EKONOMİ
Giriş Tarihi : 29-09-2018 18:20

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

Türk lirasının uluslararası piyasalarda kısmi bir düzeyde değer kazanmasına rağmen altın fiyatları yeniden yükseliş eğiliminde.

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

Döviz kurları ve BIST-100 Endeksindeki olumlu göstergelere rağmen altın fiyatları yeniden yukarı yönlü bir grafik çiziyor. Güne 228 TL seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, şu dakikalarda 232 TL seviyesinden işlem görüyor. 

13 Eylül'de Merkez Bankasının, 27 Eylül'de FED'in faiz kararı ve piyasaların Rahip Brunson'ın tahliyesine ilişkin beklentisi altın fiyatlarında düşüş sağlayan etkenler arasında değerlendiriliyor. Ancak dünden bu yana altın yeniden yukarı yönlü bir eğilim sürdürüyor. 

Merkez Bankasının faiz artırımı sonrasında Türk lirasının değeri artarken, FED'in faiz kararı gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde değer artışı sağlamıştı. Bu durum Türk lirasını da olumlu etkiledi.

Tüm olumlu etkenler ve altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dünden bu yana yükselen altın fiyatlarına, döviz kurları da kısmen de olsa eşlik ediyor. Gram, çeyrek ve ONS altın fiyatlarında gerçekleşen bu yukarı yönlü eğilimin kaynağı, yatırımcıların düşük fiyatlardan alım yapmaları şeklinde öngörülüyor. Rahip Brunson'ın tahliyesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanının açıklamaları da piyasalarda tahliye yönünde bir beklentiye yol açtı. Bu durumun yatırımcıların TL varlıklarında kalmasını sağlayıcı etkenlerden biri olduğu değerlendiriliyor.

Gram, çeyrek ve ONS altın fiyatları bugün ne kadar? 

Dün Borsa İstanbul'da 231.50 seviyesinde kapanan gram altın fiyatları, yurt dışı borsalarda şu dakikalarda 232 seviyesinden işlem görüyor. 

Çeyrek altın alış fiyatı 366, satış ise 374.83 TL seviyelerinde. ONS altın fiyatında ise makas iyice daralmış durumda. Altının ONS fiyatı 1.192,25 TL alış, 1.192,74 TL satış fiyatıyla işlem görüyor. ONS altın dünden bu yana 10 TL yükselmiş durumda. 

Gazete AntalyaGazete Antalya