POLİTİKA
Giriş Tarihi : 30-09-2018 23:56

Af teklifi başka Cumhur İttifakı başka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli af ile ilgili "5 yıllık ceza indirimi öneriyoruz" diyerek "Cumhur İttifakı başka af kanun teklifi başka" dedi.

Af teklifi başka Cumhur İttifakı başka

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın TBMM'ye sunacakları af teklifi ile ilgili partisinin Kızılcahamam kampının kapanış programında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, partisinin af teklifi ile ilgili "5 yıllık ceza indirimi öneriyoruz, uyuşturucu tacirleriyle ilgili ayar veremez" diyerek "Af başka Cumhur İttifakı başka, MHP kimseye muhtaç değildir." diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli'nin af ile ilgili açıklaması şu şekilde:

"Suç ve suçlu her zaman vardır ve var olacaktır. Önemli olan suçlunun cevasını çektikten sonra rehabilite olmasıdır. Herkesin özgür yaşama hakkı vardır, bu temel bir ilkedir. Terör suçları işleyenler, kadın katliamcıları ve çocuk istismarcıları, caniler, katiller kapsam dışındadır.

Diyorlar ki uyuşturucu tacirleri ve çetelere de ceza indirimleri getiriyor. Bir defa hiç kimse bize zehir tacirleriyle ilgili ayar veremez. MHP uyuşturucu baronlarıyla kıyasıya mücadele eden ahlaki zihniyete haizdir

Sayın cumhurbaşkanı kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur, af sadece devlete karşı işlenmiş suçlarda olabilir diyor bu görüşe saygı duyuyoruz ama hukuki bir temeli olmadığını biliyoruz. Devlete karşı işlenmiş suçlar ağır bir cürümdür. Baklava çalan çocuğa yüklenenler sıra yurtdışına kaçan baklavacılara gelince bize ne anlatıyorlar?

Verdiğimiz sözleri sonuna kadar tutacağız. Bir defalığına 5 yıllık ceza indirimi öneriyoruz. Amacımız FETÖ'cü savcıların oluşturduğu tahribatı gidermek. Uyuşturucu konusunda kimse bize ayar veremez. Bu insanları topluma kazandırmak için insiyatif üstlenmeyelim mi? Kanun teklifimizle ilgili gelişler ve alınan tutumlar Cumhur İttifakı'ndan bağımsızdır. İttifak başka, teklifimiz başkadır. İttifakla kanun teklifine karşı gösterilecek tavırları birbirlerine karıştırmamak, fitne imaline yeltenenlere aldırmamak temennimdir. MHP kimseye muhtaç değildir."

Gazete AntalyaGazete Antalya