POLİTİKA
Giriş Tarihi : 24-03-2020 11:43

DP'den Bakan'a destek

Demokrat Parti (DP) Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın krizi doğru yönettiğini belirtirken “Bakanlığın talimatlarına uyalım” çağrısında bulundu.

DP'den Bakan'a destek
“Sağlık Bakanlığımız salgının başladığı günden itibaren krizi doğru ve olumlu bir şekilde yönetti” diyen Başkan Kartal, “Sağlık Bakanlığının koronavirüs salgını başladığı günden itibaren aldığı tedbirlerin başarılı oldu. Sağlık Bakanlığımız salgının başladığı günden itibaren krizi doğru ve olumlu bir şekilde yönetti. Dünya da böyle bir vaka ile ilk defa karşılaşıyor. Vatandaşlarımız yetkililer dışındaki açıklamalara kulak asmamalı. Bakanlık ilk günden itibaren krizi doğru yönetti” dedi.
 
“Tüm dünyayı küresel ölçüde ilgilendiren bir salgın hastalık koronavirüsü. Çin'den başlayan bu salgın Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülkeyi etkisi altına aldı. Hem ülkemiz hem de insanlık adına en az maliyetle bu salgından kurutuluruz diye ümit ediyorum” ifadesini kullandı.
 
Salgının sağlık sorunu olmasının yanında ekonomik bir kriz olduğunun da altını çizen DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, “Bu salgın kürsel bir ekonomik kriz tehdidi içeriyor. Dünya bankası, IMF gibi büyük kuruluşlar ekonomi alanında önemli adımlar atıyorlar. Hükümet yetkilileri ekonomi alınanda bir tedbirler hazırladı en yakın zamanda da vatandaşlarımızla paylaşacaklar. Vatandaşlarımız kamu kurumlarının beyanlarına harfiyen uymaları gerekiyor. Şimdiye kadar insanlığın bu güne kadar karşılaşmadığı bir salgın. Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı ve İç işleri Bakanlığı tedbirler alıyor. Temennimiz geniş kitlelere yayılmadan salgının ortadan kalması” açıklamasında bulundu.
 
Vatandaşların sokağa çıkma yasağı taleplerini de değerlendiren Hasan Ali Kartal, “Kamu kurumları ve yetkililerin bu konuda hızlı bir değerlendirme yapacağını düşünüyorum. Özellikle sosyal medyada zihinleri bulandırabilecek gerçeği yansıtmayan açıklamalar dolaşıyor. Sorumluluk duygusu içerisinde yetkili Bakanlıklardan yapılan açıklamaları dikkate almalıyız” dedi.
Gazete AntalyaGazete Antalya