SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Giriş Tarihi : 08-06-2020 08:10

Bayrak'tan korsan uyarısı

Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte korsan fotoğrafçılar konusunda uyarılarda bulundu.

Bayrak'tan korsan uyarısı
Düğün sezonunun açılması ve pandemi hususunda normalleşmeye dönülmesiyle birlikte evlenecek çiftlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan fotoğraf çekimlerinde de hareketlilik yaşanmaya başladı. Düğün hazırlıkları yapan çiftler maskelerini takarak fotoğraf çektirmeye başlarken, sektördeki kayıt dışı hareketlilik de artmaya başladı.  Sektördeki iş hacminin herkesin iştahını kabarttığını belirten Başkan Bayrak, evlilik hazırlığında olanda ve bu anları ölümsüzleştirmek isteyen çiftlere dikkatli olun tavsiyesinde bulundu.

Düğün sezonunun önemi
Korona virüs salgını nedeniyle düğünlere verilen aranın bitmesine sayılı günler kaldı. Öyle ki Bilim Kurulu üyesi sağlık uzmanları düğünlerin önümüzdeki 2 haftalık süreç içinde başlayabileceği yönünde görüş bildirmeye başladılar. Bu noktada hem evlenecek çiftler hem de düğün sektörü içinde yer alan tüm sektörlerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Bunlardan birisi de fotoğrafçılık sektörü. Düğün sezonunun odalarına kayıtlı fotoğrafçı esnafı için çok önemli olduğuna değinen Bayrak, “Evlenecek çiftler konut, mobilya, beyaz eşya, takı, düğün salonu, kuaför, çiçekçi gibi bir çok esnaftan alışveriş yapacak, harcama yapacaklar. Bu esnafla arasında odamıza kayıtlı esnaflarımız da var. Arkadaşlarımız evlenecek çiftlerimizin bu anlarını video ve fotoğraf hizmetiyle ölümsüzleştiriyor. Sektöre ilgi yoğun olunca kayıt dışı olan kişilerin de bu işlere yöneldiğini görüyoruz” dedi.

Korsan uyarısı
Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte korsan fotoğrafçıların da sahaya indiğinin altını çizen Bayrak, “Küresel salgın nedeniyle esnafın yaşadığı sıkıntı ortada. Ancak buna rağmen fırsat kollayan bir takım kişiler kayıt dışı olmalarına rağmen esnaflarımızın işine mani oluyorlar. Eline makine alan bu kişiler sosyal medya platformları üzerinden verdikleri reklamlarda düşük fiyatlarla müşteri çekiyorlar” diye konuştu. Bayrak, “Bu insanların kullandığı ekipmanlar ve yaptıkları işler kaliteli değil. Çiftlerin en güzel anlarını en berbat anlarına da çevirdiklerine şahit olduk. Videolar bozuk, fotoğraflar sıkıntılı olabiliyor. Çiftlerimiz en güzel günlerinin berbat olmalarını istemiyorlarsa resmi kayıt altında olan, bu işin eğitimini alan esnaflarımıza müracaat etsinler. Sık sık dolandırıcılık vakaları yaşanıyor. Yeni evlenecek çiftlere uyarım, özel günleriniz mahvolmaması için odamıza kayıtlı fotoğrafları tercih etmeleri yönünde” açıklamasında bulundu.
 
Hem esnafların hem de evlenecek çiftlerin zarar görmemesi adına sahadaki denetimlerinin sürdüğünü aktaran Bayrak, “Özellikle cam piramit civarındaki açık alanda korsan fotoğrafçıları sık sık görüyoruz. Bu konuda ilgili belediyelerle geçtiğimiz yıllarda yaptığımız denetim çalışmalarını tekrar yapmayı hedefliyoruz. Denetimleri yapmamızdaki amacımız hem esnafın hem evlenecek çiftlerin mağdur olmasının önüne geçmek istememiz. Vatandaşlarımız, fotoğraf ya da video çekimi yaptıracaklarında karşılarındaki kişilere mutlaka odamıza kayıtlı olup olmadığını sorsunlar. Bu konuda odamızdan da yardım alabilirler” dedi.
Gazete AntalyaGazete Antalya