SPOR
Giriş Tarihi : 08-02-2020 18:34

Kung Fu Şampiyonası Başladı

İlk üç günde binin üzerinde sporcunun katıldığı Wushu Sanda ve Taolu şampiyonası, Antalya’nın ev sahipliğinde başladı.

Kung Fu Şampiyonası Başladı

 

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 3-13 Şubat tarihleri arasında Antalya Kundu’da başlayan şampiyonada Taolu branşında tüm kategorilerde, Sanda branşında ise minikler ve yıldızlar kategorilerinde yarışmalar tamamlandı. 45 ilden toplamda bin80 sporcunun yarıştığı organizasyonda Taolu branşında 777, sanda branşında 370, toplamda ise bin147 madalya dağıtıldı. Veteranlar dahil 405 Taolu sporcusu, 21 formda, bin170 yarışmada yarışarak; 260 altın, 221 gümüş, 296 bronz madalya elde etti. Sanda ve Light Sanda olmak üzere iki kategoride yapılan müsabakalarda ise sporcular 112 altın, 98 gümüş, 160 bronz madalya kazandı.

Taolu final yarışmalarının TRTSpor2 kanalından canlı yayınlandığı organizasyonda, açılış seremonisinin sunumunu duayen spiker Orhan Ayhan gerçekleştirdi. Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başlanan seremonide; Federasyon Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, Asbaşkan Faruk Hatipoğlu, Balkan Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanı Muhammet Çapoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ekmekçi, 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım ve Orta Doğu Dostluk Derneği Başkanı Engin Vural birer konuşma yaptılar.

“Önce Ahlak ve Maneviyat”
Şampiyonanın açılış seremonisinde konuşma yapan Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Asbaşkanı ve Balkan Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanı Muhammet Çapoğlu “Bu sporcular, bu wushu ailesi Dünyanın her bir noktasında bayrağımızı göndere dikerek, İstiklal Marşımızı herkese ezberleterek tüm Türkiye’yi gururlandıracak” dedi. Çapoğlu konuşmasının devamında ise “Federasyonumuz kurulduğu günden beri önce ahlak ve maneviyat diyerek, başarılı gençlerin yetiştirilmesinde öncülük etti. Buna vesile olan, bu konuda gece gündüz çalışan sayın Mehmet Zeki Akıncı ve değerli Abdurrahman Akyüz’e teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlk üç gününde 372 altın madalyanın dağıtıldığı şampiyona Gençler kategorisinde Sanda branşında devam ediyor.

Gazete AntalyaGazete Antalya