POLİTİKA
Giriş Tarihi : 29-09-2018 18:41

MHP ve AKP'den ayrı ayrı ittifak açıklaması

AKP'li Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile ittifak görüşmesi gerçekleştiren MHP'li Sadir Durmaz'dan ayrı ayrı ittifak açıklaması geldi. Özhaseki "Gizli saklı bir şey yok" derken, Durmaz ise "Önce Genel Başkanlar görüşür" dedi.

MHP ve AKP'den ayrı ayrı ittifak açıklaması

Kasım 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde cumhur ittifakının partileri olan AKP ve MHP'nin yine bir ittifak halinde gidecekleri konuşuluyor. İki partinin seçtiği temsilciler geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Bu görüşmenin resmi olmadığı açıklandı. Görüşmeden sonra ilk kez o isimler konuştu.

AKP - MHP ittifak görüşmesine katılan MHP'li Sadir Durmaz, "Kesin olmamakla birlikte, önce Genel Başkanlar sonrasında da heyetler kendi aralarında görüşür" dedi.

MHP'nin yerel seçimlere hazırlık kapsamında partinin stratejisini belirlemek için Kızılcahamam'daki kampına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile gerçekleştirdikleri ittifak görüşmesine ilişkin soruları cevapladı. Görüşmede detaylara girilmediğini ve formüllerin oluşturulmadığını belirten Durmaz, "Kesin olmamakla birlikte, önce Genel Başkanlar sonrasında da heyetler kendi aralarında görüşür kuvvetle muhtemel" şeklinde konuştu.

ÖZHASEKİ: SONUÇ NE OLUR BEN DE BİLMİYORUM

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ittifak görüşmesinde ne konuşulduğuna dair Kayseri'de katıldığı temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Özhaseki, "Geçen hafta bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ile bir araya geldik. Tabii ki görüşmemiz yıllardır tanışmanın getirdiği bir dostlukla geçti. Çok detay çalışma yapmadık ancak Cumhur ittifakının kıymeti üzerinde görüş birliğimiz oldu" dedi.

"Bundan sonra inşallah Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bey'in bir araya gelmesiyle veya kurulların çalışmaya başlamasıyla yol alırız diye tahmin ediyorum" diye konuşan Özhaseki, "Sonuç ne olur ben de bilemiyorum. Çünkü nihayetinde kolay bir şey değil. Cumhur ittifakı kurulduğunda kanuni bir altyapısı vardı. Fakat yerel ittifakın nasıl olacağı hususunda kanuni bir altyapı yok. Bunlar konuşulabilir ama önümüzdeki günlerde bunlar ilgili kurullarda veya iki değerli genel başkanın bir araya gelmesiyle yol haritasıyla belirlenecek işlerdir." dedi.

Gazete AntalyaGazete Antalya