SAĞLIK ve YAŞAM
Giriş Tarihi : 23-12-2019 18:40

Sağlık-Sen’den anlamlı etkinlik

Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, sendika olarak her zaman otizmli bireylerin ve ailelerinin yanında olduklarını söyledi.

Sağlık-Sen’den anlamlı etkinlik

 

Gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler ve projelerle dikkat çeken Sağlık-Sen Antalya Şubesi, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sendikanın Gençlik ve Kadın Kolları komisyonları tarafından organizasyonu sağlanan “Sağlık-Sen Otizm’in Farkında” etkinliği dün gerçekleştirildi. Eski Lara Caddesi üzerindeki bir kafede gerçekleşen etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu. Etkinliğe Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Kuluöztürk, “Otizmliler yalnız değildir, Sağlık-Sen olarak her zaman yanlarındayız” dedi.

“Her zaman yanlarındayız”
Sağlık-Sen’in her alanda sahada olduğunu belirten Başkan Kuluöztürk, “Sendikamız sadece mesleki haklar konusunda değil, insanı ilgilendiren tüm konularda bir gayret içinde. Bu noktada sendika olarak otizmin farkındayız. Otizmli çocuklarımızın ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıların farkındayız ve bunları görmezden gelemeyiz. . Otizmli kardeşlerimize sendikamızın kapısı her zaman açıktır. Otizmliler yalnız değildir, Sağlık-Sen olarak her zaman yanlarındayız. Sağlık-Sen olarak otizmin farkındayız ve bu güzel çocuklarımızı sadece yılın belirli gün ve haftalarında anmayacağız. Bizler her zaman onların sorunlarıyla ilgileneceğiz. Hem sevinçlerinize hem üzüntülerinize ortak olacağız” diye konuştu.

“Kardeş Aile Projesi”
Sendikanınotizmlileri ve aileleriniçok mutlu edeceklerini düşündükleri bir projenin de hazırlığı içinde olduğunu belirten Başkan Kuluöztürk, “Otizmlilerin her zaman yanında olduğumuzu onlara hissettirmek adına ‘Kardeş Aile Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında, her sendika üyemizle bir otizmli ailemizi kardeş aile yapacağız. Üyelerimiz ve kardeş aileleri her ay, en az bir kez olmak üzere bir araya gelecekler ve bu buluşmada otizmli kardeşlerimizin gönüllerince vakit geçirmesi sağlanacak. Projeyle otizmli kardeşlerimizin mutlu olması sağlanırken diğer taraftan da onların yaşadıkları sıkıntıların diğer insanlarca anlaması sağlanarak farkındalık oluşturulacak” ifadelerini kullandı.

“Etkinlikleri arttırılmalı”
Otizmli bireylerin topluma kazandırılması konusunda birçok eksikliğin bulunduğunu da aktaran Kuluöztürk, “Ülkemizin eğitim sistemi şu an için otizmli bireylerin günlük hayatına kazandırılması konusunda eksik kalıyor. Bu konuda birçok dünya ülkesinde büyük aşama kaydedilmiş ve otizmli bireyler toplumun bir parçası olarak kabul ediliyor ve ona göre sosyal haklara sahipler. Ülkemizdeyse son yıllarda bu konuda ciddi adımlar atılmadı değil. Ancak atılan adımlar da tam anlamıyla yeterli diyemeyiz. Onun için otizmli kardeşlerimizin topluma kazandırılması ve daha aktif halde olmaları için eğitim sistemimizin yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

Farkındalık vurgusu
Otizmli bireylerin ve ailelerin günlük hayatta yaşadığı sıkıntılar üzerine de konuşan Kuluöztürk, “Otizmli çocuklarımızın ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Onun için otizm konusunda farkındalık oluşturmak çok önemli bir husus. Otizmli çocuklarımızın okullardan gönderilmek istenilmesi gibi üzücü olaylara şahit oluyoruz. Eğer otizm konusunda bir farkındalık oluşturulursa insanlar otizmli bireylerin ve ailelerinin sıkıntılarını anlayabilirse bu tarz üzücü olaylarla karşılaşmayacağımızı düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“Kabul edilmek istiyoruz”
“Hepimiz farklı sıfatlarla sıfatlandırıldık. Şayet Allah herkesin tıpatıp ayni olmasını isteseydi, hiç şüphesiz öyle yapardı. Farklılıklara saygı göstermemek, kendi doğrularını başkalarına dayatmaya kalkmak, Hakk’ın mukaddes nizamına saygısızlık etmektir” diyen Şems-i Tebrîzî’nin cümlesiyle konuşmasına başlayan Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli ise dernek olarak kurulduğumuz tarihten bu yana otizmli bireylerin ve ailelerin eğitimden sağlığa, sosyal hayattan psikolojik desteğe her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olduklarını aktardı. Çileli, Eğitim hakkı elinden alınan, okullarda yuhalanan, komşuları tarafından imza toplanıp oturdukları evden atılmak istenen otizmlilerimizin yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Bizler, bu durum karşısında devletimizden lütuf değil, hakkımız olan toplumsal eşitliği istiyoruz. Toplum tarafından anlaşılmak ve kabul edilmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Otizme her fırsatta dikkat çekmeye devam edeceklerini söyleyen Çileli, etkinliği gerçekleştiren Sağlık-Sen Antalya Şubesi’ne teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Doya doya eğlendiler
“Sağlık-Sen Otizmin Farkında” etkinliğinin son bölümü neşeli görüntülere sahne oldu. Otizmli çocukların istekleri doğrultusunda bireye özel olarak hazırlanan hediye paketleri sendika yönetimi tarafından çocuklar teker teker sahneye davet edilerek kendilerine teslim edildi. Hediye takdimlerinin ardından mini golf turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvanın yorgunluğuysa canlı müzik eşliğinde oynan oyunlarla atıldı.  Etkinlik toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Gazete AntalyaGazete Antalya