımız bir soru önergesi haberine mahkeme tarafından tekzip kararı verilerek hukuk skandalına imza atılırken şimdi de yine bir milletvekilinin TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin haberine erişim engeli kararı getirildi. Türkiye’de ilk olan bu karara göre, artık milletvekillerinin TBMM Başkanlığı’na verdikleri soru önergeleri de haber yapılamayacak. Mahkemenin kararı örnek teşkil edeceği için yapılan haberlere de rahatlıkla erişim engeli kararı getirilebilecek. 

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, basın özgürlüğü açısından büyük bir skandal karara imza attı. Mahkeme, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın GÜBRETAŞ’la ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinin haberini ‘kişilik haklarının ihlal edildiği’ gerekçesiyle erişim engeli kararı verdi.

ÇİFTÇİNİN PAHALI GÜBRE KULLANMASINI GÜNDEME GETİRMEMİZDEN KİMLER RAHATSIZ OLUYOR?
Milli Gazete, 18 Mayıs’ta yaptığı ‘Çiftçi Zarar Ederken Birileri Köşeyi Dönüyor’ başlıklı haberi ile çiftçi iştiraki olan GÜBRETAŞ’ta yaşanan büyük bir çelişkiye dikkat çekti. Söz konusu haberde, Tarım Kredi Kooperatifleri ile GÜBRETAŞ arasında rekabet şartları sağlanmadan imzalanan Bayilik Sözleşmesi’nden dolayı çiftçi pahalı gübre kullanırken, GÜBRETAŞ hisselerinde Bilecik Söğüt’teki altın madeni sahası hikâyesinden dolayı kısa sürede 8 kat artarak hisse sahiplerinin büyük kazançlar elde ettiği belirtilmişti. Yine haberde, hissenin yükselmesi sırasında Tarım Kredi Yönetim Kurulu ve üst düzey yöneticileri ile GÜBRETAŞ’ın üst düzey yöneticilerinin de hisse aldıkları yönünde kamuoyundaki iddialar gündeme getirilmişti.

KARADUMAN, MİLLİ GAZETE’NİN GÜNDEME GETİRDİĞİ İDDİALARI MECLİS’E TAŞIMIŞTI

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman da, Milli Gazete tarafından gündeme getirilen bu iddiaların Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Karaduman, soru önergesinde Tarım Kredi ve GÜBRETAŞ yöneticilerinin GÜBRETAŞ’ın hisse fiyatları yükselmeden önce hisse alıp almadıklarının açıklanmasını istemişti. Karaduman ayrıca Bakan Pakdemirli’ye rekabet şartları sağlanmadan imzalanan Bayilik Sözleşmesi’nden dolayı çiftçinin Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden pahalı gübre kullandığını hatırlatarak, “Bu mağduriyeti çözmek hususunda yürüttüğünüz bir çalışmanız var mıdır?” sorusunu yöneltmişti.

SORU ÖNERGESİNDEN BİLE RAHATSIZ OLDULAR

Milli Gazete, 23 Mayıs’ta yaptığı ‘Yöneticiler Hisse Aldı mı?’ başlıklı haberle, Karaduman’ın Bakan Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesindeki soruları gündeme getirmişti.

Muhabir Sadettin İnan / Milli Gazete

Gazete AntalyaGazete Antalya