BÖLGE
Giriş Tarihi : 23-03-2020 00:01

MATSO’dan İki Anlamlı Fuar

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, MASTOB, KITUYAD, MASİAD, TİSOYAB, ÇODER ve ESDER’in işbirliğinde düzenlenen “Ne Varsa Manavgatta Var” büyük ilgi gördü.

MATSO’dan İki Anlamlı Fuar

 

Ne Varsa Manavgat’ta Var’  slagonlu etkinlik  “Ticaret Fuarı” 6. kez Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.  Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD), Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD), Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB), Çolaklı Turizmini Geliştirme ve Tanıtma Derneği (ÇODER), Evrenseki Turizm İşletmeciler Birliği (ESDER)’in işbirliği ile gerçekleşti.  Öte yandan “Manavgat’ta İş Var” sloganı ile gerçekleştirilen istihdam fuarının açılış töreni ise İdlib’te 33 askerin şehit edilmesi nedeniyle kısa bir programla gerçekleştirildi.

Firmalarımızı e ticarete yönlendiriyoruz
Fuarın açılışı öncesinde düzenlenen törende konuşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, İlçede bir fuar alanı yetersizliği olduğunu belirterek  ilçe olarak şu anda bin metrekarelik kapalı dolduracak organizasyonlar yapabilecek durumda olduklarını anlattı. Fuar ve kongre merkezinin turizmin çeşitlenmesi, 12 aya yayılmasına da katkı sağlayacağının ifade eden Boztaş, “Buraya da kongre ve fuar merkezinin yapılması ile ölü sezon dediğimiz dönemde fuarların yanı sıra çok çeşit etkinlikler yapılarak turizmde otellerimizin kuş aylarında da dolu geçmesini sağlayabiliriz” dedi.

MATSO olarak 2020 yılında e-ticaret konusuna önem vereceklerini anlatan Başkan Boztaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Firmalarımızın talepleri doğrultusunda artık e-ticarete doğru Manavgat Ticaret Odası bir yönlendirme yapıyor. Bu yıl e-ticaret konusunda eğitimler düzenleyeceğiz. BAKA ile birlikte bir proje yürütüyoruz. E-ticaretin önemi, e- ticarete geçiş ile ilgili ciddi eğitimler vereceğiz. Biz de e-ticaretin önemine işaret etme amaçlı ”Ne Varsa Manavgat’ta var” sloganı ile bir web sayfası, alan oluşturduk. Buraya Manavgat ve Ticaret Odası’ndaki 17 meslek gurubundaki tüm üyelerimizin web sayfalarını buraya koyacağız, koymaya başladık. Dünya artık e-ticarete doğru gidiyor. Ülkemizde yaklaşık 39,3 milyon insan e-ticaret kullanıyor. İstatistiklere göre en fazla tableti ve cep telefonunu kadınlar ve gençler kullanıyor ve şu anda e-ticaretteki işlem hacmi 60 milyar lirayı geçti. İkinci el otomotivden beyaz eşyaya kadar perakende sektörünün her tarafında, turizmde bile e-ticaret hâkim. Ama bizim üyelerimizin birçoğunun web sayfasında birçok eksiği var. Web sayfalarını tamamladıktan sonra biz bunları tıpkı büyük e-ticaret firmaları gibi “Ne Varsa Manavgat’ta Var” sayfasını oluşturduk, bundan sonra ihracat yapan firmaların ihracat yaptıkları ülkeleri başlatacağız. Ayrıca bize misafir olarak gelen ülkelerin ilk beş tanesini dikkate alarak, o ülkelerin de sosyal mecralarında reklam ve tanıtımını yapacağız. E-ticarete doğru üyelerimizi yönlendirmek istiyoruz.”

Türk askerine uzanan elleri kıralım sonucunda aç kalınacaksa kalalım
Açılış konuşmasını MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptı. Başkan Boztaş dün akşam saatlerinde 33 askerin şehit edilmesi gibi acı haber aldıklarını belirterek “Yüreğimiz yanıyor, 33 tane şehidimiz var, gazilerimiz var. Allah rahmet eylesin, cennetleri mekân olsun, Peygamber efendimize komşu olsunlar. Yaralı gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Yüce Türk milletine sabrı cemil niyaz ediyorum. Her şeye rağmen bunun kökü kazınmalı, Türk Milleti’ne Türkün Askeri’ne uzanan bu eller, kollar kırılıncaya kadar nereye kadar gidilmesi gerekiyorsa oraya gidilmeli. Bunun sonucunda aç kalacaksa kalalım. Bunun karşılığı mutlaka verilmeli” dedi.

İçimiz yanarken böyle bir program yapamayız
Böyle bir durumda açılış programı yapmanın zorluğun vurgu yapan Başkan Boztaş, “Böyle bir ortamda bir toplantı yapıyoruz maalesef ama yapmak durumundayız, hayat da devam ediyor.  İstihdam fuarımız, iş arayanlarla işçi arayanları bir araya getirdiğimiz bir fuar. Sayın valimizin başkanlığında konuyu istişare ettik. Programımızı çok kısa yapacağız, açılış seremonisi yapmayacağız, kurdele kesimi gerçekleştirmeyeceğiz. Başsağlığı dileklerimizi iletmek için buradayız, bu durumu anlatalım diye buradayız. Sonrasında ikili iş görüşmelerini başlatmak üzere buradan toplantı salonuna geçeceğiz. Daha farklı şeyler düşünmüştük, Manavgat’ın istihdamını konuşalım, neler yapalım, bunları konuşmak istemiştik. Böyle bir durumdayız, içimiz yanarken böyle bir program yapamayız” diye konuştu.

Yüreğimiz yandı
Daha sonra kürsüye gelen Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin yaptığı konuşmada dün akşam saatlerinden bu yana Türkiye’nin yüreğinin yandığını belirterek 33 şehidimize, 33 kahramanımıza Allahtan rahmet diliyorum ailelerine sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.  Büyük Türk milleti devleti ve milletiyle hainlere gereken dersi verecektir. Türkiye teröre karşı mücadelede hem içerde hem dışarda terörün hedeflerini yok etme gayretini gösteriyor ama hainlerde boş durmuyor. Dün Türkiye’nin yüreğini kanıttılar. Türk milleti gereken cevabı sonuna kadar sürdürecektir” dedi.

Fuara 80 kişiye istihdam sağlayan 75 kurumsal firma katıldı
Yoğun katılımın olduğu fuar alanında iş ve işçi arayanlar gün boyu görüşmeler yaptılar. 80 bin kişiye istihdam sağlayan 75 firmanın katıldığı fuarda iş ve işçi arayanlar gün boyu görüşmeler yaptılar. Fuar Cumartesi akşama kadar açık kalacak.
Gazete AntalyaGazete Antalya