GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-03-2020 11:52

Salgın riskini arttırıyor

Corona virüsle ilgili devlet tarafından ciddi tedbirler alınırken özel işletmelerin ve vatandaşların kendi tedbirlerini oluşturmaması salgın riskini arttırıyor. Öyle ki dün kent merkezindeki bir petrol istasyonunda yaşanan görüntüler salgın riskinin nasıl ciddiye alınmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Salgın riskini arttırıyor
İstasyona giriş yapan bir araç, pompalara hiçbir şekilde yaklaşmadı. Markete gireceği düşünülen araç sahibi direk market önündeki çaycıya yöneldi. Makinenin çeşmesinden çay gelmediğini gören vatandaş, bu sefer çaycının kapağını açarak cihazın içini kontrol etti. Çay olmadığını gören vatandaş daha sonra aracına binerek geldiği gibi petrolden ayrıldı. Petrolde bulunan vatandaşlarsa duruma tepki gösterdi. Petrol görevlilerini uyaran bilinçli vatandaşlar, “Niye bu çaycıyı kaldırmıyorsunuz” diyerek tepki gösterdiler. Ancak petrol görevlilerinden gelen, “İçinde sadece sıcak su var” şeklindeki cevapsa durumun vahametinin henüz anlanmadığını bir kez daha ortaya çıkardı.
 
Salgınla mücadele konusunda sadece devletin alacağı tedbirlerin fayda getirmeyeceğini aktaran vatandaşlar, “Sadece devlet mücadelesiyle salgına karşı başarı sağlayamayız. İşletmeler ve vatandaşlar da bilinçli olmalı. Şu ortamda bu çaycının burada durmasına gerek yok. Adam ne akaryakıt aldı, ne petrole girdi. Arabayla geldi, direk çaycıya baktı. Hatta içine bile baktı. Çay göremeyince kapağı kapattı, söylene söylene arabasına binip gitti. Şimdi bu şahıs corona virüs taşıyorsa buraya dokunanların ne günahı var. Herkesin bilinçli olması lazım” diye konuştular.
Gazete AntalyaGazete Antalya