POLİTİKA
Giriş Tarihi : 10-02-2020 02:24

Yenikapı'da Tarihi Büyük Kudüs Mitingi

Karamollaoğlu, Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allahın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, Kudüs hepimizin ortak davası olduğunu belirtti. Davutoğlu, Bu insanlığa savaş ilanı olduğunu söyledi. İmamoğlu, “İstanbul’dan duyulsun. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir”dedi. Akkari, "Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz" altını çizdi. Sağlam ise, "Kudüs insanlığın vicdanıdır" dedi. Uysal’da, Kudüs’ü her türlü siyasi farklılığa rağmen bir arada durabilen Müslümanlar kurtaracaktır diye konuştu.

Yenikapı'da Tarihi Büyük Kudüs Mitingi

Saadet Partisi, ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında açıkladığı plana tepki amacıyla İstanbul Yenikapı Meydanı’nda miting düzenledi. Mititngde konuşan Liderler Trump’ın planına tepki gösterdi ve mitinge AKP'den katılım olmaması dikkat çekti.
 
Saadet Partisi’nin öncülüğünde 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle dün Yenikapı'da düzenlenen "Büyük Kudüs Mitingi" alanında ezgi ve marşlar söylenirken mitinge  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hamas'ın Kudüs sorumlusu Musa Akkari, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam katıldı.
 Resimleri tıklayınız !
Sevim: Özgür Kudüs'te buluşacağız
Mitingde açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, Mitingimizin, başta İslam dünyası, Gazzemiz ve Kudüsümüz, Filistinimiz başta olmak üzere bütün insanlığın içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasına vesile olsun İnşallah... diyerek; "Bugün burada büyük bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Trump'ın çakma barış planını çöpe atıyoruz. Hesap yapanlara sesleniyorum. Kendinize gelin. HADDİNİZİ bilin. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Bu sözde plandan vazgeçmesseniz, sizin gibi hadsizlere haddinizi bildiririz. Biz yeryüzünde zulmün ortadan kalkmasını istiyoruz, yeni bir dünyanın kurulmasını istiyoruz. Bütün bunlar için Kudüsün bir mihenk taşı olduğun biliyoruz.
Bu miting bizlere ibret olsun. El ele verirsek ve bir olursak her güçlüğü yeneriz. Biz yüzıllarca bunu başardık. Yeterki isteyelim. Amblemlerin baskısından kurtulalım. İşte o zaman mutlaka başarırız."
 
Sevim konuşmasının sonunda, "Mitingimize katılımlarınız için her birinize teşekkürler ediyorum. Allah hepnizinden razı olsun. Yarın yine aynı şekilde, Filistin başkenti Kudüs'te buluşacağımızı ve Şeyh Ahmet Yasin'e ve Necmettin Erbakan selamlar göndereceğimiz buradan haykırmak istiyorum. Dünya durdukça, Kudüs bağımsız Filistin devletinin başkenti olacaktır." şeklinde mesaj verdi.
 
Temel Karamollaoğlu: Yüzyılın Paçavrası!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Trump ve Netenyahu tarafından Filistin’e ve islam dünyasına dayatılan plan; Filistin’i siyonist israil’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allahın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız” dedi.
 
ŞEHİTLERİMİZ VE KUDÜS İÇİN BURDAYIZ
Irkçı emperyalizma karşı küresel intifadanın meşalesini yakacağını söyleyen Temel Karamollaoğlu, "Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Gazze için, Batı Şeria için, Ramallah için buradayız. Başkenti Kudüs olan Özgür filistin için buradayız. Sadece Kudüs mü? Sadece Filistin mi? Elbette hayır.. Şehitlerimiz için buradayız. Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız. İdlib için, Doğu türkistan için, Arakan için buradayız. Bugün İstanbul’da, Yenikapı’da, ırkçı emperyalizma karşı küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz" diye ifade ettİ.
 
KUDÜS EZELDEN EBEDE İSLAMINDIR VE ÖYLE KALACAKTIR.
Filistin ezelden ebede bir islam beldesi olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, "Bu meydandaki inançtan aldığım cesaretle söylüyorum; Ey zalimler, ey siyonistler, ey ırkçı emperyalistler.. Filistin ezelden ebede bir islam beldesidir ve sonsuza kadar öyle kalacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Çünkü bu meydanda, ırkçı emperyalizme figüranlık yapanlar değil, tarihi bizzat yazanların torunları var... Bu meydanda, Selahattin’i Eyyübilerin, Sultan Fatihlerin yolundan gidenler var, Bu meydanda “Hayat iman ve cihattır” diyen Necmettin Erbakan sevdalıları var.." diye konuştu
 
"BU YÜZYILIN ANLAŞMASI DEĞİL YÜZYILIN İHANETİDİR
Karamollaoğlu, Filistin ve islam dünyasına dayatılan bu plan yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın paçavrasıdır diyerek; "Trump  ve Netenyahu tarafından Filistin’e ve islam dünyasına dayatılan plan; Filistin’i siyonist israil’e peşkeş çekmektir. Uluslararası hukuku ayaklar altına almaktır. Bütün insani ve vicdani değerleri yok saymaktır. Huzura ve barışa değil kaosa ve savaşa zemin hazırlamaktır. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın ihaneti, yüzyılın zorbalığı, yüzyılın paçavrasıdır. Bu paçavrayı Allahın izniyle tarihin çöplüğüne atacağız. Çünkü hak ettiği tek yer orasıdır. Tarihin çöplüğüdür” dedi
 
"PEKİ NE VARMIŞ BU ANLAŞMADA?"
Karamollaoğlu, "Sözde iki ayrı devlet kuruluyormuş; biri İsrail, diğeri Filistin.. Peki Filistin dedikleri nasıl bir devlet olacakmış? Bu devletin ordusu olmayacak. Askeri olmayacak. Kendisine ait sınırları belli toprağı olmayacak. Yani, hava ve kara sınırları olmayacak; sınır kapıları olmayacak. Hatta Başkenti olmayacak. Çünkü bu sözde plana göre Kudüs bütünüyle İsrail’e bırakılıyor. Filistin’in başkenti dedikleri yer, Doğu Kudüs’te bir kaç mahalleden ibaret. Mescid-i Aksa başta olmak üzere kutsal mekanlar İsrail’in kontrolünde olacak."
 
50 MİLYAR DOLARLIK RÜŞVET
Karamollaoğlu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Bir de bu sözde anlaşmanın içinde 50 milyar dolarlık rüşvet koymuşlar. Şayet Filistin bu şartları kabul ederse 50 milyar dolar yardım yapacaklarmış.. Ne diyordu Erbakan hocamız; “Hadi ordan, hadi ordan, hadi ordan...Sizi gidi siyonizmin uşakları sizi.." Bizim,  50 milyar değil, 150 milyar değil, dünyanın bütün hazinelerini toplayıp önümüze serseniz satılık tek bir karış toprağımız yoktur.. Cennet mekan Abdulhamit Han’ın dediği gibi; “kanla alınan topraklar para ile satılamaz.
 
Geçmişi bilmeyen bugünü anlayamaz. Bugünü anlamayan da geleceği inşa edemez. Maalesef Filistin 100 yılı aşkın süredir devam eden bir planın hedefidir. Bu planın adı Büyük İsrail Projesidir.. 5 Aşamalı bir plan ile karşı karşıyayız; Birinci Siyonist Kongresi ile 1897 yılında ilk adımı attılar. Filistin’de bir Yahudi devletinin fikri  temelini oluşturdular. ikinci adım Balfour Deklarasyonuydu.. Bu deklarasyon ile İsrail Devleti fikrini siyasi zemine taşıdı. Üçüncü adım 1948 yılında sözde İsrail devletinin Kuruluşu’nu, BM vasıtasıyla uydurma gerekçelerle gerçekleştirdiler. Dördüncü aşamada ise Sovyetlerin 1991 de dağılması ile, BOP adı altında bölgenin yeniden tanziminin haritaları çizilerek somut adımlar atma safhasına girdiler. Trump’ın öncülük ettiği plan ile Filistin’in üzerine son çiviyi çakmaya çalışıyorlar.
 
Sırada ne var? Söyleyeyim: Vaadedilmiş topraklar var! Nil ile Fırat’ın arası var…Diyarbakır var, Mardin var, Urfa var, Gap var, Çukurova var.. Türkiye var Türkiye! Eğer bugün Kudüs’e sahip çıkamazsak yarın İstanbul’u gündeme getirirler. Bugün Filistin’i koruyamazsak Allah korusun yarın Türkiye’nin bütünlüğünü savunmayla karşı karşıya kalırız."

 Resimleri tıklayınız !
Kılıçdaroğlu: Kudüs hepimizin ortak davasıdır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kudüs hepimizin ortak davasıdır” dedi
 
Mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde şunları konuştu:
Kudüs bütün Müslümanlar için büyük öneme sahiptir. Çağımızın Haçlı zihniyeti ile Kudüs Müslümanların elinden alınmak isteniyor
Bugün bu mücadelenin yeni boyutunu görüyoruz. Haçlıların Kudüsü işgal etmesiyle bugün yapılan bu anlaşma da aynıdır. Filistin devleti Kudüs'ten Kudüs'te Müslümanlardan koparılmak isteniyor.
Bu topraklar Haçlı zihniyetini yenmeyi başardı. Bundan sonra da Allah’ın izniyle Haçlı seferlerini boşa çıkaracağız
Bütün mazlumlar birleşmelidir. İsrail’e karşı ilk Kudüs mitingini düzenleyen Milli Görüş lideri Erbakan’ı saygı ve rahmetle anıyorum.
Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. Allah hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir.
Kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden bizi bölmeye çalışıyorlar. Emperyalizme karşı bütün mazlumların birleşme vaktidir.
Her firavunun bir Musa'sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa'yız.”
 
Davutoğlu: Bu insanlığa savaş ilanıdır
'Büyük Kudüs Mitingine katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Trump ve Netanyahu, sözde barış planını ilan ederken, sadece Filistin'e değil sadece Kudüs'e değil, bütün bir insanlığa savaş ilan etmişlerdir. Sizin savaş ilanınıza karşı, Kudüsü hep koruyacak ve insanlığın vicdanının sesi olacağız" dedi.
 
Davutoğlu şunları söyledi:
"Buradan İstanbul'dan Kudüs'e seslenirken, bu buluşmaya vesile olan Saadet Partisi'ne ve dğerli Genel Başkanı sayın Temel Karamollaoğlu'na teşekküre ediyorum. Kudüs'ü savunan rahmetli Erbakan'a rahmet diliyorum. Onun gibi her zaman Kudüs'e sahip çıkacağız.
 
Bu sözde barış planıyla, Kudüs İsrail'in başkenti ilan ediliyor. Abu Dis denilen bir yeri de Filistin'e başkent yapıyorlar. Biz bunu kabul eder miyiz? Bilsinler ki Kudüs planı asla kabul edilmeyecektir."
"Bu planda deniyorki, dış güvenlik İsrail'e ait olacak, iç güvenlik Filistin'e ait olacak. Filistin'in bütün kara ve hava denetimleri İsrail denetiminde olacak. Filistin fiilen bir açık hava hapishanesine dönüştürülmek isteniyor. Buna karşı çıkacağız.
 
"Bu planla ayrıca, Filistinlilerin topraklarına geri dönmesi yasaklanıyor. Bunun karşılığında 50 milyar dolarlık bir rüşvet veriliyor. Bizim kardeşlerimiz bunu asla kabul etmeyeceklerdir."
 
İmamoğlu: Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Düşüncelerimiz ne olursa olsun hepimiz Filistin halkının yanında olacağız. Bu tavır insanlığın ortak tavrı olmalıdır. Bu tavır hakkaniyet ve adalet tavrıdır” diye konuştu
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları konuştu:
“Bugün burada çok özel bir buluşmada birlikteyiz. Saadet Partisi’nin düzenlediği bu toplantıda burada olmaktan çok mutluyum. Onların tanımına göre 'Yüz Yılın Planı' veya 'Barış Planı. Sözüm ona İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barıştan bahsedildi. Bu işin gerçek muhatabı olan Filistin orada yoktu. Kendileri yazdı, kendileri okudu. Filistin'in olmadığı yerde barış olmaz. Bu plan sadece iki tane devletin çözüm formülünü göre hareket edildi. Bütün dünya biliyor ki, Kudüs'ün statüsü tarafların rızası olmadan değiştirilemez. Kudüs'ün statüsü İslam coğrafyasının ortak mücadelesidir.
 
İstanbul’dan duyulsun. Kudüs’ün statüsü İslam dünyasının ortak mücadelesidir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Evet, güçlü olan her zaman haklı değildir. Adaletin olmadığı yerde hiçbir plan hayata geçirilemez. Kudüs'e yapılan bu durum bizim nezdimizde hiçtir. Biz planı tanımıyoruz. Düşüncelerimiz ne olursa olsun hepimiz Filistin halkının yanında olacağız. Bu tavır insanlığın ortak tavrı olmalıdır. Bu tavır hakkaniyet ve adalet tavrıdır.”

 Resimleri tıklayınız !
Musa Akkari:  Ümmet asla yenilmez
Yenikapı'da düzenlenen Büyük Kudüs Mitingi'ne katılan Hamas'ın Kudüs sorumlusu Musa Akkari, "Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz." dedi.
 
İşte Musa Akkari'nin açıklamaları:
“Ben bu meydanda zafer coşkusu görüyorum. Filistin’in büyük bir umudu var. Ne mutlu size! Filistin ile Kudüs ile birliktesiniz. Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz. Zulüm altında inleyen Müslümanlar için buradayız.
 
Mücahidlerimiz Filistin’i savunmaktan asla vazgeçmeyecek. Bugün burada tarihe not düşüyoruz. Burada asrın utanç planına dur demeye geldik!
 
Kudüs davasına verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Buradan Netanyahu’ya sesleniyorum. Bekleyin, bu topraklar geçmişte de Filistin’di, yarın da Filistin olacak. Siz yok olacaksınız.
 
Siyonist işbirlikçilerine seslenerek söylüyorum ki o sizin saraylarınız yok olmaya mahkumdur, işbirlikçi olmaktan vazgeçin.
 
Hamas lideri İsmail Heniyye’nin sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Heniyye, özgür Mescid-i Aksa’da namaz kılma duasıyla sizleri selamlıyor”
 
Uysal: BOP komplo teorisi olmaktan çıkmış
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “İsrail’in başat rolü oynadığı BOP komplo teorisi olmaktan çıkmış, tarihi bir gerçeklik olarak tarihi kayıtlara geçmiştir” dedi.
 
Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Malûmunuz, 2 sene evvel, Osmanlı’nın Kudüs’ü terk edişinin 100’üncü yılında, aynı ayda Kudüs’ün başkent ilân edilmesi, bir tesadüf değildi.
İsrail'in botlarıyla Kudüs işgal edilirken, biz bu sınavın altında kaldık.
Filistinliler hergün yeni bir zulüm yaşıyorlar. Dünyanın gözü önünde. Amerika da buna zemin hazırlama derdinde. Masalarda kurulan planlar hayata geçirilmeye çalışılıyor.
Batı’dan yükselen birkaç cılız sesle, canımızı yakan, hüznümüze hüzün katan, maalesef İslâm dünyasının sessizliğidir. Hatta Arap dünyasından, ABD’nin işgal planını meşrulaştırma planına destek veren açıklamalardır.
Bu alçak zulmü avazı çıkarcasına bağırmak, işte İstanbul’a bu yakışırdı.
Yaşamanın özgürlük ve kişi güvenliğini yalnız kendi insanları için var olduğunu düşünen bir İsrail ve buna kan ihraç eden bir ABD var karşımızda.
Kudüs’ü her türlü siyasi farklılığa rağmen bir arada durabilen Müslümanlar kurtaracaktır.
İslam ülkelerine sesleniyorum; madem Filistin’i devlet olarak tanıyorsunuz, gelin Filistin’le askeri, siyasi ve teknolojik anlaşmalar yapın.”

 Resimleri tıklayınız !
İshak Sağlam: Kudüs insanlığın vicdanıdır
 HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam ise,  "Bütün Amerika'yı, üzerine Avrupa koysanız, bir Kudüs etmez. Biz bu ham hayallerden vazgeçin diyoruz. Kudüs insanlığın vicdanıdır" dedi.
 
İshak Sağlam şunları söyledi:
"Bugün Diyarbakır'da ve Sakarya'da bir araya gelen tüm Aksa sevdalılarına selam olsun. Kudüs, İslam'ın ilk kıblesi, yeryüzünde ibadet için inşa edilen mescidlerin ikincisi, ibadet için menzil edilen mescidlerin üçüncüsüdür. Kudüs alelade bir toprak parçası değildir. Kudüs'ü sıradan bir pazarlık konusu yapmak, asla söz konusu olmayacaktır.
 
Tarih göstermiştir ki Siyonistlerin anladığı tek dil kuvvetin dilidir. Filistin'e güç ve kuvvet verelim. Anlaşmalar yapalım. Madem Filistin'i devlet olarak tanıyorsun, gelin Filistin'le askeri, ticari ve ekonomik anlaşmalar yapın. Bu şekilde göreceğizki Filistinlilere huzur gelecektir. Filistin huzur içinde olursa, tüm dünya huzur içinde olacaktır. Filistin'de huzur olursa, aramızdaki fitnelerin büyük kısmı yok olacaktır.
 
Bu anlaşmayı bir başlangıç noktası edinelim, aramızda farklılıkları, ayrılıkları bir kenara itelim. Filistin konusunda bir araya gelelim. Filistin huzur içinde olmazsa, İstanbul, Şam, Bağdat huzur içinde olamaz."
Aydın Çevik / İstanbul

Gazete AntalyaGazete Antalya