POLİTİKA
Giriş Tarihi : 07-02-2020 23:17

Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı! Kudüs mitingine katılacak mı?

ABD'nin işgal planına karşı Saadet Partisi tarafından düzenlenecek Kudüs mitingine tüm siyasi parti liderleri davet edilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kudüs mitingi hakkında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı! Kudüs mitingine katılacak mı?

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun davetine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi öncülüğünde Yenikapı Meydanı'nda düzenlenecek Büyük Kudüs Mitingi hakkında konuştu. Kafa Radyo programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi tarafından 9 Şubat'ta yapılacak Kudüs mitingine ilişkin, "Pazar günü İstanbul'da il kongremiz var. Kudüs mitingi ise saat 14.00'te başlıyor. Bir terslik olmazsa inşallah katılacağım." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyasi parti genel başkanlarının mitinge katılıp katılmayacağı ise merak konusu...

ABD ve işgalci İsrail rejiminin hukuku ve tarihi gerçekliği hiçe sayarak “Yüzyılın Anlaşması” ismiyle ortaya koyduğu Kudüs'ü işgal planı sonrası Saadet Partisi İstanbul'da büyük bir miting organize etme kararı almıştı. 

KARAMOLLAOĞLU, MİTİNGE SİYASİ PARTİ LİDERİNİ DAVET ETTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yüzyılın Zorbalığına Karşı, Kudüs İçin Ayağa Kalk” sloganıyla düzenlenecek mitinge Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tüm siyasi parti genel başkanlarını mitinge gönderdiği mektupla davet etmişti. Karamollaoğlu davet mektubunda şu ifadeleri kullanmıştı: 

"ABD ve İsrail yönetimlerinin uluslararası hukuku ve tarihi gerçekliği hiçe sayarak “Yüzyılın Anlaşması” ismiyle ortaya koyduğu mizansen, gerçekte “Yüzyılın Zorbalığı” anlamını taşıyan bir plandır. Bu plana karşı bir duruş sergilemek üzere “Yüzyılın Zorbalığına Karşı, Kudüs İçin Ayağa Kalk” sloganıyla, 09 Şubat 2020 Pazar günü, saat 14.00'da, İstanbul Yenikapı Meydanında “Büyük Kudüs Mitingi” düzenleme kararı almış bulunuyoruz.

Bu mitingi, geçmişten bugüne necip milletimizin haksızlığa ve zorbalığa karşı duruşunun ve bütün insanlığın barış ve huzuru için ortaya koyduğu büyük gayretin bir simgesi olarak gerçekleştirmeyi bir vecibe olarak gördük.

Mazlumların sesine ses, gücüne güç katmak üzere yapılacak olan “Büyük Kudüs Mitingi”ne iştiraklerinizi istirham eder, saygılar sunarım."

KUDÜS MİTİNGİNE KATILACAĞIM

İslam dünyası açısından Kudüs'ün önemli olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Filistin halkının bağımsız devletini kurması kadar haklı bir düşünce olamaz. Son derece haklı bir mücadele veriyorlar." ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Pazar günü İstanbul'da il kongremiz var. Saat 11.00-11.30 civarında başlayacak. Kudüs mitingi ise saat 14.00'te başlıyor. Bir terslik olmazsa inşallah katılacağım. Kudüs bizim için sadece CHP açısından demiyorum, İslam dünyası açısından da önemli bir yerdir. Filistin önemli bir yerdir. Filistin halkının bağımsız devletini kurması kadar haklı bir düşünce olamaz. Son derece haklı bir mücadele veriyorlar. 1970'li yıllarda Türkiye'den çok sayıda genç arkadaşımız Filistin Kurtuluş Örgütüyle beraber mücadele verdiler. Biz her zaman her ortamda Filistin'in bağımsız bir devlet olarak kendi bölgesinde, kendi toprakları üzerinde kurulmasını ve faaliyet göstermesini isteriz. BM de Filistin Devletini kabul etmiştir. Ama Trump'ın ortaya attığı barış sözleşmesi aslında bölgede tansiyonun yükselmesine bir anlamda savaşın yeniden başlamasına ortam hazırlar nitelikte. O nedenle Saadet Partisi miting düzenliyor. Bu konuda görüşlerimiz çok farklı değil. Filistin'in kendi bölgesinde bağımsız bir devlet olarak topraklarında bayrağını göndere çekmesini isteriz."

İL BAŞKANLARI DAVET EDİLDİ

Millî Gazete'ye konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim de, "İstanbul'da bütün siyasi parti başkanlarını ve üyelerini sesli, görüntülü ve yazılı davetlerimizle mitingimize çağırdık. İlçe teşkilatlarımız da muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını hiç birini ayırt etmeksizin mitingimize davet ediyorlar. Biz bu işi parti meselesi olarak görmüyoruz. Biz Saadet Partisi olarak Kudüs davasının taşıyıcılığını yapmayı şeref biliriz. İnşallah bu sevabı da hep birlikte paylaşalım." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan mitinge sadece Filistin ve Türk bayraklarının yer alacağı öğrenildi. 

Gazete AntalyaGazete Antalya