SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Giriş Tarihi : 15-04-2020 11:03

ASMO'dan youtube üzerinden seminer

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ASMO), Coronavirüs salgını nedeniyle, “Tüm Yönleri ile Kısa Çalışma Ödeneği Uygulamaları” konulu eğitim semineri Youtube kanalından canlı olarak gerçekleştirdi.

ASMO'dan youtube üzerinden seminer

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, ilk defa böyle bir yayın gerçekleştirdiğini ve meslektaşlarına faydalı olmasını temenni ettiğini dile getirerek; “Öncelikle COVID’19 virüsü nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

Tüm dünyayı ve ülkemizi hem sosyal hem de ekonomik olarak etkisi altına alan COVID’19 virüsü ile karşı karşıya kaldığımızı belirten ASMO Başkanı Çavdar, bunun sosyal ve ekonomik etkileri şu anda olduğu gibi daha sonrasında da gündemde kalmaya devam edeceğini söyledi. ASMO Başkanı Çavdar, “Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilanından sonra, ülkemizde de birtakım tedbirler alındı. Bugün sizlere, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ekonomik tedbir paketi kapsamında yer alan, işverenleri ve çalışanlarını yakından ilgilendiren Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilgiler vereceğiz. Uzun yıllar boyunca Antalya’da görev yapan, meslektaşlarımız ile iç içe olan E.İş Başmüfettişi Ali İhsan ÖztürkK, Kısa Çalışma Ödeneği konusunda yapılması gerekenleri ile ilgili bilgilerini bizlere aktaracak ve sizden gelen soruları da cevaplayarak yaşadığımız sıkıntılar, sorunlarımıza cevap bulacak. Bu anlamda kendisine şahsım, odamızın tüm kurulları ve meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çavdar, meslek camiası olarak, ülkemizin yaşadığı bu zorlu günlerde gerek işverenlere gerekse çalışanlarına, ellerinden geldiğince destek olmaya ve ellerini taşın altına koymaya devam edeceklerini belirterek, " Bu süreçte meslektaşlarımızın da sıkıntıları var. Ofislerinde halen çalışmaya devam eden meslektaşlarımız ile yanlarında çalışan emekçilerine de kolaylıklar diliyorum. Meslek camiamızın işi kolay değil, bu süreçten hep birlikte geçmemiz gerekiyor."diye konuştu.

"Sorunları aktardı"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve SMMM Oda Başkanlarının hazır bulunduğu bir telekonferansa katıldığını aktaran Çavdar, " Burada Akdeniz Odalarını temsilen Bakanımıza meslektaşlarımızın soru ve sorunlarını ilettim. Özellikle bu süreçte meslektaşlarımıza çok yük bindiğini ve mutlaka bazı hatalar yapılabileceğini, bu hatalara idari para cezalarının uygulanmamasını talep ettik. İkinci bir konu olarak, kısa çalışma ödeneği ile yapılacak ödemelerin, çalışanların işsizlik sigortası kapsamında birikimlerinden ödeneğini ve daha sonra işsiz kalınması durumunda bu ödemelerin mahsup edileceğini, bununda en azından bu dönem için mahsup yapılmamasını talep ettik."ifadelerine yer verdi.

Çavdar’ın konuşmasının ardından Ali İhsan Öztürk, kısa çalışma ödeneği ile ilgili önemli bilgiler verirken, yapılması gereken işlemler ve kimlerin faydalanabileceği gibi birçok konuda paylaşım yaptı.Öztürk, mail üzerinden gelen sorulara da cevap verdi.

 

Gazete AntalyaGazete Antalya